Prvi Prvi na Skali
 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement
 • Advertisement

 
 

Događaji

22.05.2017

Studentski kulturni centar: Programi

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/dozivotni-zatvor-za-ubice-dece.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

MAJ 2017

Petak 5. maj, 22:00
Koncert: Aleksandar Škorić duo, džez
Kontakt galerija SKC

Priča o džezu kroz nebrojeno emocija bubnjara Aleksandra Škorića i saksofoniste Džona Dajkmana. Upoznali su se u Holandiji, u popularnom amsterdamskom klubu Da Raumte. Veče improvizovane muzike pretvorilo se u dugogodišnju saradnju kroz note i ritam koji su im životno važni, kao nepresušan izvor univerzalne ljubavi i inspiracije.

Petak 5. maj, 19:00
Predstavljanje časopisa za kulturu i književnost, "Sizif"
Kutija šibica SKC

"Sizif" podseća čitalačku publiku na zlatno doba književnosti od početka 19. do sredine 20. veka. U najnovijem broju centralni motiv je filozofija apsurda Alberta Kamija.

Subota 6. maj, 19:00
Predstavljanje knjige "Ustupanje mesta" Stefana Tatalovića
Kutija šibica SKC

Rukopis je izabran na konkursu za najbolji pesnički prvenac Beogradskog festivala poezije i knjige i izdavačke kuće "Treći trg" za 2016. godinu. Osnovni motivi u poeziji Stevana Tatalovića su nedosanjani snovi i nezavršene priče u svakodnevnom životu pojedinaca: poslovi od petnaest minuta, gradovi koje nisu posetili, ljubavi koje su ih zaobišle. Celina čini poemu u kojoj svi možemo biti glavni junaci.

Sreda 10. maj, 20:30
Predstava "Era ožalošćenih" Akademskog pozorišta SKC
Sala PMF

Predstava "Era ožalošćenih" po motivima Nušićevog antologijskog teksta "Ožalošćena porodica", predstavlja njegovo novo čitanje i značajan otklon od dobro poznatih likova. Reč je o destruktivnoj muzičkoj komediji, čiji značajan segment čini originalan doprinos autora Lazara Jagličića i Filipa Trajanovskog. Igraju: Stefan Pavlović, Nina Nedeljković, Konstantin Stojadinov, Nikola garović, Jana Mijailović, Pavle Tasić, Jana Desnica, Petar Petrović i Isidora Arsić. Reditelj predstave i autor songova je Miroslav Petrović.

Četvrtak 11. maj, 22:00
Koncert: Oleg Kireyev Quartet, džez
Kontakt galerija SKC

Svestrani saksofonista uz Rusije Oleg Kirejev svetsku popularnost stekao je kombinovanjem baškirijskih narodnih instrumenata i grlenog pevanja u džezu. Njegova strast prema tradicionalnoj džez muzici i bi-bapu, uz muzičke začine folklora regiona, učinila je da postane prepoznatljiv među naijinteresantnijim instrumentalistima savremene ruske džez scene. Objavio je trinaest albuma. Aktivan je širom SAD, Japana i Evrope.

Petak 12. maj, 19:00
Predstavljanje knjige "Feniksovim perom" Zorana Nedeljkovića
Galerija SKC

Nedeljkovićeva poetika u "Feniksovom peru" znatno je oštrija u odnosu na njegovo prvo poetsko ostvarenje "Šaptač". Pojačao je metafore, dodao nove simbole, produbio motive iz života. Misli ga vode od pravoslavlja i nacionalnog identiteta do Pitagorine teorije brojeva i kosmičke harmonije.

Ponedeljak 15. maj, 22:00
Koncert: Aca Pejčić i prijatelji - džez ponedeljak
Kontakt galerija SKC

Nastavljamo niz sjajnih "živih" džez svirki ponedeljkom. I za ovu priliku, Aca Pejčić, sa svojim gostujućim muzičarima, sviraće autentičnu ruralnu "muziku sveta" u spoju sa džez standardima.

Sreda 17. maj, 21:00
Koncert, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra
Knjaževsko srpski teatar

Reč je o međunarodnom ansamblu, sa sedištem u Barseloni, koji svoj osoben muzički izraz baziraju na: romskoj, klezmar, balkanskoj i mediteranskoj muzici. Barcelona Gipsy Balkan Orchestra su: Sandra Sangiao (vokal), Dani Carbonell (klarinet), Pere Nolasc Turu (violina), Mattia Schirosa (harmonika), Julien Chanal (gitara), Ivan Kovačević (kontrabas) i Stelio Togias (perkusije). Broj mesta je ograničen. Cena ulaznice je 800 dinara.

Subota 20. maj, 20:00
Izložba skulptura "Druga najvažnija stvar" Miće Stajčića
Kontakt galerija SKC

Rad Miće Stajčića najčešće se povezuje sa kritikom potrošačkog društva. Svojim umetničkim izrazom, skulpturama, Stajčić problematizuje simbole moći kojima današnji "izvori moći" manipulišu svešću i savešću čoveka. Ova izložba, kojom se SKC Kragujevac pridružuje manifestaciji "Noć muzeja", bazirana je na motivu novca.

Utorak 23. maj, 20:00
Izložba fotografija "Hidden Borisa Burića
Galerija SKC

Pojava "nevidljivog prisustva" tema je serije fotografija koju je Burić napravio tokom svog rezidencijalnog boravka u ribarskom selu Kanisal na ostrvu Madeira tokom 2016. godine. Na Madeiri siromašni ribari teško žive u raju. Teško, jer su u tuđem raju. Raju za turiste i biznis. Boriosva partnerka u ovoj umetničkoj priči je Ana Margarida Menezes, lokalna umetnica. Ona sitnim gestovima u različitim ambijentima komentariše život na Ostrvu, i na taj način daje posebnu senzualnost Burićevim fotografijama.

Sreda 24. maj, 19:00
Koncert Dečjeg ansambl AFA "Svetozar Marković"
Sala PMF

Sreda 24. maj, 19:00
Tribina "Mogu li protesti promeniti Srbiju?"
Kontakt galerija SKC

Zašto se Srbiji dogodio novi buran protestni period? Koja je suštinska poruka protesta? Ovo su samo neka od pitanja na koja će odgovarati: Marko Ristić, predsednik studentskog Parlamenta Medicinskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, Jelena Bogdanović, aktivistkinja pokreta "7 zahteva", i Slobodan Stamenčić, član redakcije "Studentski front". Moderator diskusije, Nenad Glišić, SKC Kragujevac. Tribina je otvorena za interaktivnu komunikaciju i pitanja publike.

Četvrtak 25. maj, 22:00
Koncert: Seine
Kontakt galerija SKC

Seine je nastao kao mladalački kantautorski muzički izraz Ivana Ščapeca, gitariste i tekstopisca noiz-pop grupe Vlasta Popić. Nakon mnogih godina eksperimentisanja u raznim bendovima, srednjeevropske turneje, jednog albuma i nekoliko zapaženih hit singlova, Ščapec i ekipa predstaviće se kragujevačkoj publici u svom dark-post-folk izdanju. Seine su: Dimitrij Mekotanović (bubanj), Ivan Grobenski (bas), Ivan Ščapec (gitara, glas) i Boško Mijušković (specijalni efekti).

INFO PLUS

 • U toku je izložba "Druga najvažnija stvar" Miće Stajčića u Kontakt galeriji SKC.
 • Konkurs SKC za prvi album autorskih bendova ili pojedinaca otvoren jedo 1. juna. SKC će pobedniku konkursa finansirati štampanje kompakt diska, omota, propratnog materijala i koncertnu promociju izdanja. Zainteresovani umetnici kao prijavu šalju demo snimak materijala, biografiju, fotografiju i kontakt podatke na: muzika@skckg.com, ili poštom na adresu: Radoja Domanovića 12, Kragujevac. Po odabiru za izdanje, umetnici su dužni da obezbede master studijski snimak. Članovi žirija su: Aleksandra Pavlović (muzički urednik SKC), Ana Popović (profesor muzike) i Aca Pejčić (muzičar, instrumentalista).
 • Škola bubnjeva Saše Rankovića u Kutiji šibica SKC - ponedeljkom i sredom od 20 časova. Upis je u toku.

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJTFB STRANATVITER 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

ARHIVA

MART

Petak 3. mart, 22:00

Kontakt galerija
Koncert: Sara Renar - odloženo!

Sjajna zagrebačka kantautorka, Sara Renar, u okviru velike turneje, u Kragujevcu promoviše album Tišina, najbolje muzičko ostvarenje u regionu, po mišljenju stručne javnosti i publike. Za prethodni projekat Djeca Sara Renar osvojila je nagradu Porin, u kategoriji najboljeg vokalnog izvođenja. U poslednje tri godine beleži preko 200 koncerata širom Evrope. Publiku je „kupila“ i na „Egzitu, nastupom pre planetarno popularnih Manu Čao.Utorka 7. mart, 20:00
Galerija SKC 
Izložba Demaskiranje - Andrea Dramićanin 

Izložba Demaskiranje autorke Andree Dramićanin biće otvorena u Galeriji SKC u utorak 7. marta u 20 časova. Izložbu će otvoriti Ksenija Marinković, istoričarka umetnosti.

- Uskraćivanje dostojanstva i samopoštovanja jedinki nad kojom se tortura sprovodi, javnost ovakvih procesa, nanošenje psihičkog i fizičkog bola jesu elementi sadržani u svakom istorijskom primeru procedure mučenja. Od spaljivanja veštica, inkvizicije, logora smrti do snimaka likvidacije vojnih zarobljenika koji su nažalost i danas prisutni i svima nama dostupni na internetu. Mučenje je danas zakonom zabranjeno i predstavlja kršenje ljudskih prava. Ipak svakodnevno je prisutno, prikriveno u formi različitih oblika nečovečnog ponašanja u svakodnevnom okruženju - mobing, porodično nasilje, vršnjačko nasilje, medijski linč, uvršteni su u rečnik svake odrasle i ne samo odrasle osobe danas... (iz tekta kataloga izložbe)

Ksenija Marinković

BIOGRAFIJA

Andrea Dramićanin rođena je 1990. godine u Beogradu. Završila je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu (2009-2015), odsek vajarstvo. Poslednji semestar master studija završila je na École nationale supérieure des beaux-arts de Paris, kao stipendista Vlade Francuske (2014-2015). Živi i radi u Beogradu.

Publika će izložbu moći da pogleda do 31. marta 2017.

  

Četvrtak 9. mart-nedelja 12. mart
ZLATNA KULISA - takmičarski festival najkvalitetnijih amaterskih pozorišnih trupa Regiona 

18:00 "Kao u snu letnje noći", Omladinski studio pozorišta "Dobrica Milutinović", Sremska Mitrovica
21:00 "Nemam da platim, i neću da platim", Dramski studio mladih Gradskog pozorišta Bečej

ZLATNA KULISA je treći po redu takmičarski festival kojim, na jedinstven način, podstičemo masovnost i kvalitet pozorišnog amaterizma u Regionu. Kao društveno odgovorna institucija kulture, cilj nam je da pozorišne entuzijaste razmenjuju iskustva i koncipiraju nove načine razvoja pozorišnog amaterizma. Želimo da utičemo i na repertoarsku politiku pozorišnih ansambala i time, u javnosti, podignemo kvalitet ove umetnosti.

ZLATNA KULISA je jedinstvena jer o nagradama odlučuju, pored stručnog žirija, i žiri učesnika.

ZLATNA KULISA biće i ove godine festival najviših standarda u svom domenu i najvažniji promoter dobrog pozorišnog ukusa. O tome će svoju reč imati i stručni žiri u sastavu: Nevena Ristić, glumica, Petar Lukić, glumac, Nina Nedeljković, član Akademskog pozorišta SKC-a.

Repertoar 2017. godine

Četvrtak 9. mart
18h KAO U SNU LETNJE NOĆI, Omladinski studio Pozorišta „Dobrica Milutinović”, Sremska Mitrovica
21h NEMAM DA PLATIM I NEĆU DA PLATIM, Dramski studio mladih Gradskog pozorišta, Bečej

Petak 10. mart 
18h PRLJAVI VEŠ (POZORIŠNA PORNOGRAFIJA), Studentsko pozorište, Banja Luka 
21h BUVLJAK, Gradsko pozorište, Smederevska Palanka

Subota 11. mart 
17h MALOGRAĐANSKA SVADBA, Pozorište „Stevan Sremac”, Crvenka
21h BUBA U UHU, Teatar 5, Beograd

Nedelja 12. mart 
18h ZEUS EX, Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra, Niš
21h DOBRI LJUDI I NJIHOVE SENKE, Dramska sekcija Prve kragujevačke gimnazije (u čast nagrađenih)

Predstavljanje završnog rada Dramske radionice Zlatne kulise

  

Petak 10. mart, 22:00
Kontakt galerija
Koncert: Eyot

Niški sastav Eyot, jedan od najzapaženijih srpskih bendova na svetskoj džez sceni, predstaviće kragujevačkoj publici četvrti studijski album Innate. Objavljen je nedavno u izdanju njujorške kuće Ninety and Nine records. Album je snimao i miksao legendarni producent i muzičar Stive Albini koji je proslavio Nirvanu, PJ HarveyPixies. Posebnu draž Innate je dobio zahvaljujući analognom formatu u kome je snimljen. 

Eyot su: Dejan Ilić (klavir), Slađan Milenović (gitara), Miloš Vojvodić (bubanj) i Marko Stojiljković (bas gitara). Njihova muzika spaja kulturu džeza i roka, sofisticiranost kalsičnog klavira, psihodelične i ambijentalne muzike i elemente istočnoevropskog folklora.

Cena ulaznice je 300 dinara. 

SKC I PORTAL PPNS POKLANJAJU 2X2 ULAZNICE POSETIOCIMA KOJI KAO KOMENTAR ISPOD OVOG ČLANKA NAVEDU OMILJENU PESMU SASTAVA EYOT :)

Džez ponedeljak ovoga puta predstavlja sastav "Funky Fishes" čija je svirka zakazana za ponedeljak 20. mart od 22 časa. Ulaz je slobodan.

Kočetovi (Maks i Ksenija) - osnivači nekadašnjeg fank benda "Seven For You" (koji je 2009. godine zauzeo drugo mesto na prvom festivalu klupskih bendova "Battle Of The Bands"), posle pauze od osam godina rešili su da ponovo okupe ekipu i ožive projekat, ovaj put pod nazivom "Funky Fishes"

Pančevačkoj, kragujevačkoj i beogradskoj publici predstaviće se energičnim fank-soul programom, kao i autorskom muzikom.

Bend čine profesionalni muzičari bogatog iskustva:

 • Aleksandar Cvetković - bubnjevi
 • Marko Fabri - bas
 • Aca Pejčić - klavijature
 • Ivan Radivojević - truba
 • Maks Kočetov - saksofone
 • Ksenija Kochetova - vokal
PRVI PRVI NA SKALI SKC Fanky fishes

Utorak 21. mart, 19:00
Kontakt galerija SKC
Međunarodni dan poezije

Studentski kulturni centar Kragujevac obeležava Međunarodni dan poezije jedanaestu godinu zaredom. Pozivamo sve ljubitelje i poštovaoce poezije, a posebno one koji stvaraju poetska dela, da uveličaju ovo veče pred "otvorenim mikrofonom". Očekujemo dolazak članica i članova iz svih književnih klubova u Kragujevcu, i van našeg grada.

Sreda 22. mart, 20:00
Kontakt galerija SKC
Književno veče: Aleksandar Vasović - "Odlazak jednog doba, bitka za iris"

Reč je o proznoj sagi o boemiji i rokenrolu, drugačijoj slici Kragujevcau vremenu društvene tranzicije. Kroz roman Aleksandra Saše Vasovića provejavaju dve paralelne priče: o ljubavi i borbi za opstanak običnog čoveka.

 • U toku je književni konkurs za 16. kolo edicije "PRrvenac". Pravo učešća imaju autori do 35 godina, koji do sada nisu objavili knjigu.
 • U toku je izložba "Demaskiranje" Andree Dramićanin u Galeriji SKC.

Utorak 28. mart, 20:00
Kontakt galerija SKC
Otvaranje izložbe "Foto forum revija"

DETALJNIJE

Sreda 29. mart, 19:00
Kontakt galerija SKC
Predstavljanje knjige "Glineni kralj", Branke Selaković

Kreiranje identiteta i smisao uspeha, uz unapred osmišljen nedostatak etike, to je suština romana "Glineni kralj", srpske spisateljice, Branke Selaković. Ona, na duhovit način, govori o stereotipu "srećne porodice", anatemi palanačkog života i drami "malog čoveka" koji je prinuđen na amoralne izbore. Za ovo poetsko delo, o sunovratu društvenih vrednosti, Branka Selaković dobila je nagradu "Miroslav Dereta". Predstavljanjem knjige "Glineni golub", SKC Kragujevac nastavlja dobru tradiciju vrednovanja ljudi od kulture koji odolevaju svim društvenim izazovima u današnjoj Srbiji.

Četvrtak 30. mart, 22:00
Kontakt galerija SKC
Koncert: Džez veče - Braca Vučković trio i prijatelji

"Džez na mnogo načina" definicija je muziciranja kojim će se Bratislav Vučković (gitara), Nemanja Ristović (bas gitara) i Ramon Hamel (bubanj) predstaviti kroz svoj novi album autorskih kompozicija "Inspiracija". U ovoj avanturi pred kragujevačkom publikom pridružiće im se: Aca Pejčić (električni klavir), Maks Kočetov (saksofon), Saša Ranković (bubanj), Ognjen Cogoljević (truba) i Aleksandar Grujić (klavir).

  

APRIL

Subota 1. april, 19:00
Kutija šibica SKC
Veče satire: Zoran Rajčić Cezar

"Titova Jugoslavija i moja Srbija" naslov je koji svakako poziva publiku na veče smeha i drugačijeg doživljaja naše svakodnevnice. Zbirka satiričnih razmišljanja Zorana Rajčića Cezara jeste slika i prilika one narodne "udri brigu na veselje". O politici iz ugla šereta? Naravno! Cezar, putujući kao pojedinac kroz sve srpske "žive istine" govori hrabro i sa osmehom ono što većina misli, ali tu istinu često oseća kao kost u grlu.

Utorak 4. april, 19:00
Kontakt galerija SKC
Predstavljanje zbirke pesama "U dobar čas" - Dejan Aleksić

Srpski pesnik, dramski pisac, književni kritičar za dečiju poeziju i prozu: Dejan Aleksić je plodna knjiga. Za svoje stvaralaštvo nagrađen je brojnim književnim nagradama: "Zmajeva", "Meša Selimović", "Branko Miljković", SANU iz Fonda "Branko Ćopić", "Borislav Pekić". Autor je petnaest knjiga za decu i mlade. Dolazi U DOBAR ČAS, da svojom poezijom razotkrije i misli za odrasle.

Četvrtak 6. april, 22:00
Kontakt galerija SKC
Koncert: Džez veče - Srđan Ivanović Blazin’ Quartet

Džez inspiraciju našli u Amsterdamu i Parizu. Stižu nakon nastupa u Kini i Tajlandu. Blazin Quartet, dobitnici nekoliko prestižnih muzičkih priznanja u Holandiji, sjajno su ocenjeni u evropskim džez krugovima. Sarađivali su sa kultnim umetnikom, Rambo Amadeusom. Oslanjaju se na ritam i melodiju klasičnog džeza koji senče nijansama elektronske muzike. Na koncertu će predstaviti najnoviji, treći album, "La mer, la pierre, la terre, l’oiseau". Blazin’ Quartet su: Kristof Panzani (tenor saksofon, efekti), Andreas Paluzogopulos (truba), Mihail Ivanov (bas), Srđan Ivanović (bubanj, lap top). 

Ulaz je 300 dinara.

SKC I PORTAL PPNS POKLANJAJU 2X2 ULAZNICE PRVIM POSETIOCIMA KOJI KAO KOMENTAR ISPOD OVOG ČLANKA POŠALJU NAZIV JEDNE OMILJENE PESME OVOG SASTAVA.

Subota 8. april, 18:00
Hol Druge kragujevačke gimnazije
Veliki koncert folklora AFA "Svetozar Marković"

Akademski folklorni ansambl "Svetozar Marković" Studentskog kulturnog centra Kragujevac proslavlja 40 godina postojanja i uspešnog rada jubilarnim koncertom folklora. Nastupiće: svi ansambli, Narodni orkestar i ženska i muška pevačka grupa "Studenac". Stotinu učesnika, koji su prepoznatljivi čuvari srpske tradicije, pripremili su sjajan program za sve posetioce. Ulaz je besplatan.

Utorak 11. april, 20:00
Kontakt galerija SKC
Otvaranje izložbe "Skulpture" Nine Galić

Skulpture srpske umetnice Nine Galić pozivaju na interakciju sa publikom. Bude psihološku toplinu i proveru mentalnog kapaciteta. Telesni položaj posmatrača igra aktivnu ulogu u poruci Skulptura. Naglasak je na funkcionalnosti u prostoru.

Utorak 18. april, 22:00
Kontakt galerija SKC
Džez veče: Čičini čvorci, Novi Sad

Još jedno u nizu sjajnih džez večeri uživo. Čičini čvorci kroz perspektivu novosadskog duha, sviraju najveće džez standard hitove.

Petak 21. april, 22:00
Kontakt galerija SKC
Koncert: Igralom, alternativni fank

Fuz gitara, gruvi bas, afro fank bit, a sve to na temeljima stare škole rokenrola. To je Igralom. Miks energične amerikane i zapadnoafričke muzike. Predstaviće debi album "Pogrešna poznanstva". Igralom donosi kvalitetno i nesvakidašnje muzičko veče uživo. Cena ulaznice je 200 dinara.

Petak 21. april, 19:00
Kutija šibica SKC
Tribina o stripovima - Dragoljub Stojković

Nakon tribine "O fanzinima", iz Doma omladine Beograd dolazi nam novi govorni program. Ovoga puta biće reči o istoriji i značaju stripa kao devetoj umetnosti. Gost večeri je Dragoljub Stojković, novinar i pisac.

Ponedeljak 24. april, 22:00
Kontakt galerija 
Koncert: Jazzy Monday - Aca Pejčić i Thrill Seeking Polymers

Kragujevački bend Thrill Seeking Polymers, u svom nesvakidašnjem muziciranju,spaja autentičnu ruralnu "muziku sveta" i džez standarde. Često koriste i muzičke začine filtrirane kroz prizmu matematike filozofije. Thrill Seeking Polymers, za sve ljubitelje kvalitetne žive muzike: Aca Pejčić (saksofon, kaval, klavir), Saša Ranković (bubanj) i Jovan Jovanović (gitara).

Utorak 25. april, 20:00
Galerija SKC
Izložba "Plakati" - Ana Pešić

Snažan senzibilitet i izuzetna radoznalost, to je prepoznatljiv umetnički "rukopis" Ane Pešić. Njeni plakati su kreativan spoj teksta i crteža sa snažnom porukom. Predstavila se inostranoj i srpskoj publici kroz više grupnih i samostalnih izložbi. Ovu će otvoriti Slobodan Štetić, redovni profesor Filološko umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

DETALJNIJE

  

Sreda 26. april, 21:00
Kontakt galerija SKC
Koncert: Miloš Branisavljević kvartet

Reč je o prvom džez sastavu u Srbiji sa vibrafonom kao vodećim instrumentom. To je spoj tradicionalne muzike Balkana i džeza kroz autorske kompozicije i aranžmane Miloša Branisavljevića. Branisavljević je sarađivao sa najuticajnijim muzičarima današnjice u različitim žanrovima, od Zildian Mega Drum Project, Dream Theater, Silent Film Orchestra, Greg Hopkins, Anthony Salermo jr, do orkestra Ujedinjenih nacija. Bio je dirigent crkvenog hora "Sveti Sava" u Njujorku. Cena ulaznice: 200 dinara.

  

Subota 29. april, 19:00
Kontakt galerija SKC
Predstavljanje knjige "Zemlja 2.0" Ane Marije Grbić

O savremenoj poeziji Ane Marije Grbić govoriće književni kritičar i teoretičar Milomir Gavrilović. Aninu poeziju prati i istoimeni film "Zemlja 2.0", u režiji Igora Stanojevića.

INFO PLUS

Podsećamo da sjajni Barcelona gipsy Balkan orchestra nastupaju 17. maja u Knjaževsko-srpskom teatru, u organizaciji Studentskog kulturnog centra Kragujevac. Broj mesta je ograničen. Cena ulaznice je 800 dinara.

 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar