XV izložba gljiva u Kragujevcu

XV izložba gljiva u Kragujevcu

U organizaciji Udruženja gljivara Šumadije, 15. izložba gljiva biće održana u svečanoj sali Prirodno-matematičkog fakulteta u subotu 19. septembra od 16 do 21 čas.

Posetioci će moći da se upoznaju sa brojnim vrstama gljiva koje rastu na području Šumadije i Kopaonika, ali i da saznaju više o jestivim i otrovnim gljivama. Očekuje se dolazak gostiju iz deset društava Srbije, a poziv je upućen i gljivarskim društvima iz bivših republika.

Izložbi će predhoditi akcija u branju gljiva na Rudniku, Gledićkim planinama, Crnom vrhu, Kopaoniku, Goču i Goliji. Gljive, koje će ubrati članovi nekoliko različitih društava biće prikazane na izložbi.

Udruženje gljivara Šumadije ovogodišnju manifestaciju dočekuje sa velikim ponosom jer je na manifestaciji "Dani vrganja" održanoj na Kopaoniku od 3. do 6. septembra osvojilo prvo mesto u branju gljiva. Naime, članica kragujevačkog Udruženja Milisava Mladenović pronašla je vrganj prve klase težak 370 grama. Osim toga, članovi Udruženja su zauzeli treće mesto u pripremanju čorbe od gljiva.

Foto: Zoran Petrović
Pripremila: Marija Radovanović
Izvor: GTO Kragujevac
 
GLJIVARSKO UDRUŽENJE ŠUMADIJA SAJT
 

APEL: ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari