Draganu Ristiću pet medalja i svetski rekordi

Draganu Ristiću pet medalja i svetski rekordi

Strelac Dragan Ristić iz Kragujevca osvojio je pet medalja - dve zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane, sa paraolimpijskom reprezentacijom Srbije na Svetskom kupu u Osijeku koji je trajao do 26. septembra.

Ristić je postavio novi svetski rekord kvalifikacija u disciplini R5 (vazdušna puška, ležeći stav) rezultatom od 639,9 krugova, popravio je svoj vlastiti rekord koji je do sada bio 639,5 krugova i izjednačio svetski rekord finala u istoj disciplini rezultatom 255,5 krugova. Osvojio je medalje u sve tri discipline u kojima je nastupao pojedinačno i time bio najuspešniji takmičar Srbije koja je nastupila sa osmoricom strelaca.

PRVI PRVI NA SKALI Dragan Ristic strelac Cika Mata

Ovo je za paraolimpijsku reprezentaciju najznačajnije i najjače takmičenje na kome je nastupala u ovoj godini, s obzirom da neće biti održano Evropsko prvenstvo. Na ovom takmičenju ispunjavaju se kvalifikacijske norme za nastup na Svetskom prvenstvu 2018. godine.

Naša reprezentacija je sa ukupno osvojenih 12 medalja (četiri zlatne, pet srebrenih i tri bronzane) ubedljivo najuspešnija nacija po broju osvojenih medalja. Srbi su ostvarili lični rekord po broju osvojenih medalja na nekom Svetskom kupu otkad nastupaju na Međunarodnim takmičenjima od 2005. godine.

U pojedinačnoj konkurenciji, medalje su osvojili još i Živko Papaz (dve srebra u disciplinama P4 i P3), Laslo Šuranji (srebro u disciplini R7, MK puška, trostav) i Rastko Jokić (bronza u disciplini P4).

U ekipnoj konkurenciji, ekipa koja je gađala pištoljem u sastavu: Rastko Jokić, Živko Papaz i Sredo Radović je osvojila dve zlatne i jednu srebrnu medalju i postavila novi Evropski i državni rekord u disciplini P4 (MK pištolj slobodnog izbora - 50 metara, rezultatom od 1602 kruga. Ovaj Evropski rekord je opstajao punih 10 godina!

Ekipa za gađanje puškom (Dragan Ristić, Zdravko Savanović i Dejan Jokić) je u disciplini R5 osvojila zlatnu medalju i postavila novi državni rekord (1902,9 krugova), a u disciplini R4 (Dragan Ristić, Dejan Jokić i Siniša Vidić) su osvojili srebro.

Srpski strelci su nastupili u 14 pojedinačnih finala (što je samo po sebi veliki uspeh) i osvojili sedam pojedinačnih medalja (što je, takođe, iznad svih proseka). Praktično, svi strelci su osvojili medalje (računajući i ekipni deo) i svi su ispunili predviđene IPC norme za nastup na Svetskom prvenstvu 2018. godine.

U Osijeku su učestvovali takmičari iz 25 država, medalje su osvajali takmičari iz ukupno 16 država.

Foto: Davor Krušelj/Hrvatski paraolimpijski odbor 

ČIKA MATA SAJTFB PROFILSSS 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html