SPD Radnički: Izveštaji, 18.-21. oktobar 2019.

SPD Radnički: Izveštaji, 18.-21. oktobar 2019.

PLITAK IBAR ZA KRAGUJEVČANE

Odbojkaši Radničkog upisali su i treću uzastopnu pobedu u BPŠ Super ligi Srbije, pošto su u utakmici 3. kola savladali kraljevačku Ribnicu u gostima sa 3:1 (25:22, 22:25, 25:18, 25:21).

Četa Ivana Blagojevića odigrala je još jedan jako dobar meč sa visokim procentom realizacije napada (60 odsto). Izuzev drugog seta koji je pripao Kraljevčanima, utakmica je protekla u potpunoj kontroli kragujevačkog tima.

Početak prvog seta pripao je ekipi Radničkog, ali je Ribnica uspela da podigne intezitet igre u odbrani i dođe do preokreta (10:11). Međutim, Kragujevčani su brzo vratili vođstvo u svoje okvire i predvođeni kapitenom Jekićem uspešno priveli ovaj set kraju – 25:22.

U drugom setu domaćin je poboljšao prijem i smanjio broj grešaka, pa je i pored konstantnog zaostatka tokom većeg dela ovog perioda, uspeo da u finišu načini preokret i dođe do izjednačenja u setovima – 22:25 (1:1).

Treća deonica protekla je u potpunoj kontroli ekipe Radničkog. Razlika je rasla iz minuta u minut, u par navrata preteći da premaši jednocifrene okvire. Na kraju je bilo 25:18 za Kragujevčane, koji su tako došli nadomak željenog trijumfa.

Početak četvrtog seta obeležili su ubojiti servisi odbojkaša Radničkog za vođstvo od 6:1. Ipak, i gosti su imali svog aduta sa servis linije u liku iskusnog Mirka Radevića, pa su vrlo brzo došli do izjednačenja (6:6). Po povratku sa tehničkog tajm-auta, Kragujevčani polako počinju da penju razliku i „lome“ protivnika, koji je očajnički pokušavao da ostane u igri, ali uzalud. Radnički je dobio ovaj set sa 25:21, a samim tim i borbu u kraljevačkoj „Hali sportova“.

Kapiten Radničkog Vladimir Jekić pružio je još jednu izvanrednu partiju sa 26 osvojenih poena, uz nezanemarljivu podršku Nemanje Stevanovića sa 15 i Srećka Ristića sa 13 poena.

U taboru domaćina istakli su se Radević sa 17 i Skakić sa 15 poena.

OK RIBNICA – OK RADNIČKI 1:3 (22:25, 25:22, 18:25, 21:25)
KRALJEVO
Dvorana: „Nova hala sportova“
Gledalaca: 200
Sudije: V. Cvetković, V. Stojanac

OK RIBNICA: Radević 17 (2 asa, 2 blk), Brborić (libero), Stefanović 7 (1 blk), Begić 3 (1 as, 2 blk), Zečević 9 (1 blk), Petrašnović 3 (1 blk), Skakić 15 (4 asa, 2 blk), Usiljanin 7 (1 blk). Nisu igrali: Vukmirović, Peković, Vesić, Paunović, Milovanović i Gajović. Trener: Boško Mačužić.

OK RADNIČKI: Milutinović 9 (1 as, 5 blk), Goić 8 (4 blk), Ristić 13 (3 asa, 1 blk), Trivunić, Petrović 2 (2 asa), Jekić 26 (42-25, 1 blk), Pantelić (libero), Stevanović 15 (3 asa, 4 blk), Krstić. Nisu igrali: Antić, Vidović, Pantović, Matić i Perović. Trener: Ivan Blagojević.

Ovom pobedom, trećom u nizu, odbojkaši Radničkog su „zacementirali“ mesto u samom vrhu tabele sa osam osvojenih bodova.

Kragujevčane u sredu očekuje meč osmine finala Kupa Srbije protiv doskorašnjeg superligaša, ekipe VA 014 Bauwesen iz Valjeva, a potom u „Jezero“ stiže šampion Srbije novosadska Vojvodina, u okviru 4. kola BPŠ Super lige Srbije.


KOŠARKAŠICE RADNIČKOG NADIGRALE NIŠKI STUDENT

Košarkašice kragujevačkog Radničkog zabeležile su prvu pobedu pred svojom publikom u hali „Gordana Goca Bogojević“ ove sezone, pošto su u utakmici 3. kola Prve ženske lige Srbije bile bolje od niškog Studenta – 81:63 (21:9, 20:12, 16:26, 24:16).

Na početno vođstvo gošći iz Niša (1:4), Kragujevčanke su odgovorile silovito i serijom od deset uzastopnih poena preokrenule na 11:4. Dobrom odbranom na niskom postu, košarkašice Radničkog u potpunosti su „isterale“ Nišlijke iz reketa i primorale ih da poene traže iz šuta sa distance, koji ih u ovom periodu igre nikako nije služio. Kada se na sve to doda i brojka od pet ukradenih lopti, onda ni ne čudi što su izabranice Nenada Milovanovića na prvi obavezni predah otišle sa dvocifrenom prednošću – 21:9.

Tokom druge četvrtine Radnički je lakim poenima iz tranzicije dodatno uvećavao vođstvo, pa je na poluvreme otišao sa ogromnih „plus 20“ – 41:21.

Kada su u trećoj četvrtini gošće uhvatile šuterski ritam, prednost kragujevačkog tima se prepolovila. Ipak, početkom poslednjeg kvartala raspucala se Snežana Čolić, priključila joj se Jovana Jeremić, pa je Radnički vrlo brzo vratio prednost sa kraja druge četvrtine i bez većih uzbuđenja priveo utakmicu željenom kraju.

U pobedničkom timu istakla se Bojana Stevanović sa dabl-dabl učinkom (15 poena, 11 skokova). Snežana Čolić ubacila je 16 poena (4 trojke, 7 asistencija), Jelena Prvulović je dodala 15, a Jovana Jeremić 10 poena.

Kod gošći iz Niša istakla se Dragana Nikolić sa 21 poenom, Danijela Dimitrijević postigla je 12, a Ntumba Kazadi Tete 10.

Imali smo dva slabija perioda, na samom početku utakmice i na startu treće četvrtine, ali smo uspeli da se „probudimo“ i na kraju dođemo do pobede. Čestitao bih mojoj ekipi na pristupu u ovoj utakmici, koji je bio mnogo bolji nego u prva dva kola. Normalno, neki padovi u igri su normalni, posebno u trenucima kada ekipa ima ubedljivu rezultatsku prednost, prokomentarisao je trener Radničkog Nenad Milovanović.

Prvi strateg kragujevačkog tima smatra da ova ekipa Radničkog ima potencijal da se uključi u borbu za gornji deo tabele.

Nama je osnovni cilj da budemo stabilan prvoligaš. Možda i možemo da se umešamo u borbu za plasman među prvih pet ekipa na tabeli, ali je potrebno da igramo još bolje i da jače treniramo, kako bismo u tome i uspeli, smatra trener Radničkog.

Posle ove pobede, košarkašice Radničkog se sa pet osvojenih bodova nalaze u grupi timova između drugog i petog mesta na tabeli.

Kragujevčanke će i narednog vikenda igrati pred svojom publikom, ovoga puta protiv Vrbas Medele.


RADNIČKI SIGURNO IGROM DO ČETVRTE POBEDE U NIZU

Rukometašice Radničkog su, u okviru četvrtog kola super B lige za žene, savladale prošlogodišnjeg rivala iz baraža, ekipu Mladog Radnika rezultatom 27:19 (poluvreme 13:12) i tako ostale na liderskoj poziciji na tabeli sa maksimalnim učinkom.

Znale su Kragujevčanke da ekipa iz Radinca neće biti lak zalogaj, da ih krasi borbenost i upornost, što se na početku utakmice i potvrdilo. Rezultatska klackalica ukazivala je na tvrdu utakmicu. U četvrtom minutu Radnički je ostao bez Jelene Pojužine, koja se u pokušaju da spreči kontranapad sudarila sa protivničkom igračicom, a sudije su to okarakterisale kao start za direktni crveni karton. Na gol je stala povređena Amina Hasanović i činilo se da će Mladi Radnik upravo zbog te činjenice imati prednost. Velika želja kadetske reprezentativke došla je do izražaja. U periodu igre gol za gol, gde su gošće uvek izmicale, Hasanovićeva je odbranila dva sedmerca i tako ulila neophodnu sigurnost svojim saigračicama. Radnički je konačno došao do vođstva u 17. minutu, golom Jovane Stoiljković, a najveću prednost domaće su stekle u 25. minutu pogotkom Ksenije Petrović (12:9). Na veliki odmor ekipe odlaze minimalnom prednošću domaćeg tima 13:12.

U drugom poluvremenu, serijom od 3:0, pogotkom Mileve Knežević, Kragujevčanke su stekle 4 gola prednosti za manje od 3 minuta igre (16:12). Velika borbenost i maksimalna angažovanost u fazi odbrane je došla do izražaja, krenule su kontre, najjače oružje tima sa Lepenice i stvari su počele da dolaze na svoje mesto. Samo u jednom momentu u 45. minutu, gošće su uspele da smanje prednost na 3 gola (19:16) ali je u tim trenucima ponovo „proradila“ Hasanovićeva, raspucale su se Teodora Veličković i Ksenija Petrović i tako im raspršile sve nade o preokretu. Do kraja utakmice, uz par atraktivnih poteza i golova, Radnički je sigurnom igrom priveo utakmicu kraju konačnim rezultatom 27:19 i tako sveo protivnice na samo 7 datih golova u drugom delu igre.

U redovima Radničkog najefikasnija je bila Teodora Veličković sa 7 pogodaka, a u stopu je pratila Mileva Knežević sa 6 golova. Kod gošći 4 igračice imale su istovetan učinak, sa po 3 postignuta gola (Ristić, Obrenović i sestre Ninić).Igrač utakmice: Teodora Veličković.

Radnički – Mladi Radnik 27:19 (13:12)

Kragujevac SBB Hala “Jezero”. Gledalaca: 100
Sudije: Marko Jovanović, Dušan Petrović
Sedmerci: Radnički 2 (1), Mladi Radnik 6 (4)
Isključenja: Radnički 12 min, Mladi Radnik 10 min

Radnički: J. Pojužina (1 odbrana), Veličković 7, Srećković 1, Bjelak 1, Nedeljković, Vasić , Knežević 6, Blagojević, Hasanović (10 odbrana), Vlašković, Filipović , Todorović , T. Petrović 1, K. Petrović 5, Stoiljković 5, Ž. Pojužina 1

Mladi Radnik: Mitrović (9 odbrana) 1, Ristić 3, Obrenović 3, Paločević 2, Đorđević 2, M. Ninić 3, N. Ninić 3, Miloradović, Filipović, Torbica, Stojanović, Anđelović, Kojić 1, Tešić 1, Virijević.

Narednog vikenda, u okviru petog kola SBRL za žene, Radnički očekuje derbi meč u Petrovcu, gde će ih ugostiti domaća Sloga.


PODMLAĐENI RADNIČKI DOMINIRAO PROTIV KOTORANA

Iako su igrali u podmlađenom sastavu, u meču šestog kola Regionalne A2 lige, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca slavili su na gostovanju kotorskom Kataru, koji svoje mečeve kao domaćin igra u Budvi, rezultatom 17:3.

Strateg Šumadinaca, Uroš Stevanović, odlučio je da odmori najiskusnije igrače – kapitena Nikolu Tomaševića, njegovog zamenika Sergeja Lobova, reprezentativnog golmana Lazara Dobožanova i ruskog internacionalca Danila Frolova. Šansu je ponovo dobio petnaestogodišnji golman Radosav Virijević, a pridružio mu se saigrač iz kadetske reprezentacije Srbije, Zoran Poznanović, još jedan izdanak kragujevačke škole koji je upisao debi u prvom timu.

Predvođen raspoloženim Francuzom Gijomom Dinom i našim talentovanim vaterpolistom Nikolom Lukićem, Radnički je vodio od samog starta i ni u jednom trenutku nije dozvolio da se pobeda dovede u pitanje, a na odmor je otišao sa pet golova „viška“ (8:3).

U drugom poluvremenu potpuna rapsodija u igri izabranika Uroša Stevanovića, koji protivniku nisu dozvolili nijedan gol, a sa druge strane postigli su devet i došli do ubedljivog trijumfa.

Najraspoloženiji bili su Dino i Lukić sa po četiri gola, a pratili su ih Branković, Stanojević i Radovanlija sa po dva.

Vaterpolisti Radničkog ostali su na čelu tabele, sa maksimalnih šest pobeda, a u derbiju narednog kola, dočekuju ekipu Primorja iz Rijeke, u subotu, od 20 časova.

Kataro – Radnički 3:17 (1:4, 2:4, 0:5, 0:4)

BUDVA –Gledalaca: 100. Sudije: Blašković (Hrvatska) i Ivanovski (Crna Gora).

KATARO: Bjelica, Gopčević, Blečić, Marković 1, Mršić, Vujošević, Jašović, Vujović, Milaš 1, Vuksanović, Dončić 1, Božović, Marinković, Ćetković. Trener: Belobrković.

RADNIČKI: Virijević, Branković 2, Stanojević 2, Janković 1, Toholj 1, Poznanović, Tanasijević 1, Dino 4, Panić, Radovanlija 2, Lukić 4, Đorđević, Todorovski, Pljevančić. Trener: Stevanović.


STEVANOVIĆ PRESUDIO LESKOVČANIMA

Stevanović presudio Leskovčanima

U jednom od derbija 3. kola Druge lige Srbije za košarkaše, kragujevački Radnički je na svom parketu savladao ekipu Zdravlja iz Leskovca – 90:82 (21:20, 18:23, 24:19, 27:20).

Susret kragujevačkog i leskovačkog drugoligaša obeležile su česte rezultatske oscilacije, čudan kriterijum suđenja i neizvesnost koja je potrajala sve do poslednjeg minuta, kada je domaćin, nošen prepoznatljivim hukom sa tribina „SBB hale Jezero“, uspeo da prelomi utakmicu u svoju korist i dođe do treće pobede na startu sezone.

Gosti su bolje otvorili meč i bili u konstantnom vođstvu tokom većeg dela prve četvrtine, koje je svoj vrhunac dostiglo u 8. minutu posle trojke Dojčinovića (10:17). Bio je to signal domaćim košarkašima da se malo „trgnu“ i serijom od devet uzastopnih poena preuzmu kontrolu nad rezultatom (19:17).

Radnički je tako u drugi period igre ušao sa minimalnom prednošću od pola koša (21:20), ali su gosti polovinom ove deonice uspeli da iz rezultatskog minusa ponovo pređu u plus (28:33).

Međutim, imali su i Kragujevčani spreman odgovor u svom repertoaru. Trojkama Šućova i Nedeljkovića, uz izuzetno raspoloženog Katića koji je dominirao u reketu, Radnički je serijom 11:0 vratio vođstvo na svoju stranu (39:33).

Nije ni tu bio kraj rezultatskim amplitudama u ovoj deonici. U poslednja tri minuta druge četvrtine Kragujevčani nisu uspeli da poentiraju, što su gosti iz Leskovca iskoristili i na odmor otišli sa prednošću od četiri poena – 39:43.

Ušao je Radnički sa dobrom energijom u treću četvrtinu i ponovo poveo sa 45:43, ali je i ovo vođstvo bilo kratkotrajnog karaktera. Razigrao se u tim trenucima Aleksa Jugović, koji je „spakovao“ Kragujevčanima dve vezane trojke, a sve to začinio zakucavanjem za 52:56.

Jasno je bilo da izabranici Igora Todorovića moraju konačno da podignu intezitet igre u odbrani, što su i učinili, tako da su treću deonicu ipak okončali u rezultatskom plusu – 63:62.

Kada je u 34. minutu Radnički došao do dvocifrene prednosti (74:64), mnogi u publici pomislili su da je to ključan trenutak, koji će prevagnuti meč na stranu Kragujevčana. I zaista se sve kretalo u tom pravcu. Domaćin je čuvao stečeno vođstvo i sigurno koračao ka novoj pobedi.

Međutim, nakon što je Raško Katić zbog petog faula bio prinuđen da napusti igru, došlo je do velikih problema u igri Radničkog, naročito pod košem. Jednostavno, Kragujevčani su izlaskom Katića ostali bez značajne napadačke opcije i sigurnosti u reketu, što su Leskovčani iskoristili da priđu na samo poen zaostatka i učine finiš ove utakmice vrlo zanimljivim.

Tada je sudbinu utakmice u svoje ruke preuzeo Andreja Stevanović, koji je prvo trojkom za 88:82 podigao publiku na noge, a zatim je sa linije penala zapečatio sudbinu rivala i doneo svom timu nove bodove.

Večerašnju utakmicu obeležile su sjajne partije Andreje Stevanovića i Raška Katića. Stevanoviću je samo jedna asistencija nedostajala za tripl-dabl učinak, budući da je ubacio 24 poena, uz 14 skokova i 9 asistencija (indeks 42). Raško Katić je sa 27 postignutih poena zaradio epitet prvog strelca utakmice, a tom poenterskom učinku dodao je i 10 uhvaćenih lopti, od toga čak 8 pod protivničkim obručem.

Dvocifren učinak u pobedničkoj ekipi ostvarili su još Lazar Marković sa 13 i Nikola Šućov sa 11 poena.

Aleksa Jugović je sa 26 poena bio najefikasniji u ekipi Zdravlja, dok je Dragan Marić ubacio tri poena manje – 23.

Trener Radničkog Igor Todorović imao je razloga za zadovoljstvo po završetku utakmice sa Zdravljem. Njegova ekipa je zabeležila treću pobedu u nizu na startu sezone i još jednom obradovala brojne pristalice u „SBB hali Jezero“.

Jedna zaista sjajna košarkaška predstva. Publika je imala priliku da vidi dve napadačke ekipe, koje su po imenima možda i najkvalitetnije u ligi. Mi smo tokom svih četrdeset minuta imali ogroman vetar u leđa od strane publike, koja nas je nosila do pobede. Čestitao bih ekipi Zdravlja na korektnoj utakmici, a mojim momcima na pobedi, poručio je Todorović.

I pored sjajnog starta sezone, Todorović ostaje čvrsto na zemlji, napominjući da je takmičenje dugačko i da je prerano donositi bilo kakve zaključke.

Iskreno, priželjkivali smo ovakav start sezone. Pobedili smo u prvom kolu neugodnu ekipu Beovuka u Kragujevcu, onda smo napravili brejk u Žitorađi protiv Svetog Đorđa i sada smo slavili u derbiju protiv Zdravlja. Još uvek je rano davati bilo kakve prognoze. Ima tu dosta dobrih ekipa u ligi, tako da će na kraju nijanse odlučivati kada je u pitanju konačan plasman, podvukao je trener Radničkog.

Utakmicu sa Zdravljem obeležio je Andreja Stevanović, koji je u presudnim trenucima preuzeo odgovornost i odveo svoj tim do trijumfa.

Čitave sedmice smo se pripremali za jednu upravo ovakvu utakmicu. Znali smo da je ekipa Zdravlja vrlo kvalitetna i da ima potencijal za vrh tabele. Dugo su bili u rezultatskom egalu, ali smo mi požrtvovanom igrom na kraju uspeli da prelomimo utakmicu u svoju korist, smatra Stevanović.

Mladi košarkaš Radničkog ubeđen je da njegova ekipa može do ostvarenja planiranog cilja.

Zadovoljni smo startom sezone. Dajemo svoj maksimum na svakom treningu kako bismo ostvarili svoj cilj, a to je prvo mesto na kraju takmičenja i plasman u KLS, dodao je Stevanović.

KK RADNIČKI – KK ZDRAVLJE 90:82 (21:20, 18:23, 24:19, 27:20)

KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB hala Jezero“
Gledalaca: 500
Sudije: D. Savić, M. Uskoković, N. Kovačević

KK RADNIČKI: Stanković, Jokić, Stevanović 24 (14 sk, 9 as, 2 ukl, 3 izl), Nedeljković 9 (5 sk), Šućov 11 (9 sk, 5 as), Živanović 6, Ilić, Marković 13 (4 sk, 4 as), Katić 27 (10 sk, 3 izl). Nisu igrali: Veljović i Glišović. Trener: Igor Todorović.

KK ZDRAVLJE: Radivojević 2 (3 izl), Jugović 26 (4/5 za 3pt), Veličković 8 (10 sk, 9 as), Petković 5, Dojčinović 5 (5 sk), Marić 23, Prica 10, Prokić, Ilić 3. Nisu igrali: Stojković, Nedeljković i Stošić. Trener: Lazar Spasić.

Posle tri odigrana kola, košarkaši Radničkog se nalaze u vrhu tabele sa maksimalnih šest bodova, koliko su sakupili i Pirot, Zemun Fitofarmacija i subotički Spartak.

U sledećem kolu Kragujevčane očekuje gostovanje na jugu Srbije, ekipi Konstantina iz Niša.


RUKOMETAŠI RADNIČKOG PRETRPELI PRVI PORAZ

Rukometaši Radničkog su posle teške i iscrpljujuće borbe pretrpeli prvi poraz u šampionatu od ekipe Hajduk Veljka u Negotinu, rezultatom 24:22, poluvreme 12:11. Radnički je, posle ovog kola, drugi na tabeli sa 8 osvojenih bodova.

Domaćin je furiozno otvorio utakmicu i za samo 3 minuta poveo rezultatom 3:0. Kragujevčanima je trebalo vremena da uhvate ritam, da bi golom Mihajla Kneževića u 14. minutu prvi put prešli u vođstvo (5:6). Kada se činilo da preuzimaju kontrolu, mnogo iskusniji Negotinci nametnuli su svoj stil igre, sa dugim napadima do ivice pasive. Na desetominutni odmor otišlo se minimalnom prednošću domaćeg tima, 12:11.

Na startu drugog dela igre, domaćini su opet stekli prednost. Gostujući igrači nikako nisu uspevali da se približe na manje od dva gola razlike, što je Hajduk Veljko znalački iskoristio i u 43. minutu stekao kapitalnih 4 gola prednosti (19:15). Na scenu je tada stupio golman Radničkog Jovan Bogićević koji je dobrim odbranama ulio samopouzdanje saigračima, koji su serijom dobrih napada došli do izjednačenja u 48. minutu (19:19). Imao je Radnički šansu da preokrene, ali se u poslednjim minutima, nekoliko kontranapada nije dobro završilo, pa je Hajduk Veljko zasluženio slavio rezultatom 24:22, uz kuriozitet da su oba poluvremena završena istovetnim rezultatom 12:11.

U redovima domaćina najefikasniji je bio Miloš Topalović sa 7 pogodaka, dok je kod ekipe Radničkog golgeterski najraspoloženiji bio Dušan Medić sa 5 postignutih golova. Igrač utakmice: Stevan Simić (Hajduk Veljko)

RK Hajduk Veljko – RK Radnički : 24:22 (12:11)

Negotin – Hala sportova. Gledalaca: 200
Sudije: Branko Radaković, Nikola Bakmaz
Sedmerci: Hajduk Veljko 3 (2), Radnički 6 (6)
Isključenja: Hajduk Veljko 10 min, Radnički 12 min.

Hajduk Veljko: Simić (16 odbrana), Andrijević 3, Stevanović, Ranđelović, Stojanović, Topalović 7, Petrović 4, Ivković, Stanojčić 2, Pavić 6, Lapadatović 2.

Radnički: Bogićević (8 odbrana), Stošić, Ristić 1, V. Stevanović 1, Mutavdžić 3, Lekić (3 odbrane), Dobrosavljević 1, Knežević 3, M. Stevanović, Radenović, Stanojev 3, Bogdanović 3, Jovanović (2 odbrane), Janićijević 2, Medić 5, Kasalović.

Posle dvonedeljne pauze u prvenstvu zbog EHF nedelje, Radnički će ugostiti ekipu Prve Petoletke iz Trstenika u SBB hali Jezero, početkom novembra.


VELIKI ŠKOLSKI ČAS U ZNAK SEĆANJA NA STRELJANE ĐAKE I PROFESORE U ŠUMARICAMA

Veliki školski čas u znak sećanja na streljane đake i profesore u Šumaricama

U sećanje na streljane građane Kragujevca u oktobru 1941. godine poslata je i danas poruka mira sa tradicionalne manifestacije Veliki školski čas, kraj spomenika streljanim đacima i profesorima u spomen-parku “Šumarice”.

Vence su na spomenik položili Prva kragujevačka gimnazija, generalni sekretar predsednika države Nikola Selaković, ministarka zadužena za populacionu i demografsku politiku Slavica Đukić Dejanović, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, i ambasadori Nemačke, Palestine, Slovačke i Francuske u Srbiji, predstavnici ambasada Rusije, Velike Britanije, Poljske, Češke, Azerbejdžana u Srbiji i gradova prijatelja. Vence su položili i sportisti kragujevačkog Radničkog.

Nakon polaganja venaca, intonirana je himna Srbije, a potom je izvedena poema “Pouke iz šume”. 

SPD RADNIČKI 

SPD Radnički Kragujevac


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html