SKC: Izložba ’Slike industrijskog dizajna’

SKC: Izložba ’Slike industrijskog dizajna’

podrzi ppns 590

Izložba "Slike industrijskog dizajna", autora Bojana Bočine biće otvorena u Galeriji Studentskog kulturnog centra u utorak u 20 časova. Izložbu će otvoriti dr Bojan Otašević, profesor na Filumu u Kragujevcu. Izložba će trajati do 14. avgusta.

Nastavljajući tradiciju izuzetnih crtača, iznedrenih na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, Bojan Bočina svoju nezadrživu želju za stvaranjem pomera dalje ka iskrenom umetničkom izrazu, ka klasičnom slikarstvu. Iako su tematski okrenute ka onom što Bojan Bočina najviše i najbolje poznaje -industrijskom dizajnu, slike nastale tehnikom akrila na platnu pokazuju i nedvosmisleno nas upućuju na slojeviti, uvek prisutan, stvaralački život sperman da se iskaže ukoliko mu se ukaže prilika. Već i sama promena tehnike je dovela do neočekivanih rezultata. Baveći se industrijskim dizajnom, primenjeni umetnik Bojan Bočina je iscrtao veliki broj idejnih rešenja svog omiljenog motiva - automobila. Izvanrednog crtačkog dara, kombinujući markere i pastele, izuzetno lako je dolazio do fantastičnih idejnih rešenja. Ove inovativne ideje odišu prozračnim i sigurnim crtežom, uz obilje raznolikih i interesantnih detalja...

Bojan Otašević, iz teksta kataloga izložbe

bocina 2

BIOGRAFIJA

Bojan Bočina rođen u Beogradu 21. januara 1980. godine. Nakon osnovnog obrazovanja, završio je školu za dizajn u Beogradu, a potom Fakultet primenjenih umetnosti na odseku za industrijski dizajn. Nakon studija dobija dva priznanja na međunarodnim konkursima za dizajn vozila i aktivno se uključuje u struku kao saradnik, a nakon toga i kao autor u poslovima uže struke, ali iskazuje strast i prema drugim oblastima gde se posebno bavi grafičkim dizajnom, fotografijom i dizajnom enterijerskih i eksterijerskih objekata i mobilijara. Pored crteža kojeg konstantno neguje i razvija, koristi i skoro sve programe kompjuterskog projektovanja i vizuelizovanja. To poznavanje likovnih tehnika usmerava ga ka pedagoškoj aktivnosti pa od 2006. u zvanju docenta radi na Filološko umetničkom fakultetu u Kragujevcu, gde osam godina predaje predmet "Likovni elementi kroz tehnike prezentacije", istražujući uticaj elemenata teorije forme na kreativnost. Iste godine kao koautor dobija otkupnu nagradu na javnom konkursu za pijačnu tezgu, a nekoliko godina kasnije kao autor dobija drugu nagradu na javnom konkursu za mobilnu demontažnu tezgu za potrebe beogradskih pijaca.

bocina

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER 


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST 


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari