SPD Radnički: Najave, 18. 11. 2019.

SPD Radnički: Najave, 18. 11. 2019.

MEĐUSOBNI DUEL KRAGUJEVAČKIH KOŠARKAŠICA U KUPU SRBIJE

Osmina finala Kupa Srbije za košarkašice donosi duel kragujevačkih klubova, Radničkog i Radničkog 2016, koji će se boriti za plasman među osam najboljih ekipa u ovom takmičenju u hali "Gordana Goca Bogojević" u utorak od 18 časova i 30 minuta.

U predstojeći susret kragujevački klubovi ulaze sa različitih startnih pozicija. Radnički se u međuvremenu vratio u Prvu žensku ligu Srbije, dok je Radnički 2016 i dalje deo drugoligaškog karavana.

Shodno tome, Radnički ima zvučniju i iskusniju ekipu, koja ima ulogu favorita u odnosu na mlad i perspektivan tim Radničkog 2016.

Obe ekipe se jako dobro poznaju, budući da su u poslednjih par sezona odigrali veliki broj međusobnih mečeva.

- Iza nas je pauza u prvenstvu, koju smo iskoristili da se oporavimo od povreda i kompletiramo ekipu za nastavak sezone. Ekipu Radničkog 2016 poznajemo odlično, kao i oni nas, tako da tu većih iznenađenja ne može biti. Za nas je ova utakmica veoma važna, jer nas dovodi na korak od polufinala Kupa Srbije, a to je šansa koju ne smemo da propustimo. Nismo u potpunosti fizički spremni, ali naravno da očekujemo pobedu, uz fer igru obe ekipe, ističe Nenad Milovanović, strateg Radničkog.

Svoja očekivanja uoči sutrašnjeg susreta izneo je i trener Radničkog 2016 Nikola Despotović.

- Za nas je rezultat u predstojećoj utakmici u drugom planu. Gledaćemo da ovaj meč iskoristimo kao jedan dobar test za veoma važnu utakmicu sa ekipom Duge iz Šapca, koja se igra u nedelju, koncizan je Despotović.

Inače, Radnički je startu kup takmičenja eliminisao beogradski Art Basket, dok je Radnički 2016 bio bolji od Svrljiga.

S obzirom da oba kragujevačka kluba imaju vernu armiju pristalica, očekuje se da tribine hale „Gordana Goca Bogojević“ u utorak uveče budu zavidno popunjene.

Ulaz je slobodan.

KRAGUJEVČANI ŽELE TROFEJ U KUPU

Posle uspešnih bitaka na "Jadranu", vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca okreću se napadu na prvi domaći trofej, Kup Srbije, u kom će se u polufinalu "fajnal-fora" sastatati sa domaćom Crvenom zvezdom.

Dvoipomesečnu pauzu u Regionalnoj A2 ligi Šumadinci su dočekali na deobi prvog mesta sa Solarisom, pošto su na izuzetno teškom gostovanju u Šibeniku osvojili važan bod (6:6).

– Nije bitan ni rezultat ni igra u Šibeniku i ne bih se previše osvrtao na tu utakmicu. Ono što je trebalo da bude derbi Jadranske lige i lep vaterpolo praznik, pred prepunim tribinama u Šibeniku, zbog nekih stvari se pretvorilo u poražavajuću predstavu. Ostaje nam gorak ukus i nada da će se ostvariti uveravanja koje sam dobio posle utakmice da će se nešto promeniti i da će vaterpolo u budućnosti biti u prvom planu – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

U društvu tri člana Regionalne A1 lige, Kragujevčani će biti jedini A2 ligaš na finalnom turniru Kupa, ali uprkos tome, u Beograd ne odlaze sa belom zastavom, već sa željom da posle prošlogodišnjeg finala naprave korak više i donesu trofej u svoje vitrine.

– Pred Solaris smo rekli da su pred nama tri finala, prvo smo prošli u Šibeniku, a slede polufinale sa Zvezdom i potom, nadam se, finale. Očekivanja su najviša, mislim da imamo kvalitet i da smo spremni da osvojimo Kup – istakao je Stevanović.

„Crveno-beli“ su u novu sezonu ušli znatno pojačani, pre svega na poziciji trenera koju je zauzeo trofejni vaterpolista i stručnjak, Igor Milanović, ali i u bazenu gde plejadu kvalitetnih novajlija predvodi povratnik Nikola Rađen.

– Zvezda je tim sa najvećim budžetom u srpskom vaterpolu, sa najplaćenijim igračima i trenerom – ekipa napravljena da osvoji sve trofeje. Uzeli su i domaćinstvo finalnog turnira, što je prvi put posle nekoliko godina da jedan od učesnika organizuje završnicu Kupa i to dovoljno govori o njihovoj želji da dođu do trofeja. Sigurno je da je sve na njihovoj strani, međutim, imamo dovoljno kvaliteta i znanja i mislim da smo spremni da pobedimo Zvezdu i plasiramo se u finale Kupa, zaključio je Stevanović.

Finalni turnir Kupa Srbije na programu je u subotu 30. novembra i nedelju 1. decembra na bazenu "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu, a prvi polufinalni par čine Partizan i Šabac.

SPD RADNIČKI 

SPD Radnički Kragujevac


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html