SPD Radnički: Najave, 18.-20. oktobar 2019.

SPD Radnički: Najave, 18.-20. oktobar 2019.

Petak 18. oktobar

KRAGUJEVČANI REŠENI DA SRUŠE NEUGODNU TRADICIJU KRAJ IBRA

Posle dve startne pobede na svom parketu, odbojkaše Radničkog u petak od 19 časova očekuje prvo gostovanje u novoj sezoni BPŠ Super lige Srbije, protiv Ribnice u Kraljevu.

Kragujevčani su u prva dva kola pokazali da imaju tim za velika dela i da će biti značajni participijenti u borbi za oba domaća trofeja. Ono što posebno treba apostrofirati, to je srčanost ovih momaka, koja je posebno bila vidljiva na prethodnom meču sa Partizanom. Sigurno da ekipa Ivana Blagojevića još uvek ima prostora za napredak, ali i ovo što su odbojkaši Radničkog prikazali u prva dva kola, pruža dovoljno razloga za optimizam i veru u ove momke.

Pred Kragujevčanima je sada prvo gostovanje u novoj sezoni, i to u Kraljevu, protiv starog rivala Ribnice.

Kraljevčani u ovoj sezoni imaju prilično mlad tim sa samo dvojicom iskusnih igrača, Mirkom Radevićem i Vladimirom Usiljaninom. Nakon startne pobede nad subotičkim Spartakom, Ribnica je u prošlom kolu doživela ubedljiv poraz na gostovanju u Nišu.

Iako ekipa Ribnice nije na nivou Jedinstva i Partizana, radi se svakako o rivalu za respekt, koji igra vrlo motivisano pred svojom publikom. Zbog toga je važno da izabranici Ivana Blagojevića vrlo ozbiljno shvate predstojeći meč i sigurnom igrom probaju da dođu do novih bodova.

Inače, Radnički je poslednji put u Kraljevu slavio pre četiri godine, pa je krajnje vreme da prekine ovu neugodnu tradiciju na gostovanjima kraj Ibra.

Subota 19. oktobar

KOŠARKAŠICE RADNIČKOG PROTIV STUDENTA ZA PRVU POBEDU PRED KRAGUJEVAČKOM PUBLIKOM

Nakon uspešnog gostovanja u Zrenjaninu, košarkašice Radničkog u trećem kolu Prve ženske lige Srbije dočekuju ekipu niškog Studenta.

Kragujevčanke u ovaj meč ulaze na talasu optimizma posle prve pobede u prvoligaškoj konkurenciji ove sezone.

Put do nova dva boda, ipak, neće biti lak. Nišlijke su sezonu započele pobedom, takođe u Zrenjaninu, dok su proteklog vikenda poražene na svom parketu od beogradskog Partizana.

U taboru Radničkog veruju da je kvalitet na njihovoj strani i da će uspeti da ostvare prvi trijumf pred svojim simpatizerima u ovoj sezoni.

- Ekipa iz Niša ima solidnu bekovsku liniju i jako kvalitetan centarski tandem. Na nama je da smanjimo broj izgubljenih lopti, povećamo broj ofanzivnih skokova i uz maksimalnu borbenost svih 40 minuta pokušamo da dođemo do pobede. Iskoristila bih ovu priliku da pozovem sve ljubitelje košarke, koji su u mogućnosti, da dođu u subotu i budu naš šesti igrač na terenu, poručila je iskusna Milena Marjanović, koja je već u prva dva kola pokazala da će predstavljati značajno pojačanje u reketu za kragujevački tim.

Napomenimo i to da su ove dve ekipe tokom pripremnog perioda odigrale jednu kontrolnu utakmicu, koja je završena ubedljivom pobedom Radničkog, rezultatom 97:54.

Utakmica između Radničkog i Studenta igra se u subotu od 16 časova i 30 minuta u hali Gordana Goca Bogojević.

Ulaz je besplatan.

SA STARIM RIVALOM ZA NOVE BODOVE

Rukometašice Radničkog nakon tri startne pobede očekuje težak zadatak pred svojim navijačima. U goste im dolazi prošlogodišnji rival iz baraža, ekipa Mladi Radnik iz Radinca u okviru četvrtog kola SBRL u subotu od 17 časova u SBB hali Jezero.

- Bez obzira na dosadašnji stoprocentni učinak i na činjenicu da smo prošle godine u baražu savladale ekipu Mladog radnika, nema nikakvog opuštanja, u meč moramo ući potpuno skoncentrisano. Protivnik je izuzetno dobar, jedna jaka, borbena ekipa, puna elana i zadatak koji nas očekuje ovog vikenda nije nimalo lak. Ne sumnjam u svoje saigračice, pripremale smo se, timski duh je prisutan, tako da verujem da pobeda neće izostati, istakla je u najavi predstojećeg meča juniorska reprezentativka iz redova Radničkog Jelena Pojužina.

Pravdu će deliti sudijski par Dušan Petrović i Marko Jovanović iz Rače.

VATERPOLO: KATARO-RADNIČKI

U šestom kolu Regionalne A2 lige, vaterpolisti Radničkog gostuje ekipi Kataro, a meč je zakazan u Budvi za subotu od 18 časova. Srpski tim je vodeći sa skorom 5-0-0, dok je crnogorski pretposlednji sa negativnim učinkom 0-0-5.

U prethodnom kolu Kragujevčani su na svom terenu savladali slovenački Triglav 22:9.

LESKOVČANI TESTIRAJU IGOROVE UČENIKE

U trećem kolu Druge lige Srbije, košarkaši Radničkog ugostiće u subotu od 19 časova u SBB hali Jezero ekipu leskovačkog Zdravlja.

Jasna je namera da žele da nastave u pobedničkom ritmu sa početka sezone. Ekipa Igora Todorovića je sezonu otpočela u skladu sa očekivanjima. U prvom kolu je savladan Beovuk 72, a u drugom novajlija u ligi, ekipa Svetog Đorđa iz Žitišta. U obe utakmice Kragujevčani su postigli trocifren broj poena i tako pokazali da poseduju raskošan i raznovrstan napadački arsenal.

- U ovu sezonu smo krenuli sa visokim ambicijama, i u dosta izmenjenom sastavu u odnosu na prethodnu. Ligu smo započeli pobedom protiv Beovuka, gde smo i pored brojnih oscilacija u igri došli do dva boda. U drugom kolu smo gostovali novaliji u ligi, ekipi Svetog Đorđa iz Žitišta, koja je prošle sezone napravila veliko iznenađenje plasmanom na završni turnir Kupa Srbije. Znali smo da je to dosta nezgodna, šuterska ekipa, ali smo dobrom pripremom utakmice i maksimalnim pristupom svih igrača već u prvoj četvrtini stekli prednost, koju smo dodatno uvećali u nastavku susreta i upisali očekivanu pobedu, konstatovao je Lazar Marković, najistaknutiji pojedinac utakmice u Žitištu.

Novi ispit Lazar i njegovi klupski drugovi imaće u subotu, kada u Jezero stiže leskovačko Zdravlje, koje je sezonu otpočelo sa dva poraza. Leskovčani su u prvom kolu položili oružje na gostovanju Zemunu (87:93), a prošlog vikenda su posle produžetka poraženi u svojoj hali od subotičkog Spartaka (95:97).

Bez obzira na ovakav start sezone, ekipa Zdravlja se nikako ne sme potceniti, posebno jer ima vrlo kvalitetan igrački sastav, koji još uvek nije pokazao svoj puni potencijal.

- Ekipa Zdravlja je dosta loše započela sezonu, što je za mene lično veliko iznenađenje jer je to tim koji je vrlo pažljivo selektiran, u skladu sa visokim ambicijama kluba. Svakako da će oni u predstojećoj utakmici sa nama ići na pobedu, koja bi im omogućila priključak sa vodećim ekipama na tabeli, dok bi im poraz ugasio sve nade kada je u pitanju visok plasman. Sigurno je težak izazov pred nama, ali igramo pred svojim navijačima, u hali koja će ove godine, bar se tako nadam, biti neosvojiva tvrđava za sve protivničke ekipe. Pozvao bih ovom prilikom naše navijače i sve Kragujevčane da dođu i podrže nas u subotu jer to ovaj tim zaslužuje, a mi ćemo dati sve od sebe da im se za pruženu podršku revanširamo pobedom, kategoričan je Marković.

Ulaz na utakmicu je besplatan za sve posetioce.

Nedelja 20. oktobar

RADNIČKI GOST NA VRUĆEM TERENU

Posle četiri odigrana kola, rukometaši Radničkog su na čelu tabele Super B lige sa maksimalanim učinkom. Narednog vikenda gostuju ekipi Hajduk Veljka, koja važi za neugodnog rivala, naročito pred svojom publikom. Uprkos tome, Kragujevčani odlaze u Negotin veoma motivisani, sa željom da nastave pobedničku seriju, kako bi zadržali lidersku poziciju.

- Svesni smo da nas u nedelju u Negotinu čeka teška utakmica. Protivnička ekipa je sastavljena od iskusnih igrača, koji će sigurno tražiti priliku da nam poremete planove. Međutim, s obzirom na raspored koji imamo u polusezoni, mi na ovu utakmicu gledamo kao priliku da napravimo ogroman iskorak ka našem konačnom cilju, a to je prvo mesto i titula prvaka. U tim se vraća oporavljeni Stefan Stanojev i to će nam dati veći broj opcija u napadu. Maksimalno smo spremni i fokusirani. Očekujemo tešku utakmica, ali daćemo sve od sebe da opravdamo očekivanja i donesemo bodove u Kragujevac, jasan je ubojiti bek Radničkog Dušan Medić.

Utakmica se igra u Hali sportova u Negotinu u nedelju sa početkom od 18 časova. Za sve navijače Radničkog i ljubitelje rukometa i sporta, obezbeđen je video-link sa direktnim prenosom utakmice.

Promocija besplatne škole odbojke i košarke SPD Radnički

PROMOCIJA BESPLATNE ŠKOLE ODBOJKE I KOŠARKE SPD RADNIČKI

U Osnovnoj školi Dositej Obradović, u kragujevačkom naselju Erdeč, održana je promocija besplatne škole odbojke i košarke Sportskog privrednog društva Radnički, koja je namenjena deci školskog uzrasta.

U ulozi promotera našli su se igrači Radničkog, odbojkaši Vladimir Jekić i Nemanja Stevanović, i košarkaš Andreja Stevanović, koji su okupljenim mališanima pričali o svojim karijerama i prezentovali im neke od osnovnih elemenata iz svojih sportskih disciplina.

Dolazak poznatih kragujevačkih sportista izazvao je ogromno interesovanje među decom, koja su sa velikom pažnjom upijala svaku izgovorenu reč od strane svojih sportskih idola.

Inače, besplatna škola odbojke i košarke SPD Radnički zvanično kreće sa radom naredne nedelje. Treninzi će se održavati ponedeljkom, utorkom i četvrtkom od 19:30-21:30 u fiskulturnoj sali Osnovne škole Dositej Obradović. 

SPD RADNIČKI 

SPD Radnički Kragujevac


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html