SKC: Predstavljanje knjige ’Sećanja. Snovi. Priviđanja’

SKC: Predstavljanje knjige ’Sećanja. Snovi. Priviđanja’

Knjiga-pesmarica "Sećanja. Snovi. Priviđanja." Aleksandra Milankovića biće predstavljena u Kutiji šibica Studentskog kulturnog centra u petak 14. avgusta od 19 časova.

U maju mesecu ove godine, u Galeriji ULUS otvorena je izložba "Sećanja. Snovi. Priviđanja. trojne priče" trojice autora: diplomiranog vajara Slobodana Kostadinovskog Boke, magistra slikarstva Milenka Mihajlovića i multimedijalnog umetnika i književnika Nikole Šindika.

Gosti projekta bili su vanredni profesor na FMU u Beogradu dr Dragana Jovanović i diplomirani filozof i književnik Aleksandar Milanković. Ovaj potonji je napisao, kako je označeno, "zidanicu od reči" koja je u toku izložbe projektovana na video-bimu, a koju je, kada je izložba zatvorena, stavio među korice pod istim naslovom.

Knjiga je strukturirana u šest poglavlja od kojih se svako sastoji od tri triptiha, a pikerski intonirani podnaslovi, naglašavaju literanu komponentu ovog likovnog postupanja.

Pesnik, kao i ostali učesnici u projektu, pridružuju se akciji pomoći deci iz Kolektivnog centra Trmbas, pa će se Milankovićeva knjiga te večeri prodavati po ceni od 100 dinara, a prihod će biti namenjen za nabavku odeće deci iz ovog centra.

Aleksandru je ovo četvrta zbirka pesama, od kojih je dve objavio u SKC Kragujevac, jednu u ediciji
"Prvenac" ("Radujte se trgovi"), a drugu u ediciji "Novo stablo" ("O telima duhovima").

Autor je rođen 1975. godine u Beogradu. Diplomirao na katedri za filozofiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER 


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari