SPD Radnički: Izveštaji, 13. 1. 2020.

SPD Radnički: Izveštaji, 13. 1. 2020.

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCU



POEN KOLIČNIK PRESUDIO NA STRANU NOVOSAĐANA

Odbojkaši Radničkog okončali su učešće u Kupu Srbije ove sezone, nakon što su u revanš meču četvrtfinala eliminisani od novosadske Vojvodine. Aktuelni šampion Srbije i učesnik Lige šampiona slavio je na parketu SPC „Vojvodina“ sa 3:2 (25:16, 19:25, 25:21, 22:25, 15:13), čime je anulirao zaostatak iz prvog meča u „SBB Jezeru“ i zahvaljujući boljem poen količniku prošao u polufinale.

Malo je nedostajalo da Kragujevčani izbace Novosađane iz najmasovnijeg klupskog takmičenja u zemlji. Na kraju je presudan bio odnos u osvojenim poenima iz oba meča, koji je bio na strani čete Siniše Gavrančića. U svakom slučaju, Radnički je u ovom dvomeču pokazao da bez problema može da „stane na crtu“ najboljoj ekipi u zemlji i bude joj ravnopravan rival.

Silovito su domaći startovali i lako rešili prvi set u svoju korist sa 25:16. U drugom setu Kragujevčani su uspostavili balans na mreži i predvođeni raspoloženim kapitenom Jekićem uspeli su da uzvrate udarac (25:19) za izjednačenje u setovima.

Treći set obeležio je srednji bloker Novosađana Nemanja Mašulović, koji je predstavljao nepremostivu prepreku na mreži, osvojivši pet poena blokom u ovom periodu igre. Radnički nije imao adekvatan odgovor u svojim redovima, pa je domaćinu pripao i ovaj set (25:21).

Međutim, nisu Šumadinci imali nameru da se predaju. Iako se rezultat u toku četvrtog seta nekoliko puta lomio, četa Ivana Blagojevića ostala je pribrana do samog finiša, kada je poenima Stevanovića i Goića došla do željenog raspleta (25:22) i produžila otpor šampionu.

Baš kao u Kragujevcu, odlučujući set ponovo je doneo veliku neizvesnost. Novosađani su od početka seta imali minimalnu prednost, Radnički je samo u jednom trenutku poveo (11:10), ali je šampion Srbije vrlo brzo vratio vođstvo i već prvu meč loptu uspeo da pretvori u konačan trijumf (15:13).

Kragujevčanin Aleksandar Blagojević bio je izuzetno raspoložen u susretu sa svojim bivšim klubom, osvojivši 21 poen. Pratili su ga Pavle Perić i Nemanja Mašulović sa po 16 poena.

U ekipi Radničkog istakao se kapiten Vladimir Jekić sa 29 poena, Nikola Goić je zastao na 11, a Srećko Ristić na 10 osvojenih poena.

Treba reći da je za kragujevački tim na ovom meču debitovao srednji bloker Dušan Lopar. Radi se o nekadašnjem reprezentativcu Srbije, koji je u karijeri nastupao za beogradski Partizan, Novi Pazar, ekipu VA-014, francuski ASON i grčku Kifisiju, a proteklu polusezonuproveo je kao član Odbojkaškog kluba Niš.

Vojvodina će se tako sa ekipom Niša boriti za plasman u finale Kupa Srbije, dok Kragujevčani sada u potpunosti mogu da se fokusiraju na obaveze u BPŠ Super ligi Srbije.

Zanimljivo je da će Vojvodina i Radnički već u sredu, 15. januara, ponovo odmeriti snage na istom mestu, ovoga puta u prvenstvenom duelu.

VOJVODINA NS SEME – RADNIČKI 3:2 (25:16, 19:25, 25:21, 22:25, 15:13)

NOVI SAD
Dvorana: SPC „Vojvodina“
Gledalaca: 500
Sudije: T. Popović, Đ. Zelenović

VOJVODINA NS SEME: Lakčević (libero), Bajandić 1 (1 as), Bojičić 4 (1 as), Mašulović 16 (9 blk), Buša, Blagojević 21 (1 as, 1 blk), Radović, Todorović 3 (2 blk), Rudić 3 (1 blk), Perić 16 (1 as, 2 blk), Nikić 9. Nisu igrali: Kovačević i Negić. Trener: Siniša Gavrančić.

RADNIČKI: Milutinović, Goić 11 (2 blk), Pantović (libero), Ristić 10 (1 as, 1 blk), Petrović 3 (1 blk), Lopar 7 (2 asa), Jekić 29, Stevanović 7 (1 blk), Krstić. Nisu igrali: Antić, Vidović, Matić, Pantelić i Perović. Trener: Ivan Blagojević.

Radnički i Vojvodina odmeriće snage u meču 13. kola BPŠ Super lige Srbije za odbojkaše, koji je na programu u sredu od 18 časova u SPC „Vojvodina“.

Uoči predstojećeg prvenstvenog okršaja postavlja se samo pitanje koliko je prethodni meč u Kupu Srbije psihološki iscrpeo Kragujevčane. Pri tom, jako je teško pružiti dve kvalitetne partije u kratkom vremenskom intervalu i to protiv istog rivala, koji će sigurno biti u boljem momentumu.

Odbojkaši Radničkog u ovaj meč mogu ući rasterećeno. Rezultatski pritisak je na plećima domaćina, koji mora da potvrdi ulogu favorita pred svojim navijačima. Upravo tu leži šansa Kragujevčana koju bi strpljivom igrom, bez previše nervoze, mogli da iskoriste.

Biće ovo drugi superligaški duel Kragujevčana i Novosađana ove sezone. Prvi, odigran na parketu SBB hale Jezero u sklopu 4. kola, završen je pobedom Vojvodine od 3:1.


KOŠARKAŠICE RADNIČKOG BEZ PLASMANA U POLUFINALE KUPA SRBIJE

Košarkašice Radničkog nisu uspele da se plasiraju na završni turnir Kupa Srbije, pošto su na svom parketu pretrpele poraz u četvrtfinalnom duelu sa Ženskom košarkaškom akademijom iz Novog Sada – 58:67 (18:19, 21:17, 12:17, 7:14).

Mada su uoči ovog susreta slovile za favorita, Kragujevčanke ovaj epitet nisu opravdale na parketu hale „Gordana Goca Bogojević“.

Mnogo toga nije funkcionisalo u ekipi Nenada Milovanovića. U napadu, košarkašice Radničkog su pored slabe produkcije sa niskog posta, teško rešavale situacije „jedan na jedan“ pri „mis-meču“, a u drugom poluvremenu ih ni šut nije služio. Što se tiče igre u odbrani, Kragujevčanke su protivniku dozvolile veliki broj ofanzivnih skokova i ekstra poseda, a prilično loše su branile i situacije „jedan na jedan“.

Rezultat svega bio je ovaj poraz koji sigurno da boli, ali ujedno predstavlja vredno iskustvo i opomenu da se ovako slaba partija više ne ponovi.

Već od samog starta bila je primetna nervoza u redovima kragujevačkog tima. Olako su „crvene“ „poklanjale“ lopte svom rivalu, ali su sve te nesmotrenosti u napadu uspevale da nadomeste dobrom energijom u odbrani.

Ulaskom Nede Bezarević kragujevački tim je donekle stabilizovao igru u reketu, što je rezultovalo vođstvom od 27:21. Ipak, Bezarevićeva je zbog problema sa faulovima vrlo brzo morala na klupu, što su gošće, predvođene raspoloženom Anom Perić, iskoristile da vrate rezultatsku prednost (34:30).

Bio je to signal da Kragujevčanke podignu intezitet igre u odbrani, što im je ubrzo donelo željene plodove, pa su tako na poluvreme otišle sa tri poena „viška“ – 39:36.

Treća četvrtina donela je strahovit pad košarkašica Radničkog, naročito u fazi napada. Mučile su se Kragujevčanke da dođu do poena, dok su Novosađanke pokušavale da se rezultatski odlepe na što veću distancu. Ipak, dalje od „plus šest“ nisu mogle (50:44), a domaće su do kraja ove deonice uspele da se spuste na svega dva poena minusa (53:51).

Napadačka agonija ekipe Nenada Milovanovića nastavila se i tokom poslednjeg kvartala. Nervoza je očigledno uzela maha, pa su Kragujevčanke počele da promašuju otvorene šuteve i zicere. Na drugoj strani, Novosađanke su igrale sve sigurnije, pogodile su nekoliko važnih šuteva i stekle prednost koju „crvene“ nisu mogle da sustignu.

Trener Radničkog Nenad Milovanović bio je vidno razočaran posle eliminacije njegovog tima iz Kupa Srbije.

Zaslužena pobeda ekipe ŽKA, koja je odigrala sa više želje i žara u odnosu na nas. Ja sam lično bio veliki optimista uoči ove utakmice, bez obzira na sve promene u našem timu. Međutim, mi smo igrali kao da imamo tegove na nogama. Užasno smo branili situacije „jedan na jedan“, loše smo komunicirali u odbrani, stvarno katastrofalna partija. Mislim da je za nas važno to što smo obezbedili opstanak u ligi, jer teško da bismo sa ovakvom igrom ostvarili još neku pobedu do kraja prvenstva, konstatovao je Milovanović.

Pobednički tim predvodila je doskorašnja juniorska reprezentativka Ana Perić sa 22 poena i 11 skokova. Značajan doprinos pobedi novosadskog tima dala je i iskusna Iva Roglić sa 12 poena i 17 uhvaćenih lopti, a isti broj poena (12) ubacila je i Nikolija Jovanović.

U ekipi trenera Nenada Milovanovića dvocifren učinak ostvarile su Snežana Čolić i Bojana Stevanović sa po 11 poena. Stevanovićeva je imala i 10 uhvaćenih lopti.

Pored ekipe ŽKA, plasman u polufinale Kupa Srbije obezbedili su još i Vrbas Medela i Radivoj Korać, dok će poslednji učesnik završnog turnira biti poznat nakon duela Kraljevo – Crvena zvezda Kombank, koji se igra sutra u kraljevačkoj Hali sportova.


RADNIČKI POČEO PRIPREME ZA PROLEĆNI DEO SEZONE

Igrački kadar Rukometnog kluba Radnički je nakon dvonedeljnog odmora počeo sa treninzima u okviru priprema za prolećni deo sezone u kome ih očekuje borba za najviši plasman i ulazak u elitno društvo.

Rukometaši su jesenji deo sezone Super B lige završili na drugom mestu sa bodom zaostatka za negotinskim Hajduk Veljkom, sa kojim će voditi ljutu borbu do konačnog cilja.

Krenuli smo sa pripremama, na prozivci su se pojavila i dva nova igrača, sa kojima ćemo ugovoriti saradnju. U zavisnosti od toga kako će teći pripremni period, videćemo da li je to dovoljno za izazove koji nam predstoje. Bazični deo neće biti dugačak i već smo ugovorili utakmicu sa superligašem Železničarom u Nišu 17. januara. Plan je da vikendom igramo kontrolne mečeve koji će nam dati pravu sliku. Treniraćemo punim gasom sve do sredine februara, kada nas očekuje osmina finala Kupa Srbije.Cilj je jasan i odavno zacrtan-prvo mesto i plasman u Superligu, najavio je očekivanja trener Miloš Sretenović.

Lidere prvenstva jedinstvene Super B lige,rukometašice Radničkog očekuje težak rad kako bi materijalizovale bodovnu prednost nad najbližim konkurentima i ostvarile sportski san

Očekivanja o nastavku sezone i o samom toku priprema ekipe iz Šumadijske prestonice izneo je pomoćni trener Vladimir Mladenović.

Prvo mesto na tabeli nam nameće obavezu da još jače i bolje radimo u narednom periodu, kako bi i drugi deo bio podjednako dobar u ispunjenju cilja, a to je ulazak u najviši rang. Veliki broj zakazanih prijateljskih utakmica sa ekipama iz Super lige će nam dobro doći da što spremniji uđemo u prolećnu sezonu. Predstoji nam, pored pripremnih utakmica, vraćanje fizičke spreme na nivo jeseni, gde smo pokazali da smo jedna od najspremnijih ekipa. Povratak dve igračice, Jasmine Kolak i Natalije Mikić koje su propustile prvi deo prventsva zbog povreda, biće od velike pomoći da uz devojke koje su odlično iznele jesen,tako i nastavimo u predstojećim prvenstvenim utakmicama i takmičenju u Kupu Srbije.

Obe selekcije Rukometnog kluba Radnički će bazični i taktički deo priprema obaviti u Kragujevcu.


USPEŠNA GODINA VATERPOLISTA RADNIČKOG, U NOVOJ NASTAVAK UZLAZNOG TRENDA

U susret pravoslavnoj Novoj godini, osvrćemo se na 2019. koja je za vaterpoliste Radničkog iz Kragujevca bila izuzetno uspešna.

Zahvaljujući dobrim igrama tokom većeg dela regularne sezone Šumadinci su 2019. godinu dočekali u vrhu Regionalne A2 lige, u borbi za plasman u viši rang koji pred početak sezone nije ni bio cilj. Uprkos kiks remiju sa Primorjem (10:10) na startu doigravanja, u utakmici u kojoj su konstantno vodili sa tri gola, i očekivanog poraza na gostovanju favorizovanoj Budvi, sve do samog kraja bili su u igri bar za drugo mesto koje vodi u baraž, ali su posle remija sa Vojvodinom u Novom Sadu (7:7), sezonu završili na trećem mestu, sa dva boda manje od Budve i jednim od Solarisa iz Šibenika.

Usledili su superligaški okršaji za titulu šampiona Srbije, u kojima je Radnički dva puta nadigrao Partizan i po jednom Šabac i Crvenu zvezdu, pa je sa deobe drugog mesta sa „crveno-belima“ ušao u plej-of. U burnom i uzbudljivom polufinalu, oba meča pripala su Zvezdi, pa je tako bronzom stavljena tačka na dobru sezonu u kojoj su ostvareni, pa čak i premašeni zacrtani ciljevi.

U novu sezonu, Radnički je krajem leta ušao sa višim ambicijama i pojačanjima koja su trebala da daju dodatni kvalitet kosturu sačinjenom od mladih igrača poniklih u kragujevačkoj školi. Ceh još uvek nedovoljnoj uigranosti Radnički je platio eliminacijom u Kupu Evrope, na kvalifikacionom turniru u mađarskom Egeru. Posle startne pobede nad ruskim Šturmom (9:7), usledio je derbi sa Solarisom, koji je nakon nekoliko preokreta na kraju prevagnuo na stranu Šibenčana (9:8). Ipak, ovaj tim nagovestio je potencijal u duelu sa apsolutnim favoritom, domaćim Egerom, skupo prodavši svoju kožu. Za celo poluvreme Kragujevčani su samo dva puta izvadili loptu iz svoje mreže, dobro parirali rivalu tokom čitavog duela, ali nisu uspeli da izbegnu poraz.

Bila je to velika škola za učenike Uroša Stevanovića, koji su samo nedelju dana kasnije, na startu nove „plovidbe Jadranom“, iz Makarske počeli da melju protivnike. Ređale su se pobede sve do duela pretposlednjeg kola sa Solarisom u Šibeniku, koji je nakon drame završen nerešenim rezultatom – 6:6. Ovi rivali su tako godinu završili na deobi prvog mesta, sa po 28 bodova, a nastavak borbe za trofej očekuje ih prvog dana februara.

Kruna godine i prvi veliki uspeh ove generacije, došli su na samom kraju, na finalnom turniru Kupa Srbije, u Beogradu. Trener Stevanović od starta je priželjkivao domaću Crvenu zvezdu u polufinalu, smatravši sa će njegovi izabranici sa njom lakše izaći u prvom meču nego u eventualnom finalu, a žreb mu je to i omogućio. Zvezda, predvođena Igorom Milanovićem sa klupe i Nikolom Rađenom u bazenu, bila je favorit na papiru, ali su i Kragujevčani imali svoje adute i drugi put zaredom došli do finala Kupa – 9:8. Usledila je repriza prošlogodišnjeg finala sa Šapcem, a ovoga puta Radnički je bio uspešniji i pobedom od 10:8 stigao do trofeja.

Kragujevački vaterpolisti su tako na najlepši mogući način otišli na zimsku pauzu, nakon koje ih u nastavku sezone očekuju finalne borbe u A2 ligi i napad na domaću duplu krunu.

U 2019. godini odigrali su 33 utakmice i ostvarili 22 pobede, 4 remija i 7 poraza, uz 358 datih i 263 primljena gola.

Uspesi nisu izostali ni u mlađim kategorijama, na kojima Radnički i temelji svoj rad.

Po prvi put, sve mlađe selekcije plasirale su se na završne turnire Prvenstva Srbije, a najviše uspeha imali su juniori (2000. godište) koji su odbranili titulu šampiona Srbije i mlađi juniori (2002) koji su se se okitili zlatom u Kupu Srbije i bronzom u Prvenstvu. Kadeti (2004) osvojili su srebro u Kupu i bronzu u Prvenstvu.

Pozivima velikog broja igrača u mlađe reprezentativne selekcije, Radnički je još jednom potvrdio da je pravi rasadnik talenata, a sa Svetskog prvenstva za omladince, u Kataru, srebro u Kragujevac doneli su selektor Uroš Stevanović, njegov pomoćnik Dragan Kozomora i igrači Nemanja Stanojević, Stefan Branković i Luka Pljevančić.

Kroz razmene, turnire i trening kampove, nastavljeno je prijateljstvo kragujevačkih dečaka i vršnjaka iz celog Sveta, a sklopljene su i nove saradnje, pa Radnički sada iskustva razmenjuje sa timovima sa gotovo svih meridijana, od Kanade do Singapura.

Tradicija je nastavljena i organizacijom petog Međunarodnog memorijalnog turnira „Nenad Nena Manojlović“, a ovoga puta osvajač je bio beogradski Partizan.

U 2019. godini Vaterpolo klub Radnički je još jednom podigao lestvicu na viši nivo, a nagrada za vredan rad stigla je u obliku trofeja Kupa Srbije, kao i novim peharima mlađih selekcija koje su nas već navikle na najsjajnija odličja. Očekuje se da Klub u 2020. godini i sezonama koje slede nastavi uzlaznom putanjom i postane jedna od najviših kota na svetskoj vaterpolo mapi.


MLAĐI JUNIORI RADNIČKOG BRONZANI U KUPU

Ekipa Radničkog do 18 godina (2002) osvojila je bronzanu medalju na finalnom turniru Kupa Srbije, čiji je domaćin bila ovog vikenda u Kragujevcu.

Kragujevčane je borbe za zlatnu medalju koštao tesan poraz od Crvene zvezde u grupnoj fazi (12:11), a nadigrali su Novobeogradske vukove (15:7) i subotičku Spartak Prozivku (21:5), pa su došli do drugog mesta u grupi i borbe za bronzu. U meču za treće mesto savladali su ekipu valjevskog Valisa, rezultatom 8:7.

Neizvesno i uzbudljivo bilo je i u finalnom duelu, u kom je Banjica posle devet serija peteraca nadigrala Crvenu zvezdu sa 14:13 (7:7). U meču za peto mesto Vukovi su nadvisili Dorćol sa 16:12, dok je u vojvođanskom derbiju Sparatk Prozivka na peterce savladala Vojvodinu za sedmo mesto – 18:16.

SVI REZULTATI:

Grupa A: Banjica – Dorćol 17:4, Vojvodina – Valis 7:11, Banjica – Valis 14:8, Vojvodina – Dorćol 9:13, Banjica – Vojvodina 13:3, Dorćol – Valis 8:9.
TABELA: Banjica 9, Valis 6, Dorćol 3, Vojvodina 0.

Grupa B: Radnički – NBG Vukovi 15:7, Crvena zvezda – Spartak Prozivka 14:7, Radnički – Crvena zvezda 11:12, Spartak Prozivka – NBG Vukovi 5:20, Radnički – Spartak 21:5, Crvena zvezda NBG Vukovi 9:8.
TABELA: Crvena zvezda 9, Radnički 6, NBG Vukovi 3, Spartak Prozivka 0.

Mečevi za plasman:
7. mesto: Vojvodina – Spartak Prozivka 16:18 (posle peteraca)
5. mesto: Dorćol – NBG Vukovi 12:16
3. mesto: Radnički – Valis 8:7
1. mesto: Banjica – Crvena zvezda 14:13 (7:7)

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

 



STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html