Kristini Nenadović bronza na Evropskom prvenstvu

Kristini Nenadović bronza na Evropskom prvenstvu

Francuskinja srpskog porekla Kristina Nenadović zauzela je treće mesto u trci juniorki na Evropskom prvenstvu u biciklizmu održanom u Alkmaru. To je prva medalja na evropskom šampionatu za ovu sedamnaestogodišnjakinju.

Dve HolanÄ‘anke osvojile su prva dva mesta - Ilse Plumers i Sofie van Rujen. Plumers je isprednjačila poslednjih nekoliko kilometara, dok je Rujen osvojila srebrnu medalju završim sprintom ispred mlade Nenadović.

Trku je obeležilo nekoliko padova, ali i teški vremenski uslovi. Na stazi od 69 kilometara nastupilo je 98 takmičarki. Pobedničko vreme bilo je 1:44:14, a prema zvaničnim rezultatima čak pet takmičarki stiglo je pet sekundi kasnije. Pored HolanÄ‘anki, ispred svih ostalih, kao najveštija, medalje se domogla Kristina Nenadović.

- Iskreno, ogroman uspeh, posebno sa ovakvim timom. Ovo je magično. Holanđanke su nas pobedili, ali smo zadovoljni. Osvojiti medalju na Evropskom prvenstvu je velika stvar, bila je prva izjava Nenadović za francuske medije nakon prolaska kroz cilj.

U ranijem intervjuu pojasnila je da oduvek živi u Francuskoj, ali da je njena majka roÄ‘ena u Srbiji, inače, šampionka u biciklizmu iz perioda SFRJ, i da tamo redovno odlazi na praznike.

- Cela moja familija živi tamo. U sebi nosim dvostruku kulturu.

Pre desetak dana, u dresu francuske reprezentacije ostvarila je do tada najveći uspeh kao juniorka, bila je osma u nacionalnom kupu. Kristina se na evropsko postolje uspela kao šampionka Francuske, kolevke biciklizma. 

KOMPLETNI REZULTATI

Foto: UEC, Directvelo


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARÄŒIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html