SKC: Dani izraelskog filma

SKC: Dani izraelskog filma

U okviru programa "Dani izraelskog filma" koji se realizuje u saradnji sa Ambasadom Izraela u Beogradu, kragujevačka publika biće u prilici da vidi premijerno pet, nagrađivanih filmova iz najnovije produkcije ove kinematografije koja je već godinama u usponu. Jedinstvena prilika za upoznavanje izraelskog filma kroz ostvarenja koja na najbolji način ilustruju raznolikost i kompleksnost ove kinematografije, koja iz godine u godinu pokazuje izuzetnu vitalnost i raznovrsnost. Izraelska kinematografije je poslednjih godina veoma primećena od strane međunarodne kritike i publike na najprestižnijim filmskim festivalima.

Filmovi će biti prikazani u Kontakt galeriji SKC - svečano otvaranje revije filmova biće održano u četvrtak 26. novembra 2015. u 19 časova . Ostale projekcije biće održane u terminu od 20:30. Ulaz za sve projekcije je besplatan.

Program se realizuje u saradnji sa Ambasadom Izraela u Beogradu.

Program

četvrtak

BEZ TOLERANCIJE / Zero Motivation, Izrael, 2014. 97’
Režija: Talya Lavie
Uloge: Dana Ivgy, Nelly Tagar, Shani Klein

Otkačena, mračna i urnebesna komedija o svakodnevnici žena vojnika u Izraelskoj vojsci ... U nedođiji grupa mladih žena živopisnih karaktera provode vreme brojeći dane do kraja roka. Priča o ambiciji, seksizmu, ljubavi i prijateljstvu. Film je dobio šest najprestižnijih izraelskih nagrada (uključujući scenario, režiju i glavnu ulogu), nagradu na Tribeka filmskom festivalu (uz komentar da je jedan od najurnebesnijih ikad prikazanih na ovom festivalu) kao i prestižnu Nora Efron nagradu.

petak

FUSNOTE / Footnote, Izrael, 2011. 103’
Režija: Joseph Cedar
Uloge: Shlomo Bar-Aba, Lior Ashkenazi, Aliza Rosen
Eliezer i Uriel Školnik su otac i sin, ali isto tako i suparnici na Studijama Talmuda. Kada obojica saznaju da će Eliezer biti pohvaljen za svoj rad, njihov komplikovan odnos će se još više zakomplikovati.

subota

RESTAURACIJA / Restoration, Izrael, 2011. 102’
Režija: Yossi Madmoni
Uloge: Henry David, Nevo Kimchi, Ruth Burenshtein
Drama o naporima jedne porodice da sačuva svoj posao restauracije antikviteta.

nedelja

GRUPNA POSETA / The Bands visit, Izrael, 2007. 87’
Režija: Eran Kolirin Ulpge
Uloge: Sasson Gabai, Ronit Elkabetz, Saleh Bakri
U izvrsnom crnohumornom filmu, ceremonijalni Aleksandrijski policijski orkestar dolazi u Izrael iz Egipta da gostuje na kulturnom događaju. Ali, na žalost, muzičari uskoro spoznaju da ih tamo ne čeka nikakva delegacija, niti za njih postoji bilo kakav aranžman u njihovoj destinaciji Petah Tikva. Sada su prinuđni da se izbore za smeštaj u nepoznatom mestu.

ponedeljak

MENADŽER LjUDSKIH RESURSA / HR Manager, Izrael, 2010. 103’
Režija: Eran Riklis
Uloge: Mark Ivanir, Noah Silver, Reymond Amsalem
Tragikomedija fokusirana na menadžera ljudskih resursa u izraelskoj najvećoj industrijskoj pekari, koji pokušava da spase reputaciju svog posla i predupredi objavljivanje klevetničkog članka. 

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER 


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari