Spomen-park: Muzeji za 10

Spomen-park: Muzeji za 10

Ustanova Spomen-park "Kragujevački oktobar" ove godine učestvuje u nacionalnoj muzejskoj manifestaciji pod nazivom "Muzeji za 10". U okviru ove manifestacije u subotu 15. maja organizuje "Noć muzeja" kada će posetioci moći da vide sledeće postavke:

Dokumentarna izložba ’’STARO VOJNIČKO GROBLJE U KRAGUJEVAČKIM ŠUMARICAMA"

U prizemlju Muzeja ’’21. oktobar’’, pored stalne postavke, moći će da se pogleda izložba ’’Staro vojničko groblje u kragujevačkim Šumaricama’’ autora Nenada Karamijalkovića, otvorena 7. maja, o jednom od najstarijih vojnih grobalja u Srbiji, gde su u kontinuitetu sahranjivani i srpski i vojnici protivničkih strana od 1866. do 1944. godine.

STALNA POSTAVKA MUZEJA "21. oktobar"

Posetiocima je dostupna stalna, multimedijalna postavka o oktobarskoj tragediji, streljanju više hiljada Kragujevčana 21. oktobra 1941. godine. U okviru nje je ciklus slika ’’Kragujevac 1941’’ Petra Lubarde, umetnikov legat Spomen-parku. Takođe se može obići i Memorijalni park, koji se prostire na površini od 352 ha i obuhvata 30 masovnih grobnica u kojima su sahranjeni ubijeni ljudi, a 14 grobnica je umetnički oblikovano spomenicima (10 spomenika).

IZLOŽBA SLIKA LJUBICE CUCE SOKIĆ

U depandansu Spomen-parka, galeriji "Mostovi Balkana" biće otvorena izložba slika jedne od naših najznačajnijih umetnica, Ljubice Cuce Sokić, iz zbirke Galerije SANU 15. maja u 19 časova. Izložba će biti otvorena do 16. juna 2021. godine. 

Tokom "Noći muzeja" 15. maja Muzej ’’21. oktobar’’ će raditi od 9 do 22 časa.

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari