KKK Radnički ’’izgoreo’’ u želji za prvencem

KKK Radnički ’’izgoreo’’ u želji za prvencem

KKK Radnički je na premijernom meču pred domaćom publikom poražen u duelu sa Beovukom 72 75:86 (13:23, 20:15, 22:25, 20:23) u drugom kolu Košarkaške lige Srbije.

Ekipi iz Beograda je to prvi uspeh u sezoni, dok su Kragujevčani vezali dva poraza.

Kao da su više bili posvećeni tome kakve će utiske da ostave na okupljene zaljubljenike u košarku, nego sprovođenju u delo onoga što je pripremljeno za ovaj meč, domaćini se u uvodu susreta nisu nametnuli rivalu, kao u prvom kolu. Gosti su rano preuzeli inicijativu, imali svoje serije poena koje su im omogućile da osvoje prvu deonica dvocifrenom razlikom 23:13. Kao vođa poletnog sastava isticao se Matijašević sa 11 poena.

Aduti Kragujevčana dolaze do izražaja u drugom kvartalu. Kljajević i Lalović predvode ekipu kao realizatori sa po 12 i osam poena, redovi postaju povezaniji, pa je do kraja poluvremena zaostatak prepolovljen - 33:38, osvajanjem ovog perioda 20:15.

U 28. minutu Kragujevčani su se izborili za potpuni egal - 41:41, kada se učinilo se da će u uzavrelijoj atmosferi da "obore" rivala i konačno preuzmu vođstvo. Međutim, to je izostalo. Jedan promašaj i dosuđena nesportska greška otvaraju prostor gostima da se, iako uzdrmani, konsoliduju i ne prepuste rezultatsko preimućstvo. Serijom 5:0 vraćaju domaćina u zaostatak koji je nadalje uvećavan i do 12 poena (47:59).

Tokom odlučujućih deset minuta kragujevački sastav naprosto više nije krasila ona energija kojom su znali da nametnu svoju igru, pa je ekipa iz Beograda bez rezultatske neizvesnosti privela meč kraju u svoju korist.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Matijašević sa 20 poena, Bezbradica je imao 16, Petrić 15, Nerandžić 14, a Dagović deset poena.

Kod Radničkog je najefikasniji su bili Jovanović Lalović (trojke 4/5) sa po 18 poena, Kljajević, je ostvario 14, a Pavlović 12 poena (uz sedam skokova). Među strelcima su bili još: Vasojević - devet, Demčešen - četiri.

STATISTIKA

IZJAVE AKTERA

Novak Musić, igrač Beovuka 72

- Čestitamo ekipi Radničkog na dobroj utakmici i publici na dobroj atmosferi. Znači nam ova prva pobeda u sezoni. Ima još mnogo toga što treba da ispravimo, ali se nadam da ćemo da napravimo pobednički niz. Ovom utakmicom smo zadovoljni.

Rajko Mrković, trener Beovuka 72

- I u prvoj utakmici bilo je perioda kada smo uspevali da kontrolišemo rezultat, iako je sastav dosta šaren, pun mladih, novih igrača. Oscilacije su očekivane, a večeras to nije bilo drastično. Zasluženo smo pobedili ekipu iz Kragujevca koja će kako vreme odmiče sigurno biti sve kvalitetnija. Čestitke publici, čestitke Radničkom, sa željom da bude stabilan prvoligaš jer su ovakve sredine kod nas u današnje vreme ne tako česte. Inače Kragujevac je grad, posle Beograda, u kojem sam proveo najviše vremena, volim ovaj grad na specifičan način, ovde sam odrastao.

Filip Lalović, igrač KKK Radnički

- Čestitam Beovuku na dobroj partiji. Utakmicu smo otvorili lošije, nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice, ono što smo zacrtali. Problema je bilo u skoku, prenosu igre, nismo se snašli na početku. Posle smo stigli do izjednačenja, ali nismo uspeli da prelomimo u svoju korist. U tim trenucima Beovuk je bio jači i izneli su to do kraja.

Zoran Todorović, trener KKK Radnički

- Beovuk je sasvim zasluženo pobedio, čestitam. Dobra je to ekipa, sa svojim stilom, ne menjaju način igre. Loše smo branili pikenrol u prvom poluvremenu, a oni su to iskoristili znalački. Približili smo se rezultatski, imali smo napad da povedemo, ali smo promašili. Oni su fizički dobro pripremljeni, ali znali smo šta nas čeka. Možda je bolje da se ovako nešto desi sada, na početku, nego kasnije kada se "lomi" liga. Poraz kod kuće udaljava od željenog cilja, ali košarka je kolektivni sport, jaki individualci nisu dovoljni, mora da se radi. Biće još lomova dok se ne uigramo, poimenično smo dobri, ali nismo izneli koliko možemo. Bila je neka preterana želja kod igrača - "izgoreli smo". Video sam grč kod većine igrača na početku, što nas je koštalo boljeg otvaranja, ali smo ih kasnije dobro napali. Predstoji ogroman rad, ovo je ta ekipa koja će igrati do kraja. Probaćemo ovaj poraz negde da anuliramo na strani. U ovoj ekipi ima dosta Kragujevčana koji su možda "izgoreli", hteli su da pruže više. Na kraju se nismo odužili navijačima. Njima svaka čast na podršci koju su nam dali i pozdravu na kraju, iako smo poraženi.

Treće kolo, kada KKK Radnički gostuje Dunavu na programu je 28. oktobra, a naredna utakmica u hali Jezero biće protiv Mladosti 4. novembra. 

GALERIJA

Na ovoj utakmici publici su predstavljene mlađe kategorije KKK Radnički koje se takmiče u najvišim rangovima u državi u svom uzrastu - Juniorskoj ligi Srbije i Kadetskoj ligi Srbije.

Uz to, Nikola Glišović je kao predstavnika Regionalnog Košarkaškog saveza Centralna Srbija, uručio plaketu Branimiru Ljubičić za doprinos razvoju košarkaškog sporta, a povodom završetka radnog staža na poziciji delegata.

Posetioci u Jezeru su minutom ćutanja odali počast legendi kragujevačkog, srpskog, jugoslovenskog glumišta Ljubomiru Ubavkiću Penduli koji je preminuo prethodne noći.

Foto: Zoran Đorđević/KKK Radnički 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

 

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 1

  • Kris
    20.10.2017

    Hvala vam na izvestaju!

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html