Rvačima Radničkog izmakao plej-of

Rvačima Radničkog izmakao plej-of

Rvači Radničkog nisu uspeli da odbrane domaći teren u borbama sa subotičkim Spartakom, direktnim konkurentom za plej-of - poraženi su 5:3 u osmom kolu Prve liga Srbije. Time su gosti obezbedili mesto među četiri najbolje ekipe Srbije.

Meč je počeo pobedom gostiju u kategoriji do 59 kilograma gde je Nađ bio bolji od Taricića na bodove 5:1. U kategoriji do 66 kilograma Dudaš je vodio rezultatom 14:4 protiv domaćina Dimitrijevića, ali je u jednoj situaciji reagovao krajnje nesportski i udario Dimitrijevića, čime je automatski dobio crveni karton i diskvalifikaciju, pa Radnički dolazi do 1:1. Zatim sledi kategorija do 71 kilograma gde je vođena žestoka borba do zadnje sekunde između Jovanovića i Hortija. Borba je završena rezultatom 5:5, ali je Jovanović imao prednost pošto je Horti imao jednu pasivnost više, tako da je Radnički poveo 2:1. U kategoriji do 75 kilograma Ibraimović je izgubio rezultatom 8:6 na bodove i gosti izjednačuju na 2:2. Gostujući takmičar je rutinski dobio borbu u kategoriji do 80 kilograma protiv Živkovića i gosti prelaze u vođstvo.

Usledilo je neugodno iznenađenje za domaćina. U kategoriji do 85 kilograma Todorović, koji do sada nije izgubio nijednu borbu, nije uspeo da pobedi Lehela. Rival je napravio u ranom delu borbe osam poena, što Todorović nije uspeo da stigne, tako da je bilo 4:2 za Spartak. Nadovezala se odlična borba između Pešuta i Jankovića koju je na kraju dobio domaći rvač na poene 4:1 i vratio nadu da Radnički može do nerešenog rezultata. Ipak, u poslednjoj kategoriji se desilo još jedno iznenađenje - Bosnić je pobedio Spasića tušem, pa je Spartak odneo ceo plen iz Kragujevca.

Rezultati o kategorijama:

  • 59kg Stefan Taricić - Daniel Nađ 0:1
  • 66kg Perica Dimitrijević - Robert Dudaš 1:0
  • 71kh Nikola Jovanović - Mikloš Horti 1:0
  • 75kg Danijel Ibraimović - Norbert Čikoš 0:1
  • 80kg Strahinja Živković - Ervin Penjov 0:1
  • 85kg Milan Todorović - Lehel Balaš 0:1
  • 98kg Đorđe Pešut - Emil Janković 1:0
  • 130kg Miloš Spasić - Vujadin Bosnić 0:1

U izjavi za portal PPNS, jedan od pobednika iz redova Kragujevčana Nikola Jovanović prenosi da je domaćin razočaran konačnim rezultatom, a i da je publici priređen pravi derbi.

Jovanović: Dovoljno je videti da je ceo meč trajao više od jednog časa! Bilo je puno naboja, dobrih akcija, atraktivnih zahvata. U Jezeru se vodio pravi rat na strunjači, od prve do zadnje borbe. Ljubitelji rvanja u Kragujevcu imali su priliku da vide sve lepote rvanja ekipa koje su vodile borbu za ulazak u plej-of. Na kraju su, ipak, gosti izašli kao pobednici.

U poslednjem kolu Radnički gostuje Novom Sadu. Bez obzira na rezultat, Kragujevčani će ostati na petoj poziciji.

Nakon toga, očekuje se Liga u slobodnom stilu, gde Radnički brani titulu iz prošle sezone, ali informacija će biti ozvaničena tek nakon odluke Saveza.

RASPORED - SEZONA 2015 

Foto: Zoran Petrović

RK RADNIČKI SAJT LIGEFB PROFIL


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari