KKK Radnički i Zlatibor ’’remizirali’’ u Jezeru

KKK Radnički i Zlatibor ’’remizirali’’ u Jezeru

KKK Radnički je i u trećoj kontrolnoj utakmici ostao neporažen, a pošto je reč o pripremnom periodu krajnji rezultat u duelu protiv Zlatibora bio je "remi" - 74:74 (19:17, 23:14, 18:18, 14:25). U više nego korektnom odmeravanju snaga budućih konkurenata u KLS, to je bio i najpravedniji rezultat.

Čitava prva četvrtina protekla je u nadigravanju "poen na poen". Nijedan rival nije uspeo da napravi veću seriju poena, ali su Kragujevčani preuzeli vođstvo u petom minutu - 12:10, i ostali u prednosti do kraja ovog perioda - 19:17.

I u ovom meču druga i treća deonica bile su najbolji period utakmice za KKK Radnički. Boljom realizacijom, Kragujevčani su odmakli na +9 u 15. minutu (33:24) i tu razliku održavali do kraja prvog poluvremena. Od 42 poena za domaćina čak 25 bilo je na kontu Lalovića koji je za 20 minuta upisao već sedam trojki (iz deset pokušaja).

Poletna igra Todorovićevih pulena nastavila se i posle velikog predaha. Serijom 9:0 Šumadinci u 27. minutu dolaze do +15 (58:43), da bi Čajetinci opet iskoristili završne minuta da smanje zaostatak. Posle 30 minuta rezultat je bio 60:49. Laloviću koji je već dobacio do 32 poena, kao dvocifreni strelac pridodao se Jovanović sa deset, dok je sa druge strane Gudžić ima 13 poena.

Završnih deset minuta ponovilo je problem ovog sastava - Todorović je preuzeo ulogu Demčešena (opet mu je dosuđeno pet ličnih grešaka), ali nije zadovoljio kriterijume šefa struke. Uz to, kompletna realizacija je oslabila, gosti su se raspucali, pa su serijom 9:0 napre došli do egala - 62:62, a ubrzo i do vođstva od dva poena u 36. minutu. Usledio je pravi košarkaški triler. Zlatibor je napravio totalni preokret, 50 sekundi pre kraja imao je pet poena prednosti - 71:66. Ipak, Jovanoviću nije zadrhtala ruka u par akcija i penala, tako da je sa saigračima izgradio akcije kojima je rezultat potpuno poravnat dve sekunde pre kraja - 74:74.

Ubedljivo najefikasniji igrač bio je Lalović sa 34 poena (bacanja 4/4, dva poena 3/7, trojke 8/16!) - za skoro 39 minuta na parketu. Po korisnosti ga je sledio Jovanović sa 16 poena i pet asistencija. Pavlović je ostvario sedam poena i 10 skokova, sedam poena imao je i Demčešen, dok je Todorović upisao četiri, Milosavljević i Ristić - po dva, a Luković i Popović - po jedan poen. U sastavu su bili još juniori Tomašević i Nikolić.

U redovima ekipe iz Čajetine po 13 poena zabeležili su: VulićGudžić i MarojevićVučićević je dodao 12, a Veličković 11 poena.

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki i Zlatibor ’’remizirali’’ u Jezeru

Rad punim tempom u proteklih 20-ak dana za klupski sajt sumirao je trener KKK Radnički Zoran Todorović.

Todorović: Radimo tri pune nedelje, a bilo je dosta turbulencija. Preostaja još jedna nedelja do početka prvenstva kada treba da utvrdimo sa kojom dvanaestorkom debitujemo u KLS. Fali nam još tri igrača, nužno nam je popunjavanje spolja, najpoželjnije je rešenje za pozicije 4-5. U toku su pregovori sa jednim igračem koji bi da nam se pridruži, objavićemo ako urode plodom. Todorović, na žalost, ne može da prati ovaj rad, možda će trebati još jedna pouzdana "petica". Svakako nećemo da žurimo, a moramo da ostavimo jedno mesto u sastavu jer tokom lige nećemo moći da menjamo sastav.

O susretu sa Zlatiborom šef struke Šumadinaca kaže:

Todorović: Večeras smo igrali protiv znatno spremnije ekipe. Zlatibor je krenuo sa pripremama pre mesec i po dana, te smo još i dobro isparirali. Dobri smo bili u igri "na čoveka", a zonu nismo navežbali, pa su nas oni tu "prevrnuli". Naše promašaje i slabiju organizaciju su znali da kazne. Na kraju je ovaj remi najrealniji. Moram da budem zadovoljan kako smo odigrali sa nekompletnim timom koji nam je na raspolaganju. Večeras rezultat nije bio bitan, značilo nam je da pokažemo da možemo da igramo protiv jake ekipe.

Za sedam dana na red dolazi početak takmičenja, a prvo kolo Košarkaške lige Srbije doneće gostovanje Slogi iz Kraljeva 14. oktobra.

Todorović: Sačekaćemo da vidimo koja tri igrača od novajlija mogu da se "skinu" za prvo kolo, što je trenutno faktor ometanja za prvo osvajanje bodova. Najverovatnije će da izostane Vasojević - pouzdan je, ali povređen, forma mu je slabija ovog trenutka. Zato sam da zaigraju Jovanović i Pavlović, a treći je moguće da bude najnovije pojačanje. Imamo sedam dana da sve izdefinišemo. Ovo je bila ekipa sastavljana za srpsku ligu, istumbali smo što smo mogli, ali verujem da u tih 26 kola možemo da ostvarimo cilj i ostanemo član KLS.

Trenutno, konkurenti Kragujevčana u KLS su: Tamiš, OKK Beograd, Vojvodina, Dunav, Zlatibor, Sloga, Metalac, Beovuk, Mladost i Spartak. Preostaje da se utvrdi 12. ekipa. 

Premijera KKK Radnički u KLS pred domaćom publikom je protiv valjevskog Metalca 28. oktobra.

Naredne nedelje biće saopšteni detalji o nabavci pretplatnih karata za sezonu 2017/2018. za koje već postoji veliko interesovanje ljubitelja košarke iz Kragujevca i okoline.

Foto: Zoran Đorđević/KKK Radnički

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

 

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html