Kragujevčanka Sanja Kaličanin osvojila Kup Mađarske

Kragujevčanka Sanja Kaličanin osvojila Kup Mađarske

Kragujevčanka Sanja Kaličanin osvojila je sa svojom ekipom Fatum odbojkaški Kup Mađarske, pošto je u finalnoj borbi savladan Linamar 3:2, ekipa kojoj je pripao trofej 2016. i 2017 godine. Najkorisnija u redovima pobednika bila je takođe Srpkinja Tatjana Matić sa 23 prikupljena poena, dok je Kaličanin bila među četiri najkorisnije igračice sa 11 poena.

Ovo je prvi nacionalni kup za Fatum, a Sanji je debitantska sezona u inostranstvu, pa je uspeh utoliko veća motivacija za dalji razvoj karijere. Prethodno je osvajala medalje sa Super Kupa i Kupa Srbije.

Za portal PPNS proanalizirala je najpre finale u kojem je učestvovala i imala bitnu ulogu.

Kaličanin: U finalnoj utakmici presudila je naša odlučnost da dokažemo da nismo slučajno stigle do finala. Sa novim trenerom došle su i neke promene u igri, što je bio pun pogodak. Par nesmotrenosti koštale su nas četvrtog seta, ali smo zato u poslednjem dokazale da osvajač Srednjoeuropski odbojkaški savez MEVZE i trenutni šampion Mađarske nije nepobediv. Ispisali smo stranicu za klupsku istoriju.

"Opijanje" trijumfom kratko je trajalo jer su već u toku pripreme za nastavak ligaškog nadmetanja.

Kaličanin: Sada nas čeka plej-of, već sledećeg petka, protiv Vašaša. Dobro se poznajemo, biće nam ovo deseta utakmica ove sezone protiv njih. Plasman u finale nije nerealan.

Prošle godine u junu objavili smo da je Sanja postala član Fatuma, pa smo zatražili ocenu sezone u dresu mađarske ekipe.

Kaličanin: Mislim da je bila dobra odluka što sam došla u Niređhazu. Njima je bila potrebna nova energija, a dobili su je upravo od Tatjane Matić i mene. Na početku devojke nisu mogle da se naviknu na "lude Srpkinje", ovo je ipak drugačiji mentalitet, ali su nam se ubrzo priključile i sve od reda pružale maksimum uvek.

Dobro adaptirana na novu sredinu, Sanja je orna da nastavi sa dokazivanjem u Mađarskoj, što je u skladu i sa ambicijama u Fatumu.

Kaličanin: Cilj do kraja sezone je sigurno finale. A za narednu - o tom, po tom. Imamo najave za još veću podršku, čak je i želja za Ligom šampiona najavljena od uprave kluba. Jedno je sigurno, neki moji snovi se ostvaruju...

Podsećamo, Kaličanin je sa 17 godina karijeru započela u ŽOK Radnički, a potom je branila boje još jednog gradskog kluba - ŽOK Smeč 5. Usledio je odlazak iz rodnog grada i nastupanje najpre za OK Tent iz Obrenovca, a zatim i Jedinstvo iz Stare Pazove.

SNIMAK FINALA

Foto: Hunvolley 


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html