U Kragujevcu uručene Đurđevdanske nagrade povodom Dana grada

U Kragujevcu uručene Đurđevdanske nagrade povodom Dana grada

U zdanju Stare skupštine, povodom Dana grada – Đurđevdana, održana je Svečana sednica na kojoj su tradicionalno uručene Đurđevdanske nagrade, kao i priznanja Zaslužni građanin grada Kragujevca i Plaketa Svetog Đorđa.

- Zahvaljujući poštovanju protivepidemijskih mera i imunizaciji, danas smo u prilici da u ovom zdanju održimo i Svečanu sednicu Skupštine grada. Prošle godine nismo mogli ni da mislimo o tome. Bio je to prvi, a nadam se i poslednji e-Đurđevdan kraj malih ekrana. Između dva Đurđevdana mnogo je Kragujevčana koji su izgubili bitku sa korona virusom. Među njima su i laureati Mikica Zdravković i dr Bora Evtov. Godišnju nagradu grada Kragujevca dobija i Dom zdravlja odnosno zaposleni. Zasluženo.

Zahvaljujem se svim sugrađanima koji su se vakcinisali i molim sve one koji nisu da pomognu svom gradu da što pre stignemo do kolektivnog imuniteta. To je jedini način da nastavimo dalje, da gradimo i razvijamo naš grad za bolju i sigurniju budućnost naše dece, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić, u svom obraćanju.

I ove godine na Svečanoj sednici gradonačelnik Dašić i predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović, uručili su Đurđevdanske nagrade i priznanja.

Ovogodišnji laureati su Udruženje građana „Opera Nova Kragujevac“ u oblasti umetnosti , prof. dr Maja Anđelković u oblasti nauke, a u oblasti medicine, posthumno dr Bora Evtov. Učenici Prve kragujevačke gimnazije Ilija Vitošević, Petar Mihajlović i Mitar Arsović, dobitnici su Đurđevdanske nagrade u oblasti obrazovanja, a Goran Ilić za rezultate u sportu. U oblasti humanitarnog karaktera, nagrade su pripale Domu zdravlja Kragujevac i zaposlenima u ovoj ustanovi za otvaranje prve kovid-ambulante u Srbiji 20. marta 2020. godine i odličnu organizaciju i funkcionisanje u otežanim uslovima, kao i Igoru Jankoviću za ispoljenu hrabrost i požrtvovanost prilikom spašavanja učesnika saobraćajne nesreće.

Zvanje Zaslužni građanin grada Kragujevca pripalo je Mirku Puzoviću, najtrofejnijem bokseru iz Kragujevca za izuzetan i višegodišnji doprinos afirmaciji grada u zemlji i inostranstvu. Odlukom gradonačelnika grada Kragujevca, Plaketa Svetog Đorđa dodeljena je Miodragu Zdravkoviću – Mikici, basisti benda Čovek bez sluha i jednom od osnivača Arsenal festa, posthumno, za afirmaciju grada Kragujevca.

Izvor: Grad Kragujevac, 6. 5. 2021. 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari