SPD Radnički: Izveštaji, 12.-13. oktobar 2019.

SPD Radnički: Izveštaji, 12.-13. oktobar 2019.

NAPADAČKA RAPSODIJA KRAGUJEVČANA

Košarkaši Radničkog ostvarili su ubedljivu pobedu na gostovanju ekipi Svetog Đorđa u Žitištu, u okviru drugog kola Druge lige Srbije – 115:82 (31:21, 30:27, 24:22, 30:12).

Drugu utakmicu zaredom košarkaši Radničkog ubacili su trocifren broj poena, demonstriravši zaista raskošan napadački potencijal. Učenici Igora Todorovića su na gostovanju ekipi iz Žitišta imali 60 odsto šuta iz igre, uz 15 pogođenih trojki iz 26 pokušaja (57 odsto), pa nije ni čudo što su na kraju "demolirali" svog protivnika.

Kragujevčani su od samog starta utakmice uspostavili dominaciju u reketu, dok su se košarkaši domaće ekipe uglavnom oslanjali na šut za tri poena, koji ih je poprilično služio u uvodnoj fazi susreta. U finišu prve deonice raspucali su se i gosti iz Kragujevca za 31:21 na isteku prvog desetominutnog perioda.

Sigurnom igrom košarkaši Radničkog održavali su dvocifenu prednost tokom druge deonice. Odličnu epizodu u ovom periodu igre imao je Pavle Jokić, koji je predstavljao nerešivu enigmu za ekipu iz Žitišta, tako da su na poluvreme izabranici Igora Todorovića otišli sa zalihom od 13 poena (61:48).

Početkom treće deonice domaćin prilazi na jednocifren zaostatak, ali je tada Lazar Marković "namestio" ruku i odveo svoj tim do ubedljivih 85:70 pred ulazak u poslednji kvartal.

Bio je to jasan signal da će bodovi pripasti Kragujevčanima, koji su se u završnih deset minuta potrudili da pobedu učine još ubedljivijom.

Listu dvocifrenih strelaca u kragujevačkom timu predvodio je Lazar Marković sa 21 poenom, uz pet pogođenih trojki iz šest pokušaja. Jokić je ubacio 17, Živanović 15, Stevanović 14, Katić i Ilić po 13, a Nedeljković 12 poena.

U taboru domaćina prednjačio je Gombar sa 23 poena, a po 15 su postigli Stanić i Nedeljkov.

SVETI ĐORĐE - RADNIČKI 82:115 (21:31, 27:30, 22:24, 12:30)

ŽITIŠTE
Hala: OŠ "Nikola Tesla"
Gledalaca: 250
Sudije: A. Arsić, V. Tomić, D. Petković

SVETI ĐORĐE: Đokić 2, Nedeljkov 15 (3/4 za 3p), Krstanović 4, Latinović 2, Škripac 3, Vulin 3, Stanić 15 (3/4 za 3p), Tomić 8, Pilipović 5, Gombar 23 (10/11 za 2p), Pavlović 2, Grujić

RADNIČKI: Stanković 2, Jokić 17, Stevanović 14 (3/4 za 3p), Nedeljković 12, Šućov 8 (7 as), Živanović 15 (3/3 za 3p), Ilić 13 (9 sk), Glišović, Marković 21 (5/6 za 3p), Katić 13

Košarkaši Radničkog ugostiće narednog vikenda ekipu Zdravlja iz Leskovca.

RADNIČKI LAKO PREKO TRIGLAVA

U petom kolu Regionalne A2 lige, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca lako su došli do planirane pobede nad slovenačkim Triglavom iz Kranja, na svom bazenu, ubedljivim rezultatom 22:9, zadržavši tako maksimalan učinak.

Trener domaćih Uroš Stevanović, odlučio je da odmori trojicu ključnih igrača - kapitena Nikolu Tomaševića, Francuza Gijoma Dina i reprezentativnog golmana Lazara Dobožanova, ali je i takav kombinovani sastav bio prejak za najbolji slovenački tim.

Od samog starta ređali su se golovi kao na traci, pa je domaćin već početkom druge deonice došao do dvocifrene prednosti, neuobičajenim rezultatom - 10:0.

Gosti su do prvog pogotka došli tek posle 12 minuta igre, pogotkom sa igračem više Popovića, posle nekoliko odličnih odbrana Stefana Todorovskog, koji je na pravi način odmenio Dobožanova. Slovenci su odmah zatim došli i do drugog gola, pošto je Verbić realizovao kontranapad (10:2), a na drugoj strani Lukić je postavio konačan rezultat prvog poluvremena – 11:2.

U nastavku susreta Kragujevčani su imali do tada maksimalnih "plus 11" (14:3), ali su onda stali i dozvolili protivniku da serijom 6:1 dođe do "minus šest" na startu poslednje deonice (15:9), u kojoj je mrežu domaćih čuvao debitant Radosav Virijević, prvi golman kadetske reprezentacije Srbije.

Radnički je potom ponovo dodao gas i serijom 7:0 stigao do najveće prednosti od 13 golova, kojom je i završena utakmica.

Najefikasniji bio je Nikola Lukić sa šest golova, dok su po tri dodali Filip Janković i Danil Frolov.

Narednog vikenda Radnički gostuje ekipi Katara, u Budvi.

RADNIČKI - TRIGLAV 22:9 (7:0, 4:2, 4:5, 7:2)

KRAGUJEVAC
Bazen SPD "Radnički"
Gledalaca: 300

RADNIČKI: Virijević, Branković 1, Stanojević 2, Janković 3, Toholj 2, Frolov 3, Lobov, Tanasijević, Panić 2, Radovanlija 2, Lukić 6, Đorđević, Todorovski, Pljevančić 1. Trener: Stevanović

TRIGLAV: Sujica, Popović 3, Pušavec 1, Matić 1, Sokler 1, Gostić, Mikoletić, Paunović, Vončina, Justin 1, Županić, Bečić 1, Kos, Verbić 1

SPD Radnicki

RADNIČKI SIGURNOM IGROM DO NOVIH BODOVA

Rukometaši Radničkog su u četvrtom kola Super B lige deklasirali ekipu Žitorađe rezultatom 41:17, poluvreme 20:10 i tako ostali usamljeni na čelu tabele.

Početno vođstvo (0:2) i egal rezultat do devetog minuta (4:4) je bilo bukvalno sve što je podmlađena ekipa Žitorađe uspela da uradi u Kragujevcu. Stručni štab Radničkog je na parket izveo postavu bez četvorice standardnih prvotimaca u nameri da pruži šansu i minutažu svim igračima. Od desetog minuta na terenu je postojao samo domaći tim, koji je svojim najjačim oružjem, agresivnom igrom u odbrani razvio veliki broj kontranapada koje je uspešno realizovao i na veliki odmor se otišlo dvocifrenom prednošću, 20:10.

I drugi deo igre je protekao u istom ritmu. Kragujevčani su konstantno povećavali prednost, Nenad Lekić je začarao mrežu, sevale su kontre koje su uspešno realizovali mladi krilni igrači Mutavdžić i Ristić. Važno je napomenuti da je prve superligaške golove postigao 17-ogodišnji Veljko Petrović, a na teren se posle tronedeljne pauze vratio kreator igre Stefan Stanojev, čija će kreativnost i brzina biti preko potrebna u nastavku takmičenja. Tako kombinovana postava je utakmicu privela kraju rezultatom 41:17.

U redovima Radničkog su se golgeterski istakli Miloš Mutavdžić sa 14 i Vasilije Ristić sa 6 pogodaka, dok je kod gostiju prednjačio Dejan Ilić sa 7 postignutih golova.

Igrač utakmice: Miloš Mutavdžić

RADNIČKI - ŽITORAĐA 41:17 (20:10)

KRAGUJEVAC
SBB Hala "Jezero"
Gledalaca: 60
Sudije: Bojan I Goran Tepavčević
Sedmerci: Radnički 2 (2), Žitorađa 5 (4)
Isključenja: Radnički 10 min, Žitorađa 2 min

Radnički: Stošić 4, Ristić 6, Mutavdžić 14, Lekić ( 20 odbrana), Dobrosavljević , Knežević 1, M.Stevanović 4, Radenović 5, Stanojev 3, Bogdanović , Jovanović, Tomić , Janićijević 2, Medić, Petrović 2

Žitorađa: Genčić ( 6 odbrana), Stojanović, Marković 4, Vukadinović 2, Ranđelović, Slavković ( 1 odbrana), Ilić 7, Maljević 3, Kostić, Mutavdžić, Pekas 1, Filipović

Narednog vikenda Radnički će gostovati u Negotinu, ekipi "Hajduk Veljko".

SPD Radnicki

POD JEKIĆEVOM KOMANDOM DO POBEDE NAD PARTIZANOM

Veličanstven trijumf ostvarili su odbojkaši Radničkog u susretu drugog kola BPŠ Super lige Srbije protiv beogradskog Partizana. Iako su gosti iz Beograda u dva navrata imali vođstvo u setovima, Kragujevčani su, predvođeni maestralnim kapitenom Vladimirom Jekićem i gromoglasnom podrškom publike sa tribina "SBB hale Jezero", uspeli da u taj-brejku dođu do velike pobede - 3:2 (24:26, 25:23, 25:27, 25:19, 15:11).

Odavno jedan ovako uzbudljiv i kvalitetan meč nije viđen u kragujevačkom "Jezeru". Obe ekipe odigrale su izuzetno motivisano, boreći se lavovski za svaki poen, da bi se kraju radovali odbojkaši Radničkog, koji su pokazali da imaju ono što je neophodno svakoj ekipi koja pretenduje na visok plasman, a to je karakter pobednika.

Već je u uvodnom periodu igre bilo jasno da će ovo biti bespoštedna borba, koja će se lomiti u završnicama setova. Beograđani su polovinom prvog seta stekli prednost od tri poena (9:12), Radnički je uspeo da priđe na 12:13, ali su potom crno-beli sa tri vezana poena izbili na maksimalnih "plus četiri" (12:16).

Uzalud su Kragujevčani pokušavali da stignu prednost gostiju i dođu do preokreta; crno-beli su znalački odolevali i čekali trenutak kada će konačno prelomiti set u svoju korist. Pri rezultatu 18:22, delovalo je da su na dobrom putu da to i ostvare, ali su se tada konačno probudili igrači Radničkog i sa par uzastopnih blokova došli do egala (24:24). Nažalost, bio je to njihov krajnji limit u ovom setu, pošto je Partizan poenima Koprivice i Marinovića ipak uspeo da dođe do željenog plena - 24:26.

Drugi set imao je gotovo identičan tok kao i prvi, ali sa različitim epilogom. Posle rezultatske klackalice u uvodnom delu seta, Radnički je na obavezni predah otišao sa tri poena "viška" (12:9). Razigrao se potom Vladimir Jekić, pa je domaćin prednost popeo na pet poena (18:13).

Nakon tajm-auta zatraženog sa klupe Partizana, crno-beli vezuju četiri poena i prilaze na 18:17, ali su Kragujevčani velikim zalaganjem uspeli da sačuvaju prednost i uvećaju je na 23:20 u finišu seta. Ipak, Beograđani nisu imali nameru da se predaju, pa su serijom od tri uzastopna poena stigli do izjednačenja (23:23) i prilike za preokret, ali je Radović poslao loptu u aut. Usledio je blok Jekića, pa su se na kraju ovog seta radovale pristalice domaćeg tima - 25:23.

Ni treći set nije mogao da prođe bez čestih rezultatskih oscilacija. Gosti su u nekoliko navrata imali prednost od tri poena, koju je Radnički uspevao da anulira. Kragujevčani su u ovom periodu igre imali određenih problema na prijemu, koje su, pak, kompenzovali dobrim servisom. U finišu opet "pata karte" (24:24), pa se čekalo se ko će prvi pogrešiti u ovoj igri nerava, a to su ovoga puta bili izabranici Ivana Blagojevića - 25:27.

Partizan je, dakle, bio pred vratima pobede, ali Kragujevčani nisu imali nameru da se predaju bez borbe. Krenuo je Radnički silovito u četvrtom setu, poveo sa 4:1, pa onda i sa 13:9 sredinom ovog perioda, ali su gosti uspeli da uhvate rezultatski priključak i priđu na samo poen zaostatka (14:13). I onda, u finišu seta kada se rezultat lomio, na scenu je stupio maestralni kapiten Jekić, koji je bukvalno odigrao simultanku u tim trenucima igre i svoj tim odveo u taj-brejk - 25:19.

Činilo se da su gosti došli do svoje prepoznatljive igre na početku odlučujećeg perioda, ali je tada domaći tim dodao gas, ulažući i poslednje atome snage, pa je nakon bloka Vuka Milutinovića na promenu strana otišao sa minimalnim vođstvom (8:7). Gorostasni Milutinović je u tim trenucima delovao poput tornja za odbojkaše Partizana, koji nikako nisu uspevali da ga nadvise, a kada mu se pridružio Jekić, bilo je jasno da Radnički korača ka velikom trijumfu, na ogromnu radost publike u "Jezeru". Na kraju je tačku na ovaj meč, kako to i dolikuje, stavio kapiten za konačnih 15:9 i dva boda na kontu Kragujevčana.

Vladimir Jekić je sa 32 osvojena poena odigrao kapitenski, pokazavši da je klasa večna i da je njegov dolazak u Radnički bio pun pogodak čelnika kluba.

- Velika pobeda za nas protiv veoma kvalitetne ekipe Partizana. Uz podršku navijača, izdržali smo sve njihove nalete i na kraju došli do preokreta i trijumfa, izjavio je po završetku utakmice junak susreta u "Jezeru".

Upitan da prokomentariše svoju zaista impresivnu partiju, Jekić je istakao da je ona samo plod dobre igre čitave ekipe, koja je u ovoj utakmici bila na izuzetnom nivou.

- Moja pozicija zahteva da upravo ja budem taj koji će završavati akcije ekipe, ali sve je to rezultat jednog dobrog timskog rada i odlično odrađenog pripremnog perioda, apostrofirao je Jekić.

Radnički je sa dve startne pobede protiv veoma kvalitetnih protivnika istakao ozbiljnu kandidaturu za sam vrh tabele.

- Naš cilj ove sezone i jeste borba za titulu, ali je problem što mi u ovom trenutku još uvek ne znamo na kom smo zapravo nivou igre. Zato su nam pobede poput večerašnje veoma značajne kako bismo stekli samopouzdanje, a samim tim i privukli dodatno interesovanje kragujevačke publike, zaključio je kapiten Radničkog.

Pored Jekića, zapažene uloge u pobedi nad crno-belima imali su i Nemanja Stevanović sa 19 poena, Vuk Milutinović sa 13 i Nikola Goić sa 10 poena.

U ekipi Partizana prednjačio je korektor Marinović sa 28 poena, Nikolić je osvojio 20, a Koprivica 13 poena.

RADNIČKI - PARTIZAN 3:2 (24:26, 25:23, 25:27, 25:19, 15:11)

KRAGUJEVAC
Dvorana: SBB hala Jezero
Gledalaca: 250
Sudije: T. Popović, Đ. Zelenović

RADNIČKI: Milutinović 13 (3 asa, 6 blk), Goić 10 (5 blk), Pantović (libero), Ristić, Trivunić, Petrović 1, Jekić 32 (53-29, 3 asa), Matić, Pantelić (libero), Perović 3 (1 as), Stevanović 19 (3 asa, 2 blk). Nisu igrali: Antić i Vidović. Trener: Ivan Blagojević

PARTIZAN: Radović 8 (4 blk, 1 as), Koprivica 13 (2 asa), Marinović 28 (39-25, 3 blk), Lekić 6 (2 blk), Đorđević, Kisić 1, Petrović, Peković (libero), Nikolić 20 (3 blk). Nisu igrali: Huzejrović, Stašević, Cvetković i Pajević. Trener: Bojan Janić

Nakon dve uzastopne utakmice na svom terenu, odbojkaše Radničkog narednog vikenda očekuje prvo gostovanje u novoj sezoni, i to ekipi Ribnice u Kraljevu.

KRAGUJEVČANKE POKORILE BEOGRAD

Rukometašice Radničkog su u okviru trećeg kola super B lige savladale ekipu Beograda u gostima rezultatom 37:26 (12:13) i trećom, uzastopnom pobedom ostale na čelu tabele.

Nije sve krenulo po dobru za Kragujevčanke. Ekipa Beograda u svojim redovima ima par kadetskih reprezentativki i odmah na startu utakmice su pokazale zube favorizovanim gošćama. Nakon rezultatske klackalice, domaćin prvi stiče osetniju prednost (6:3, 13. min). U tom periodu odbrana Radničkog je solidno funkcionisala, no par promašenih kontri su dovele do rezultatskog minusa. Reagovao je šef struke Kurandić tajm-autom, ali gostujućim igračicama je trebalo čitavih 13 minuta da ponovo dođu do egala (10:10, 27. min) golom Mileve Knežević. Na veliki odmor se ipak odlazi minimalnom prednošću ekipe Beograda (13:12).

Drugo poluvreme i drugačiji pristup igri je vrlo brzo urodio plodom. Skinula je tri uzastopna šuta Jelena Pojužina, sevnule su kontre, najjače oružje gošći, i već u 35. minutu golom Ajlin Bjelak na semaforu je stajalo 13:16. Poslednji trzaj Beograđanki je usledio dva minuta kasnije (16:17, 37. min), a nakon toga kreće „crvena furija“ i već tada je bilo jasno ko će osvojiti dva boda. Agresivna odbrana je urodila plodom, proradila su krila Željana Pojužina i Ksenija Petrović, raspucao se bekovski trio gošći, Ajlin Bjelak je pravila dar-mar na liniji od šest metara i samo je bilo pitanje kolikom prednošću će se završiti meč. Stručni štab Radničkog je ukazao šansu i rezervistima koje su znalački privele utakmicu kraju konačnim rezultatom - 31:20.

U redovima domaćina najefikasnije su bile Andrea Savić i Iva Đuran sa sedam pogodaka, dok su se kod Radničkog istakle Ksenija Petrović sa osam, a u stopu su je pratile Teodora Veličković, Ajlin Bjelak i Jovana Stoiljković sa po šest postignutih golova.

Igrač utakmice: Ajlin Bjelak

BEOGRAD - RADNIČKI 26:37 (13:12)
BEOGRAD
Hala "SC Šumice"
Gledalaca: 150
Sudije: Branislav Ćirković, Dejan Martinović
Sedmerci: Beograd 9 (8), Radnički 4 (2)
Isključenja: Beograd 14 min, Radnički 14 min

BEOGRAD: Popović, Živković, Aleksić, Ignjatović, Savić 7, Nađ, Rogulja 5, Ilić 3, Petrović 1, Korać 1, Paruševa, Mitrović 2, Todorovski, Đuran 7, Mitrovski, Ibraimov

RADNIČKI: J. Pojužina ( 8 odbrana), Veličković 6, Srećković, Bjelak 6, Nedeljković, Vasić 1, Knežević 3, Blagojević 1, Hasanović (5 odbrana), Vlašković, Filipović, Todorović, T. Petrović 2, K. Petrović 8, Stoiljković 6, Ž. Pojužina 4

Narednog vikenda rukometašice Radničkog će ugostiti rivala iz prošlogodišnjeg baraža, ekipu “Mladi radnik” iz Radinca.

SPD RADNIČKI 

SPD Radnički Kragujevac

STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html