Jelena Bruks sa prijema u Kragujevcu: Na OI igraćemo sa velikim samopouzdanjem evropskih šampionki

Jelena Bruks sa prijema u Kragujevcu: Na OI igraćemo sa velikim samopouzdanjem evropskih šampionki

Za Jelenu Bruks, kapitena ženske košarkaške reprezentacije koje su na Evropskom prvenstvu osvojile zlato, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović upriličili su prijem u svečanom salonu Skupštine grada. Predvođene Kragujevčankom, ženska košarkaška reprezentacija je branila boje Srbije i donela zlato u svoju zemlju. Dobrošlicu u svoj rodni grad poželeo joj je gradonačelnik Dašić i zahvalio što ime Kragujevca pronosi Evropom i svetom a Kragujevčane čini najponosnijima, objavljeno je na sajtu Grada.

Kao i svaki Kragujevčanin izuzetno sam ponosan, rekao je on i čestitao Jeleni na svim dosadašnjim uspesima.

- Za nama je fenomenalna sportska sezona u kojoj su nas mnogi timovi i pojedinci zaista obradovali, ispunili srca i razvukli osmeh na lica, a najbolji deo je evropski uspeh srpskih košarkašica koje je predvodila naša Kragujevčanka Jelena Bruks. Nadam se da će biti podsticaj za mlade devojke da ojačaju žensku košarku u Kragujevcu. Ovo je lepa poruka svim pripadnicama lepšeg pola i dokaz da mogu praviti vrhunske profesionalne sportske rezultate i u isto vreme da se ostvare kao majke i imaju porodice kojoj su posvećene, kazao je Dašić.

Jelena Bruks je u Srbiju i Kragujevac već donela zlato sa Evropskog prvenstva 2015. godine, prvo evropsko zlato u istoriji ženske košarke. Titulu košarkašice godine Jelena Bruks je ponela 2017. godine, ali kaže da joj je ova zlatna medalja mnogostruko veća i značajnija.

- Zlatna medalja sa Evropskog prvenstva mi zaista mnogo znači jer sam bila kapiten ove ekipe i imala čast da ja podignem taj trofej pred navijačima u Španiji, a pre neki dan i pred našim navijačima na balkonu, stvarno ima neku posebnu draž, kaže Jelena.- Žao mi je što Mateo, moj sin, nije mogao da bude sa mnom tada, ali smo proslavili kad sam se vratila.

Govoreći o prethodnim uspesima ona kaže da je reprezentacija razmazila naciju, ali i da joj je drago zbog toga.

- Žensku košarku smo podigli na mnogo viši nivo i u Evropi i u svetu i sada kada se opraštam od reprezentacije drago mi je da sam ostavila lep trag, ali i zadatak za mlađe devojke koje dolaze da održe taj nivo, kaže ona.

Za prvenstvo kaže da je bilo neizvesnih utakmica protiv Italije, Španije i Belgije dok je finalna utakmica od početka delovala lagano i da joj je jedna od najlepših utakmica.

- Sve je bilo toliko emotivno. U finale smo ušle mirne glave i znali smo da je jedna medalja u našim rukama a verovali smo da je velika šansa da ponesemo zlato u Srbiju.

O predstojećim Olimpijskim igrama govori kao o snu svakog sportiste.

- Iako je već drugi put reprezentacija Srbije na Olimpijadi, ove ćemo igrati sa velikim samopouzdanjem evropskih šampionki. Kao i do sada na svakoj utakmici ćemo dati sve od sebe, a rezultat će doći sam, rekla je Jelena Bruks i najavila kraj reprezentativne karijere.

- Dovoljan deo svog života sam posvetila reprezentaciji, vreme je da se posvetim sebi, privatnom životu i još koju godinu igram profesionalno košarku.

O rodnom gradu govori s mnogo ljubavi i u planu je da nikada ne napusti ni Srbiju ni Kragujevac.

- Kragujevac ne napuštam nikad jer je moje srce ovde i moja kuća.

Osvajanje medalje evropskog prvenstva, Jeleni i reprezentativkama čestitao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

- Ovo je patriotizam na delu i način da Jelena na velika vrata vrati žensku košarku u Kragujevac. Nije ovo samo zlato za Srbiju, za Jelenu već za grad i sve devojčice koje će igrati pod obručima na košarkaškim terenima našeg grada, rekao je on i istakao da će kao prioritet ostati podizanje sportske infrastrukture na viši nivo, objavio je Grad.

Foto: Grad Kragujevac; FIBA

GALERIJA PPNS

JELENA BRUKS - FINALE EP 2021
 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari