Prvoligaški prvenac KKK Radnički: +47!

Prvoligaški prvenac KKK Radnički: +47!

Kragujevački košarkaški klub Radnički započeo je takmičenje u Prvoj ligi-Zapad baš kako je odigrao celu proteklu sezonu u nižem rangu - efikasno i lepršavo, savladan je Ub 124:77 (27:16, 34:19, 34:25, 29:17).

Prva četiri minuta gosti su imali prednost, ali nisu uspeli da stvore veću "zalihu" poena. Domaćin se otrgao početnom pritisku kada je poveo 6:5 i narednih 36 minuta igrao je svoju igru. U prvom kvartalu šuterski obračun imali su Popović i Arnaut (12:10), ali je najbolji pojedinac Ubljana bio je usamljen u tom dobrom raspoloženju. Kragujevčani su posle 10 minuta imali dvocifrenu prednost - 27:16. Razlika bi bila i veća da Šumadinci nisu imali već deset nerealizovani penala.

U drugoj četvrtini Ub popravlja realizaciju za tri poena, ali odbrana popušta. Dok Popović nastavlja simultanku, Arnautu se kao strelci pridružuju Tomašević i Beočanin, a svoje minute beleži već cela dvanaestorka. Opšte pozitivno raspoloženje rezultiralo je sa 61 poenom za 20 minuta, spram svega 35 primljenih.

"Plus" 26 nije doneo nikakvo opuštanje u objektivno boljem sastavu, pa se nastavilo rešetanje obruča gostiju. Na isteku 30. minuta Kragujevčani su već bili nadomak "stotke", vodili su 95:60. Oko pet stotina vrlo aktivnih posetilaca u hali Jezero bilo je dovoljna motivacija izabranicima Zoran Milovanovića da iskontrolišu i završi period, razliku su uvećali za još 12 poena (29:17), što je donelo konačnih +47 - 124:77.

U pobednički redovima čak sedmorica igrača imali su dvocifren učinak. Sa po 18 poena, najefikasniji su bili Beočanin (MVP utakmice: indeks 27, dva poena 8/9, devet asistencija, četiri oduzete lopte) i Vasilić. Arnaut je imao 16 (dva poena 8/9, sedam skokova), Tomašević (trojke 3/7, sedam skokova) i Kostić (devet skokova) po 15, Ristić - 11, a N. Nikolić deset poena (trojke 2/3). Košgeteri su bili još: Erac - devet, Knežević - šest, D. Nikolić - četiri poena (deset skokova) i Zorbas - dva. U sastavu je bio i Stevanović.

Kod gostiju, daleko iznad sastava partiju je pružio Popović - 30 poena. Dvocifreni strelicu bili su još Milovanović - 16, Davidović - 13, Pantelić - 12. U sastavu je bilo još svega četiri igrača.

IZJAVE AKTERA

Aleksa Vasilić, igrač KKK Radnički

- Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu. Nismo baš očekivali da ćemo da napravimo ovoliku razilku, ali nakon početnih minuta otvorili smo igru koju smo želeli, tako je ostalo do kraja. Igrali smo baš svi, pogodili smo dovoljno šuteva da vladamo terenom. Odlučujuća je bila naša odbrana, a imali smo jaču želju da pobedimo. Posebnu motivaciju našli smo u podršci publike, pa u ime saigrača zahvaljujem svima koji su bili uz nas na ovoj premijernoj utakmici. Pozivam ih da dođu u sredu na naš sledeći debi - prvo učešću u Kupu Srbije.

Zoran Milovanović, trener KKK Radnički

- Slabije smo počeli, realno, možda smo podlegli utiscima zbog podrške koju nismo očekivali u prvom kolu. Oduševljeni smo time i najpre želim da se zahvalim publici koja je došla u pristojnom broju. Raskrilili smo se posle 4-5 minuta i na talasu podrške sa tribina igrali smo svoju igru sve vreme. Ekipa Uba je vrlo nezgodna, imaju Popovića, igrača strašnog kvaliteta, faktički je igrao "jedan na pet". Kada smo to rešili i rastrčali se, došao je do izražaja veći broj raspoloženih igrača koje imamo. Dobrim skokova i poboljšanom organizacijom napada stvorili smo više situacija za davanje lakih poena. Imali smo i loše momente, promašli smo čak 16 bacanja, ali sam uveren da će to da "legne". Možda je rezultat previsok za prvo kolo, ali tako se otvorila utakmica, omogućili smo sebi da čitave tri četvrtine igramo bez pritiska. Naročito raduje što su se naši mladi igrači ponašali kako treba, bili su pouzdani, iako su imali dve teške utakmice za sobom na kvalifikacijama za Junirosku ligu Srbije. Ovi minuti večeras su im na neki načini nagrada koju su zaslužili. Imaju moje poverenje i kada se god ukaže prilika ubuduće dobijaće svoje minute. Ako budu ovako vraćali, to je nešto što je fantastično za svakog trenera, za svaki klub.

Između dva prvoligaška kola, KKK Radnički će se po prvi put oprobati i u nacionalnom Kupu, a rival će biti Klik, konkurent iz Prve lige-Zapad.

- Prijavili smo se i pokušaće da to ne bude jedna jedina utakmica. U sredu igramo protiv Klika, domaćini smo u hali Gordana Bogojević. Klik ima visoke ambicije, moći ćemo da se uporedimo. Kup je, kako se kaže, takmičenje koje svi vole. Insistrirali smo da igramo jer svaka utakmica više za mlade igrače puno znači u razvoju. Idemo na pobedu, neopterećeni.

Kup-utakmica KKK Radnički-Klik (Arilje) igra se u sredu 12. oktobra od 19 časova i 15 minuta u hali Gordana Bogojević (u Parku).

STATISTIKA 
GALERIJA

Dejan Milošević
Foto: KKK Radnički/Zoran Đorđević

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html