SPD Radnički: Izveštaji, 1.-3. novembar 2019.

SPD Radnički: Izveštaji, 1.-3. novembar 2019.

SAOPŠTENJE SPD RADNIČKI

Uspešan početak sezone za sve klubove u okviru SPD Radnički

Sportsko privredno društvo Radnički koristi priliku da široj javnosti skrene pažnju na uspešne rezultate svojih članova. Maltene svi klubovi iz naše brojne porodice početak novembra dočekuju u samom vrhu tabele.

Košarkaši su prvi u Drugoj ligi Srbije bez poraza, baš kao i vaterpolisti koji briljiraju u Regionalnoj A2 ligi. Odbojkaši su pokazali da će biti ozbiljan pretendent u borbi za titulu, a rukometaši i rukometašice za ulazak u viši stepen takmičenja. Priželjkujemo i bolje rezultate naših košarkašica, koje su na početku sezone imale prilično težak raspored.

Dakle, ako se po jutru dan poznaje, očekuje nas jedna veoma uspešna takmičarska sezona.

Ono na šta smo posebno ponosni, jeste činjenica da su dobri rezultati naših klubova prepoznati od strane kragujevačke publike, koja u sve većem broju posećuje utakmice košarkaša, odbojkaša, rukometaša, vaterpolista.

Uz nadu da ćemo ostati na pobedničkim stazama i u nastavku sezone, pozivamo sve Kragujevčane da i dalje prate i bodre naše sportiste, a oni će im se, u to smo ubeđeni, odužiti dobrim rezultatima i pobedama.

Vaterpolo

RADNIČKI SE PROŠETAO ZADROM

U osmom kolu Regionalne A2 lige, vaterpolisti Radničkog očekivano lako su slavili na gostovanju ekipi Zadra, rezultatom 16:8, i ostali na čelu tabele sa maksimalnim učinkom.

Kragujevčani su u Zadar otputovali bez trojice najiskusnijih igrača, kapitena Nikole Tomaševića, njegovog zamenika Sergeja Lobova i reprezentativnog golmana, Lazara Dobožanova, kao i povređenog Nemanje Radovanlije, ali su i u kombinovanom sastavu bili prejaki za svog rivala.

Zadrane je sa dva gola u prva dva napada otvorio mladi Stefan Branković, a zatim je Roko Jurišić na kratko prekinuo seriju gostiju (2:1). Revija golova Kragujevčana u prvoj četvrtini odmah je nastavljena, nadovezali su se Stanojević, Dino, Lukić i Toholj, pa su prvi mini predah dočekali sa ubedljivim vođstvom – 7:1.

Radnički je na startu druge deonice imao i „plus sedam“ (8:1), ali su domaći uspeli da smanje zaostatak i na odmor odu sa pet golova zaostatka (10:5).

U nastavku susreta Šumadinci su još malo dodali gas i pobedu učinili ubedljivijom.

Najefikasniji bio je Francuz Gijom Dino sa četiri gola, a pratili su ga Nebojša Toholj i Stefan Branković sa po tri

Pred vaterpolistima Radničkog su dva susreta sa niškim Naisom, najpre u sredu, od 19 časova, u četvrtfinalu Kupa Srbije, a zatim u petak, od 21 čas, u okviru devetog kola Regionalne A2 lige.

ZADAR - RADNIČKI 8:16 (1:7, 4:3, 2:3, 1:3)

ZADAR
Gradski bazen
Gledalaca: 200

ZADAR: Vukojević, A. Martinović, Cicero, Jajčinović 1, Čačić, Jovančević 1, Donđivić, Škaro 1, Magaš 1, Stanić, Zelić 1, Jurišić 1, L. Martinović, Vrbnjak 2. Trener: Jovančević

RADNIČKI: Virijević, Branković 3, Stanojević 1, Janković 2, Toholj 3, Frolov, Tanasijević, Dino 4, Panić, Stanković 1, Lukić 1, Đorđević 1, Todorovski, Pljevančić. Trener: Stevanović

Košarka

KRAGUJEVČANI NE SPUŠTAJU NOGU SA GASA

Na impresivan način košarkaši Radničkog došli su do pete uzastopne pobede u Drugoj ligi Srbije. Kragujevčani su pred solidno popunjenim tribinama „SBB hale Jezero“ „demolirali“ niški Fair Play, u utakmici 5. kola – 109:73 (26:20, 25:20, 24:17, 34:16).

Trener Radničkog Igor Todorović je u najavi utakmice sa Nišlijama istakao kako je glavni cilj njegove ekipe svesti protivnika na manje od 80 ubačenih poena. Rečeno – učinjeno. Njegovi učenici su uradili domaći zadatak besprekorno i pri tom po treći put u sezoni prebacili „stotku“.

Gosti iz Niša bili su ravnopravan rival samo u prvoj deonici, kada su agresivnom odbranom na niskom postu uspeli da zaustave glavnu napadačku opciju Kragujevčana, iskusnog Raška Katića. Međutim, zahvaljujući seriji od pet uzastopnih poena u finišu ove četvrtine, „začinjenoj“ atraktivnim zakucavanjem Andreje Stevanovića, domaći košarkaši su na prvi obavezni odmor otišli sa šest poena „viška“ – 26:20.

Tokom druge četvrtine, Radnički je uspeo da stvori značajnije rezultatsko rastojanje, koje je svoj maksimum dostiglo u 18. minutu, kada je kragujevački tim poveo sa 49:36.

Izabranici Igora Todorovića sačuvali su dvocifrenu zalihu do odlaska na poluvreme, da bi u trećoj četvrtini prednost učinili još ubedljivijom. Visoki igrači Fair Playa su u ovom periodu igre ušli u problem sa faulovima, što su Kragujevčani maksimalno eksploatisali. Katić je bukvalno radio šta je hteo na terenu, pogađao, skakao, asistirao, a sve to na opšte oduševljenje kragujevčke publike. Pridružili su mu se večeras izuzetno raspoloženi Živanović i konstantno dobri Stevanović, pa je pred ulazak u poslednju deonicu Radnički izbio na „plus osamanaest“ – 75:57.

Zadnju četvrtinu kragujevački košarkaši odigrali su za dušu publike, koja je mogla da uživa u egzibicijama svojih ljubimaca. Bilo je tu svega – bacanja za loptu na dvadeset i više poena razlike, backdoor dodavanja, lucidnih asistencija, trojki iz svih pozicija… Zaista, odavno ovako nešto nije bilo viđeno u „SBB hali Jezero“, pa stoga i ne čude ovacije i gromoglasni aplauzi kragujevačke publike po isteku četrdesetog minuta.

Sinoćnu utakmicu u „Jezeru“ obeležila je majstorska igra trija Stevanović-Živanović-Katić. Stevanović je meč završio sa 30 ubačenih poena i indeksom 40. Živanović ga je sledio sa 27 poena (indeks 34), dok su Katiću za tripl-dabl učinak nedostajale dve asistencije – 19 poena, 10 skokova i 8 asistencija (indeks 30).

Jedina svetla tačka u ekipi iz Niša bio je kapiten Stevan Antić sa 23 poena.

RADNIČKI - FAIR PLAY 109:73 (26:20, 25:20, 24:17, 34:16)

KRAGUJEVAC
Dvorana: SBB hala Jezero
Gledalaca: 400
Sudije: N. Stošić, S. Olcan, P. Kral

RADNIČKI: Jokić 6 (5 sk), Veljović 4, Stevanović 30 (4 sk, 3 as, 4 ukl), Nedeljković 9, Šućov 5 (9 as, 5 ukl), Živanović 27, Ilić 4, Marković 5, Katić 19 (10 sk, 8 as). Nisu igrali: Stanković i Glišović. Trener: Igor Todorović

FAIR PLAY: Luković 3, Stanisavljević 6 (5 izl), Milojević 5, Tešanović 8 (8 as), Kuburović 8, Anđelković 3, Antić 23, Božović 7, Spasić 4 (6 izl), Arsić 6 (9 sk). Nije igrao Arsić. Trener: Srećko Sekulović

Posle pet odigranih kola, košarkašima Radničkog na čelu tabele društvo pravi još samo Zemun Fitofarmacija, koja takođe ima maksimalan skor 5-0.

Narednog vikenda učenike Igora Todorovića očekuje gostovanje imenjaku iz Beograda.

Pre ove prvenstvene utakmice, Radnički je eliminisan na startu takmičenja u Kupu Srbije, U utakmici trećeg stepena Kupa Srbije protiv člana Košarkaške lige Srbije Slobode iz Užica poražen je 72:86 (19:12, 19:27, 10:25, 24:22).

KRAGUJEVČANKE BEZ ŠANSE U DUELU SA ŠAMPIONKAMA

Košarkašice Radničkog pretrpele su ubedljiv poraz na gostovanju aktuelnom šampionu, beogradskoj Crvenoj zvezdi, u 5. kolu Prve ženske lige Srbije – 66:104 (11:30, 12:22, 26:25, 17:27).

Crveno-bele su već na samom početku susreta pokazale rešenost da na svom parketu dođu do novih bodova. Tako su prvu četvrtinu Kragujevčanke okončale sa dvocifrenim zaostatkom, a nikakav boljitak nije donela ni naredna deonica, pa su Beograđanke na veliki odmor otišle sa ubedljivim vođstvom – 52:23.

Izabranice Nenada Milovanovića živnule su malo u trećoj četvrtini, ali nedovoljno da ozbiljnije ugroze domaći tim, koji je na kraju slavio pobedu sa 38 poena razlike -104:66.

Najbolji učinak u pobedničkoj ekipi ostvarila je Milica Bojović sa 16 poena, Ivana Katanić i Nađa Nedeljkov ubacile su po 14, dok je Milina Mišeljić pored 13 postignutih poena, imala i 15 uhvaćenih lopti.

U kragujevačkom timu prelaznu ocenu zaslužile su samo Snežana Čolić sa 21 poenom i Bojana Stevanović, koja je ostvarila dabl-dabl učinak (16 poena, 10 skokova).

Sa skorom 3-2 i osam osvojenih bodova, košarkašice Radničkog zauzimaju peto mesto na tabeli.

Već u sredu učenice Nenada Milovanovića biće na još jednom teškom ispitu. U Kragujevac stiže trenutni lider i prošlogodišnji finalista plej-ofa, ekipa 021 iz Novog Sada.

Odbojka

ODBOJKAŠI RADNIČKOG TRIJUMFALNO KROZ "PENDIK"

Odbojkaši kragujevačkog Radničkog slavili su na gostovanju ekipi Novog Pazara u 5. kolu BPŠ Super lige Srbije – 3:1 (15:25, 25:21, 25:16, 25:16).

„Fenjeraš“ je, očigledno željan prve pobede u sezoni, vrlo motivisano ušao u ovaj meč i ubedljivo dobio uvodni set.

Dobro su Pazarci startovali i u narednom setu, ali su Kragujevčani uspeli da se konsoliduju i preokrenu rezultat u svoju korist. Domaći su pokušali da se vrate u igru, međutim, izabranici trenera Ivana Blagojevića nisu dozvolili preokret, pa je rezultat u setovima ubrzo bio izjednačen.

Osvajanje drugog seta ulilo je dodatnu sigurnost u igru Kragujevčana, koji su naredna dva seta odigrali na visokom nivou i obezbedili sebi nove bodove.

Kapiten Vladimir Jekić bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 22 osvojena poena. Pratili su ga Srećko Ristić sa 14 i Nemanja Stevanović sa 10 poena.

Najbolji pojedinac u redovima Novog Pazara bio je Hamza Oufani sa 13 poena, dok je Benjamin Daca osvojio 10.

NOVI PAZAR - RADNIČKI 1:3 (25:15, 21:25, 16:25, 16:25)

NOVI PAZAR
Dvorana: SSU Pendik
Gledalaca: 350
Sudije: P. Balandžić, J. Jovanović

NOVI PAZAR: Zoranić, Kurtanović, Ivković 7 (2 asa, 1 blk), Oufani 13 (3 blk), Eremić 8 (1 as, 1 blk), Daca 10 (1 as, 4 blk), Bekrić 8 (2 asa, 1 blk), Zuković (libero), Božović 1 (1 blk), Šećeragić 1, Knežević 4 (2 asa). Nisu igrali: Koničanin, Dolovac i Halilović. Trener: Goran Ilić

RADNIČKI: Milutinović 5 (2 blk), Goić 7 (4 blk), Ristić 14 (3 asa, 1 blk), Trivunić, Petrović 5 (1 as, 1 blk), Jekić 22 (45-19, 1 as, 2 blk), Pantelić (libero), Stevanović 10 (2 blk). Nisu igrali: Antić, Vidović, Pantović, Matić, Perović i Krstić. Trener: Ivan Blagojević.

Nakon sinoćne pobede, odbojkaši Radničkog izbili su na drugo mesto superligaške tabele sa 11 osvojenih bodova, koliko ima i vodeća Vojvodina NS Seme.

U 6. kolu Kragujevčani će ugostiti ekipu Mladog radnika iz Požarevca.

Rukomet

KRAGUJEVČANKE UBEDLJIVE U DERBIJU SA KIKINDOM

Rukometašice Radničkog su, u okviru šestog kola Super B lige za žene, savladale ekipu Kikinde rezultatom 28:19, poluvreme 17:8. Nakon šeste pobede u nizu Kragujevčanke su zacementirale lidersku poziciju na tabeli sa12 bodova.

Oprezno i angažovano su domaće rukometašice ušle u utakmicu. Iako ekipa Kikinde važi za tvrdog rivala, i u svom sastavu ima nekoliko juniorskih i kadetskih reprezentativki, rezultatska neizvesnost je trajala samo 4 minuta do 2:2, kada je ekipa Rodoljuba Kurandića povećala agresivnost u odbrani iz koje su proizašle ubojite kontre i rezultatska prednost Radničkog je počela da raste. Proradila je Amina Hasanović na golu, a sjajno je profunkcionisala osovina Jovana Stoiljković – Ksenija Petrović, za koju gošče nisu imale rešenja. Na poluvreme se otišlo sa kapitalnih 9 golova razlike u korist domaćeg tima,17:8.

Već u drugom minutu nastavka, golom Bjelakove, domaće igračice stekle su 11 golova prednosti (19:8) i već u tim trenucima je bilo jasno ko će odneti bodove. Probale su Kikinđanke sve što je u njihovoj moći, uložile ogroman trud, ali sve što su uspele je da u 44. minutu smanje prednost Radničkog na minus 6 (22:16). Stručni štab Radničkog je reagovao minutom odmora i stvari su se vratile na svoje mesto. Domaće igračice su sigurnom igrom privele utakmicu kraju, za konačnih 28:19.

U redovima Radničkog najefikasnija je bila Jovana Stoiljković sa 9 pogodaka, u stopu je pratila Ksenija Petrović sa 8, dok su se kod gošći golgeterski istakle Jovanka Peić i Teodora Đukičin sa po 5 postignutih golova. Igrač utakmice – Jovana Stoiljković.

RADNIČKI - KIKINDA 28:19 (17:8)

KRAGUJEVAC
SBB Hala Jezero
Gledalaca: 150
Sudije: Ivan Veličković, Nikola Ilić
Sedmerci: Radnički 5 (5), Kikinda 4 (4)
Isključenja: Radnički 16 min, Kikinda 8 min

RADNIČKI: J. Pojužina (6 odbrana), Veličković 2, Srećković , Bjelak 2, Filipović , Knežević 3, Blagojević , Hasanović (6 odbrana), Vlašković, Savić , K. Petrović 8, Ž. Pojužina 2, Stoiljković 9, Vasić 1, Todorović , T. Petrović 1

KIKINDA: Janković (2 odbrane), Peić 5, Čubrilo 2, Bjelić, Radaković, Gudurić 3, Rackov (3 odbrane), Jovanović 3, Jovović, Čočaj 1, Čubrilo, Đukičin 5

Narednog vikenda, u okviru sedmog kola SBRL za žene, Radnički očekuje derbi jesenjeg dela sezone u Boru, protiv istoimene ekipe.

ODLOŽENA UTAKMICA RADNIČKI-PRVA PETOLETKA

Utakmica šestog kola Super B rukometne lige za muškarce, između kragujevačkog Radničkog i Prve Petoletke iz Trstenika odložena je zbog kadrovskih problema ekipe iz Trstenika.

SPD RADNIČKI 

SPD Radnički Kragujevac


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html