Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Događaji

01.03.2020

Studentski kulturni centar: Programi

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

PROGRAM, 2. 3. - 8. 3. 2020.

Ponedeljak 2. mart, 22:00
Kontakt galerija SKC
Jazz Monday: Jazzmo Trio

Ugostićemo specifičan sastav iz Ukrajine. Hypnotunez donosi fantastičnu koncertnu energiju, kroz kombinaciju svinga, džeza i drugih retro elemenata izvođenih sa rok i pank snagom i spontašću. Klasičan big band set instrumenata, koji uključuje dupli bas, trombon ili bariton saksofon spojen sa “prljavim” andergraund zvukom ima moć da natera sve pristutne na ples!

Bend čine:

  • Gera "The Hypno" Louidze - vocal, stand-up bass
  • Yuriy Bikbaev - guitar
  • Dmitry Vcherashnyk - drums
  • Timur Akhtamov - saxophone
  • Anton Gnatenko - baritone saxophone

Utorak 3. mart, 19:00
Kontakt galerija SKC
Mesec frankofonije: Escape room i koncert francuske pop muzike

Tokom marta, po tradiciji u Srbiji se održava manifestacija Mesec frankofonije namenjena svim generacijama. Promovišemo vrednosti koje zbližavaju i neguju zajedničku prošlost i dugu istoriju odnosa sa Francuskom. SKC i katedra za romanistiku pri FILUM-u obeležavaju 180 godina prijateljstva između Srbije i Francuske prigodnim koncertom francuske pop muzike kao i escape room- interaktivna igra za rešavanje zagonetki i misterija na francuskom jeziku.

- Želimo vam divno frankofono proleće, koje će krasiti ljubav prema francuskom jeziku i zajednička želja za otvorenošću prema frankofonim vrednostima. Žan-Batist Kizen, direktor Francuskog instituta u Beogradu

Sreda 4. mart, 19:00
Kontakt galerija SKC
Razgovor o romanu "Antinoj 24" Nadežde Purić-Jovanović

"Antinoj 24", vikend-roman, govori o tri dana u životu jedne porodice i njihovih prijatelja koji se spremaju za otvaranje izložbe slika i skulptura. Sažetim i jezgrovitim kazivanjem sveznajući pripovedač postepeno otkriva porodične i druge tajne, i obelodanjuje šta se krije iza privida. Svako od junaka ima svoju priču i svoju verziju onoga što bi trebalo da bude istina. Poglavlja (od kojih neka mogu biti i kratke priče) okupljena su u čvrstu celinu sa elementima krimi-romana, ili romana tajne. Predistorije junaka jesu predistorije izložbe. Razmatranja o umetnosti, životu, o odnosu prema bližnjima i daljnjima, pitanja bolesti i smrti, duhovne i telesne krize data su u čvrstim narativnim segmentima koji svedoče o sveopštoj povezanosti. Ton izlaganja je blago humorističan a katkad i sa dozom crnog humora i satire. Kao što se siže odnosi prema fabuli, tako se i javna i opšta istina odnosi prema ličnim istinama junaka ove knjige. U zavisnosti od toga na koji se način čita i šta se učitava, može se shvatiti i kao svojevrsna parodija svega prikazanog. Autorka traži angažovanog čitaoca koga ne opterećuje suvišnim detaljima, već samo onima koji se tiču neposredne radnje.

Nadežda Purić Jovanović, rođena 1974, diplomirala i magistrirala Srpsku književnost sa opštom književnošću na Filološkom fakultetu u Beogradu. Piše poeziju, prozu i književnu kritiku. Objavila knjige pesama Vode (2006), Haljine iz muzeja (2017) i Beskrajno učenje o raskomadanosti carstva (2018). Živi i radi u Beogradu.

Petak 6. mart, 20:00
Sala PMF
Predstava Akademskog pozorišta germanistike "K.R.E.M.A."

„K.R.E.M.A” je sedmi po redu pozorišno-pedagoški scenski prikaz Akademskog pozorišta studenata germanistike (APSG), koji će 6. marta doživeti svoju prvu reprizu na srpskom jeziku. Scenski prikaz je primarno pripremljen za potrebe Internacionalnog pozorišno-pedagoškog susreta u organizaciji Katedre za germanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gde je „K.R.E.M.A” 24. septembra prošle godine premijerno izvedena na nemačkom jeziku.

Kako to obično biva sa performansima APSG-a, ni ovog puta neće manjkati društvene kritike, a didaktizacijom već obrađene pesme u jednoj od predstava APSG-a poznate austrijske autorke, Ingeborg Bahman, ekipa APSG-a se i ovog puta poigrava različitim formama scenskog izražavanja i prikazivanja. Osim originalnog teksta pesme Ingeborg Bahman, koji je u potpunosti prilagođen i didaktizovan u maniru pozorišne pedagogije, preostali tekst u scenskom prikazu su improvizovano sačinili članovi APSG-a – izvorno na nemačkom jeziku, a zatim uradili njegov prevod i adaptaciju na srpski jezik.

Uz slogan Šta se to na sceni zbiva, dok se K.R.E.M.A. reklamira, poziv za jedinstveno scensko putovanje.

Ulaz slobodan.

Subota 7. mart, 19:00
TC Plaza
Radionica i promocija festivala Zlatna kulisa: Kulisanje

U okviru programa ovogodišnje Kulise biće organizovana i interaktivna radionica Kulisanje, namenjena najpre najmlađima, kao i osnovnoškolcima i srednjoškolcima. Najmlađi sugrađani imaće priliku da učestvuju u ovogodišnjem Kulisanje i da se upoznaju sa magijom pozorišne umetnosti. Sve koji budu dovoljno hrabri i radoznali očekuje upoznavanje sa različitim oblicima scenskog izraza – pozorištem senki, scenskim pokretom i scenskim borbama.

Udahni slobodno - Kulisa počinje!


PROGRAMI - MART 2020:

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJTFB STRANATVITER, INSTAGRAM

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar