Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Događaji

09.07.2015

SKC: Projekcija filma ’Skrivena agenda’

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Projekcija filma "Skrivena agenda", sa diskusijom, zakazana je u Kutiji šibica Studentskog kulturnog centra za petak 10. jul od 19 časova. Ulaz je besplatan.

Ovaj triler iz 1990. godine (Velika Britanija), u trajanju od 108 minuta, režirao je Ken Louč, a igraju: Fransis Mekdormand, Brijan Koks, Bred Darif.

Film govori o kraju osamdesetih u kontekstu konflikta u Severnoj Irskoj. Nakon ubistva američkog aktiviste za ljudska prava u Belfastu (Severna Irska) istragu preuzima jedan od najboljih istražitelja u Britaniji, poznat kao čovek koji ne podleže pritiscima. Videćemo, međutim, da li će to biti dovoljno da se na svetlo dana iznese istina o političkoj pozadini ovog ubistva.

"Skrivena agenda" otvara pitanja državnog terorizma, sprege politike i tajnih službi u sprovođenju "državnih interesa" i mogućnosti da se državni zločin reši u okviru državnog sistema. Iznad svega, ključno pitanje je prava priroda sistema i ovaj film ga postavlja na izuzetno efektan i jednostavan način.

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER 


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST 


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar