Radnički protiv Partizana - nezaboravno košarkaško veče

Radnički protiv Partizana - nezaboravno košarkaško veče

U veličanstvenom ambijentu kragujevačke „SBB hale Jezero“, košarkaši Radničkog i Partizana odigrali su humanitarno-prijateljsku utakmicu koja je završena pobedom beogradskog tima, rezultatom 79:65 (9:10, 11:23, 34:15, 25:17).

Prijateljski susret košarkaša Radničkog i beogradskog Partizana opravdao je epitet sportskog spektakla, koji je pri tom imao i humanitarni karakter, budući da je sav prihod od prodatih ulaznica namenjen izdavačkom poduhvatu „Svetinje u Vasojevićima“.

Kapaciteti kragujevačke „SBB hale Jezero“ bili su isuviše mali da prime sve one koji su izrazili želju da prisustvuju ovom izuzetnom sportskom događaju u gradu na Lepenici. Ubrzo je ulaznica za ovu utakmicu postala dragoceno parče papira do koga su došli samo oni najbrži i najuporniji.

Teško je u par rečenica opisati atmosferu u samoj hali u trenutku kada su se na parketu pojavili igrači Radničkog i Partizana. Dovoljno je reći da je bila dostojna najvećih košarkaških predstava, kakve se viđaju na utakmicama Evrolige i Evrokupa.

Pre samog početka utakmice, publika u „SBB hali Jezero“ imala je priliku da pozdravi kragujevačkog strelca Dragana Ristića, koji se sa nedavno završene Paraolimpijade u Tokiju vratio sa dva osvojena zlata.

Za razliku od Radničkog koji je nastupio u kompletnom sastavu, trener Partizana Željko Obradović nije mogao da računa na nekolicinu igrača, među kojima su i letošnja pojačanja Zek Ledej, Kevin Panter i Rodionis Kuruks.

Inspirisani zaista fenomenalnim ambijentom i nošeni vatrenom podrškom svojih vernih pristalica, košarkaši Radničkog su odlično započeli meč i kontrolisali rezultat sve do sredine druge deonice, kada je Partizan poenima Izraelca Jama Madara na trenutak preuzeo vođstvo (15:13).

Radnički i Partizan priredili kragujevačkoj publici nezaboravno košarkaško veče u „ SBB hali Jezero“ | KKK Radnički Kragujevac

A onda je udarni tandem Kragujevčana Dumić-Katić uzeo stvari u svoje ruke. Dok je Dumić nemilosrdno zatrpavao koš Partizana preciznim šutevima sa distance, Katić je sakupljao poene iz reketa, pa je Radnički kraj prvog poluvremena dočekao sa dvocifrenim kapitalom – 33:20.

Imao je strateg Partizana Željko Obradović mnogo toga da zameri svojim pulenima na pauzi između dva poluvremena, tako da je Partizan već u trećoj četvrtini značajno podigao nivo igre u odnosu na prve dve deonice. Popravili su „crno-beli“ defanzivu, ubrzali protok lopte u napadu i na krilima Alekse Avramovića i Gregora Glasa za tili čas dvocifreni „minus“ pretvorili u rezultatski „plus“, pa su tako u poslednju deonicu ušli sa prednošću od šest poena (54:48).

Nastavili su „crno-beli“ u istom ritmu i tokom završnog kvartala, dok je Radnički uzaludno tražio način da prekine košgeterski post, koji je potrajao skoro sedam minuta. Partizan je u međuvremenu uspeo da se odlepi na nedostižnih „plus 20“ (68:48), što mu je omogućilo da mirno privede utakmicu kraju.

U pobedničkoj ekipi izdvojili su se Aleksa Avramović sa 16 i Nemanja Dangubić sa 15 postignutih poena, Slovenac Gregor Glas ubacio je 11 poena, koliko i Izraelac Jam Madar, koji je sakupio i dvocifren broj skokova (11).

Filip Dumić bio je najefikasniji u redovima Radničkog sa 16 ubačenih poena, dok je kapiten Raško Katić meč završio sa učinkom od 12 poena i 7 uhvaćenih lopti.

Trener Radničkog Ivica Vukotić pohvalio je ambijent u „SBB hali Jezero“ i izjavio da je zadovoljan otporom koji je njegova ekipa pružila znatno kvalitetnijem rivalu.

Milina je igrati u ovakvoj atmosferi i pred tolikim brojem ljudi. Bila je ovo utakmica sa dva različita poluvremena. Ekipa Partizana je na pauzi uvidela šta treba da „zategne“ i popravi u nastavku utakmice, kako bi njihov igrački kvalitet došao do izražaja. Generalno, mogu da budem zadovoljan našom igrom, naročito u prvih 25-26 minuta utakmice. Svi igrači su dobili šansu, uključujući i one najmlađe čije vreme tek dolazi. Pokazali smo da smo u stanju da igramo jednu modernu, brzu i dobru košarku. Ostaje nam još nekih mesec dana da se što bolje pripremimo za početak nove sezone u Košarkaškoj ligi Srbije, rekao je Vukotić.

Kapiten Partizana Rade Zagorac istakao je da je ovo bila jedna jako dobra provera za njegovu ekipu koja polako ulazi u pravi takmičarski ritam.

Odlična provera za nas. Radnički je sa mnogo većom energijom ušao u ovaj meč, pokazao da ima izuzetno kvalitetnu ekipu i ja im želim puno uspeha u Košarkaškoj ligi Srbije. Što se nas tiče, očigledno je da smo na početku jednog dugoročnog procesa. Igrači koji su dovedeni u klub nisu tu kako bi napravili neki instant rezultat, već je cilj da oni zajedno sa ekipom vremenom napreduju do željenog nivoa, poručio je Zagorac.

Košarkaši Radničkog nakon ove utakmice nastavljaju sa pripremama za novu sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije koja startuje 2. oktobra, dok ekipu Partizana očekuje put u Istanbul, gde će nastupiti na veoma jakom turniru u organizaciji nekadašnjeg prvaka Evrope Fenerbahčea.

RADNIČKI – PARTIZAN 65:79 (10:9, 23:11, 15:34, 17:25)

KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB hala Jezero“

RADNIČKI: Dumić 16, Dautović, Veljović, Đerasimović 2, Nedeljković 3, Mitrović 3, Ilić 8, N. Stanković 4, Raičević, Sretenović, Katić 12, L. Stanković 6, Tomašević 6, Glišović 5. Trener: Ivica Vukotić

PARTIZAN: Zagorac 7, Avramović 16, Koprivica, Dangubić 15, Stepanović 4, Smailagić 2, Miletić 2, Mur 8, Glas 11, Trifunović 3, Madar 11. Trener: Željko Obradović

SNIMAK UTAKMICE


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html