SPD Radnički: Kragujevčani, srećan Dan grada!

SPD Radnički: Kragujevčani, srećan Dan grada!

Kako je pandemija korona virusa potpuno promenila svakodnevicu, pa su mnoge manifestacije i takmičenja odložena ili otkazana, i Kragujevčani će ovog puta drugačije obeležiti slavu Grada. Osim koncerta i vatrometa, izostaće i tradicionalni, 15. Đurđevdanski karneval, koji se danas održava onlajn.

Brojni sportisti Radničkog prethodnih godina bili su deo tradicionalnog defilea kroz Kragujevac, a ovog puta su svoje čestitke, kao i mnogi, prilagodili trenutnoj situaciji i formi. Predstavnici svih klubova Sportskog privrednog društva Radnički čestitali su sugrađanima Dan grada.

Miloš Stevanović, kapiten Rukometnog kluba Radnički:

- Želim da vas podsetim da Kragujevčani obeležavaju Đurđevdan kao Dan grada još od davne 1818. godine, kada je knez Miloš proglasio Kragujevac prvom prestonicom Srbije. Želim da u ime Rukometnog kluba Radnički čestitam svim Kragujevčanima gradsku slavu.

Tijana Petrović, kapiten ŽRK Radnički:

- Volim Kragujevac jer u njemu pronalazim sve što mi je potrebno, bilo da tražim zabavu ili mir. Volim ga i zato što je moja večita inspiracija i što iza sebe krije priču, a volim ga i zato što je moj. Srećan i vama dan grada!

Vladimir Jekić, kapiten Odbojkaškog kluba Radnički:

- Danas obeležavamo važan dan u istoriji našeg grada u srcu Šumadije. Pre više od dva veka, Kragujevac je postao prestonica moderne Srbije i zato je ovo poseban dan za sve nas. U ime celog odbojkaškog kolektiva svim sugrađanima čestitam Dan grada Kragujevca.

Ivan Nedeljković, Košarkaški klub Radnički:

- Želim da se zahvalim sugrađanima što su pokazali odgovornost i disciplinu, i što smo uspešno prebrodili prethodni period. Čestitam svima slavu Grada - Đurđevdan, da je provedete u miru i zdravlju sa svojim porodicama, a nadam se da se uskoro vidimo ponovo na terenu.

Jelena Prvulović, kapiten ŽKK Radnički:

- Kragujevac ove godine nije u situaciji da organizuje tradicionalni Đurđevdanski karneval na kome učestvuju i svi sportisti grada Kragujevca. Ovim putem želim da čestitam Dan grada svim Kragujevčanima. U ime Ženskog košarkaškog kluba Radnički poručila bih da ostanemo još malo strpljivi, da bi ova situacija što brže prošla.

Uglješa Panić, Vaterpolo klub Radnički:

- Istorija grada Kragujevca datira još od starih vremena, ali pun značaj dobija kada postaje prestonica moderne srpske države. Grad sa tradicijom, grad koji krase dobri i plemeniti ljudi. Vaterpolo klub Radnički, svim Kragujevčanima, želi srećan Đurđevdan!

Kragujevčani, srećan nam Dan grada!

Tačka na odbojkašku sezonu u Srbiji

Izvršni odbor Odbojkaškog saveza Srbije, predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije i direktor takmičenja doneli su odluku o prekidu i prinudnom završetku svih odbojkaških takmičenja u državi za sezonu 2019/2020.

Za pobednike prva tri ranga takmičenja (Superliga, Prva liga, Prva B liga) proglašene su najbolje plasirane ekipe u trenutku prekida sezone. Tako je šampionsku titulu u konkurenciji seniora osvojila novosadska Vojvodina, a kod seniorki obrenovački TENT.

Kragujevački Radnički je, prema zatečenom stanju na tabeli uoči prekida takmičenja, sezonu u BPŠ Superligi Srbije za odbojkaše okončao na šestoj poziciji. Izabranici Dragana Kobiljskog, koji su od uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije obavljali individualne treninge u svojim domovima, od 11. maja vraćaju se ekipnim treninzima na otvorenom prostoru.

U klubu već uveliko kuju planove za narednu takmičarsku sezonu, u koju će Radnički ući sa visokim ambicijama.

Mladi vaterpolisti Radničkog krenuli sa grupnim treninzima na suvom

Posle skoro dvomesečne pauze usled pandemije koronavirusa, mlađe selekcije Vaterpolo kluba Radnički iz Kragujevca počele su danas sa grupnim treninzima, doduše na suvom i otvorenom.

Treninzi se sprovode na prostoru oko otvorenog bazena SPD Radnički i u Velikom parku, u skladu sa striktnim poštovanjem propisanih mera zaštite Vlade Srbije, kako tokom vežbanja, tako i prilikom dolaska i odlaska.

Tako mladi vaterpolisti na treninge dolaze sami ili sa još jednim saigračem, poštujući održavanje propisane distance i noseći zaštitnu masku i rukavice.

Sami treninzi sprovode se u grupama od 10 osoba, uključujući i trenera, u odvojenim delovima, a sportisti su sve vreme jedni od drugih međusobno udaljeni najmanje dva metra. Zbog velikog broja dece, treninzi se održavaju u jutranjim i popodnevnim terminima.

Zbog specifičnosti sporta i nemogućnosti da igrači uskoče u bazen, čini se da je ova situacija najteže pala vaterpolistima, koji su se trudili da u formi ostanu kroz individualne treninge u svojim domovima, a i posle olakšanja mera Vlade, moraće i dalje da improviziju, na suvom.

- Nakon višenedeljnih individualnih treninga koje su deca odrađivala kod kuće, po programu svojih trenera, počeli smo sa timskim treninzima na otvorenom. Do sada su deca snimala treninge i slala trenerima kako bi se mogla obaviti kontrola i korekcija vežbi, a sada nam je sve to delimično olakšano. Sa ovakvim režimom treninga nastavićemo sve do dugo priželjkivanog povratka u bazen, jer kao što znate, vodu ništa ne može zameniti, rekao je Dragan Kozomora, koordinator mlađih selekcija Radničkog.

On je dodao da svi u klubu pokušavaju da izvuku maksimum iz ovih treninga, iako oni nisu efikasni kao oni u vodi.

- Odziv igrača je odličan i treninzi protiču u pozitivnoj atmosferi. Svi smo jedva čekali da se ponovo sastanemo i nastavimo sa radom. Ipak, ne opuštamo se previše, ponašamo se odgovorno i pridržavamo svih propisanih mera predostrožnosti Vlade, jer je zdravlje najpreče, zaključio je Kozomora.

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI/KORONA

#OSTANIKODKUĆE!
#ОСТАНИКОДКУЋЕ!

KAKO UBLAŽITI ANKSIOZNOST POVODOM KORONAVIRUSA

O KORONA VIRUSU, OTKRIVENOM 1965. GODINE - PROF DR. STEVAN BALJOŠEVIĆ I PROF. DR DRAGAN DELIĆ
 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020



STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html