KKK Radnički prejak za Ibar na trening utakmici

KKK Radnički prejak za Ibar na trening utakmici



U drugoj pripremnoj utakmici KKK Radnički je ubedljivo savladao KK Ibar iz Rožaja 91:54 (20:19, 33:10, 23:9, 15:15).

Posle pobede nad favorizovanim ruskim Spartakom, ovaj susret, praktično trening-meč, pokazao je da se od ekipe pravi tvrd orah za konkurente u KLS među kojima će se KKK Radnički naći kao debitant.

Crnogorska ekipa, učesnik Balkanske lige i Prve crnogorske lige, samo je u prvoj četvrtini uspevala da poveže minute u kojima je igrala svoju igru. Domaćin je prvom serijom poena 6:0 preokrenuo rezultat na 13:8 i održavao tu razliku do četiri sekunde pre kraja. U tom preostalom vremenu nevešto je dopustio pet poena, pa je deonica tesno osvojena - 20:19.

Košarkaška pedagogija koja je Kragujevčane zadesila na klupi potpuno ih je vratila u meč. Kakav odnos snaga je zavladao najbolje je pokazivao semafor - u drugoj i trećoj deonici KKK Radnički je zasuo koš gostiju sa 56 poena, a primio je svega 19 (10+9). Kragujevčani su svoju dominaciju pokazali dvema serijama u drugoj četvrtini - 7:0 i 12:0, da bi u trećoj potpuno blokirali gostujući pogon. Pošto su primili dva početna poena tokom 21. minuta - 53:31, usledila je serija 19:0 koja je trajala sedam minuta, nakon čega se Ibar tek vratio realizaciji. Tada je već bilo dockan jer je posle 30. minuta stanje na semaforu bilo 76:39.

Disciplinovana igra davala je rezultat iz akcije u akciju, pa je trener domaćih Todorović mogao da oproba baš sve izabranike. Početna petorka koju su činili: Lalović, Milosavljević, Popović, Jovanović i Demčešen je iznela svoje breme, pa je već u trećem kvartalu na parketu bila kragujevačka mladost, rame uz rame: Tomašević, Ristić i Nikolića. Sastav se razigravao, rezultat više nije bio bitan, ali su mlade snage opravdale poverenje, te je velika rezultatska distanca očuvana do samog kraja.

Najefikasniji na parketu bio je jedan od organizatora igre Milosavljević koji ulazi u treću sezonu u kojoj će da brani boje KKK Radnički. Za klupski sajt izneo je najpre utiske o partiji protiv Ibra.

Milosavljević: Ušli smo u utakmicu sa znanjem samo imena ekipe protiv koje igramo. Nije nam bio poznat igrački kadar koji imaju, ali otvorili smo meč kako smo planirali - jako, uz principe koje smo se dogovorili pre utakmice. Imali smo kontra napade i otvorene šuteve iz kojih smo pogađali, što nas je dovelo do relativno rane visoke prednosti. U drugom poluvremenu smo zaigrali još jače, podigli smo prednost na +40 i održavali rezultat do kraja utakmice bez krupnih kikseva, uigravajući baš sve igrače.

Milosavljević se osvrnuo na principe novog trenera čije sprovođenje dovodi do nadmoćnosti nad rivalima u ova dva kontrolna susreta.

Milosavljević: Trener Todorović zahteva od nas igrača požrtvovanost, stalnu borbenost i jak rad u svim segmentima igre. Uneo je u Kragujevac novi nivo košarke, verujem da će naši sugrađani da uživaju tokom sezone u Jezeru. Uz jak rad i disciplinu, iz dana u dan sam sve uvereniji da ćemo, iako debitujemo, da ostvarimo ovogodišnji cilj kluba i očuvamo status u KLS. Za uigravanje ekipe "ometaju" nas povrede dvojice saigrača, Bojan Popović ispunjava obaveze pod temperaturom, sa nekima nije bila moguća saradnja..., ali, zbijamo redove, naše je da izgaramo u svakoj utakmici, da jako treniramo, a uz vođenje ekipe koje imamo to sigurno vodi do zacrtanog cilja.

Na kraju razgovora popularni "Đole" usmerava pažnju ljubitelja košarke na narednu kontrolnu utakmicu - već za dva dana.

Milosavljević: U subotu od 17 časova, takođe u hali Jezero, igramo protiv ekipe Zlatibora iz Čajetine koja je isto učesnik KLS. To je veoma ozbiljan klub iz mesta sa bogatom košarkaškom tradicijom. Dobra košarka je zagarantovana za vikend. Pozivam sve prijatelje kluba, sve ljubitelje košarke da nam se pridruže u subotu popodne. Uz maksimalan trud na parketu, vreme je da i na tribinama obnovimo onu atmosferu koja nas krasi, da u njoj ostvarimo još jednu pobedu kojom bismo ojačali samopouzdanje pred zvanični početak lige koji nas čeka 14. oktobra.

Sastav KKK Radnički protiv Ibra činili su: Lalović (14 poena), Milosavljević (17), Popović (7), Jovanović (8), Demčešen (9) - kao starteri, a sa klupe su ulazili:  Todorović (12), Pavlović (10), Luković (5), Ristić (2), Nikolić (4) i Tomašević (3).


KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

 

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html