SPD Radnički: Vesti, 16. 2. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 16. 2. 2020.

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCU



Vaterpolo

RADNIČKI PREGAZIO SOLARIS U DERBIJU ZA PRVO MESTO

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca napravili su ogroman korak ka plasmanu u viši rang, pošto su u direktnom okršaju za prvo mesto, do ovog kola neporaženih timova Regionalne A2 lige, ubedljivo savladali ekipu Solarisa iz Šibenika, na svom bazenu, rezultatom 16:9.

U fantastičnoj atmosferi prepunog bazena u Kragujevcu, Šumadinci su se svojim navijačima za podršku odužili na pravi način, fantastičnom partijom i velikom pobedom.

Šibenčani su dobro otvorili utakmicu, pogotkom iskusnog Kovačića sa igračem više, ali se ispostavilo da je to bilo njihovo jedino vođstvo na utakmici. Predvođena maestralnim golmanom Lazarom Dobožanovim, odbrana Radničkog zaigrala je znatno čvršće i sigurnije, dok je u napadu uspostavljen odličan ritam, pa je tandem Lukić-Frolov poveo Radnički ka preokretu (3:1). Kada su se pomenutom dvojcu pridružili Branković i Lobov, domaćin je na poluvremenu imao ogromnu prednost od šest golova – 9:3.

Istim tempom izabranici Uroša Stevanovića nastavili su i u drugom poluvremenu, pa je vođstvo sredinom treće četvrtine išlo i do „plus osam“ (11:3). Gosti su uzaludno pokušavali da uhvate priključak uglavnom pogocima iz peteraca i sa igračem više, ali je Radnički bio neumoljiv.

Šumadince su do pobede predvodili Nikola Lukić sa pet golova i Danil Frolov sa četiri, a jedan od junaka bio je fantastično raspoloženi golman Lazar Dobožanov koji je sjajnim intervencijama ulivao sigurnost i davao vetar u leđa svojim saigračima. Na drugoj strani

Kragujevčanima su sada usamljeni na liderskoj poziciji sa tri boda više od Šibenčana, a pred njima su tri gostovanja, na kojima će im za odbranu prvog mesta biti dovoljne dve pobede. Već u subotu od 20 časova gostuju trećeplasiranom Primorju u Rijeci, a zatim idu na noge Vojvodini i Naisu.

Radnički – Solaris 16:9 (3:1, 6:2, 2:1, 5:5)

KRAGUJEVAC – Bazen: SPD „Radnički“. Gledalaca: 700. Sudije: Golijanin i Franulović.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević, Janković 1, Toholj 1, Frolov 4, Lobov 1, Dino 1, Panić, Radovanlija 1, Lukić 5, Tomašević 1, Todorovski, Pljevančić. Trener: Stevanović.

SOLARIS: Šparada, Malenica, Erak, Štrkalj, Bulat 1, Herceg, Vlahović 2, Pelicarić 3, Mudražija, Ljubičić, Koprčina 2, Kovačić 1, Jukić, Brajković. Trener: Kreković.

Odbojka

IZOSTAO REVANŠ NIŠLIJAMA

Odbojkaši Radničkog nisu uspeli da se revanširaju ekipi Niša za poraz u prvom ovosezonskom odmeravanju snaga. Predvođen nezaustavljivim Numorijem Keitom, tim sa juga Srbije je po drugi put u ovoj sezoni bio uspešniji od Kragujevčana, ovoga puta na parketu „SBB Jezera“ – 3:1 (25:21, 20:25, 25:23, 26:24).

Ekipa Dragana Kobiljskog nije uspela da u velikom stilu okonča regularni deo takmičenja u BPŠ Super ligi Srbije. Istini za volju, odbojkaši Radničkog dali su sve od sebe, borili se lavovski čak i u trenucima kada je izgledalo da im nema spasa, imali su lepu priliku da dođu i do taj-brejka, ali su na kraju ipak poklekli pred naletima niškog tima, predvođenog „legionarima“ sa afričkog kontinenta Numorijem Keitom i Ahmedom Ikbarijem.

Dobro je počeo Radnički, poveo sa 6:3 u prvom setu, ali su Nišlije uspele da se vrate u igru i preokrenu rezultat u svoju korist (11:8). Trgli su se Kragujevčani, uspeli da sastave nekoliko dobrih blokova i prišli su na 16:15, međutim, ovaj nalet bio je kratkog daha. Gosti su se uskoro odlepili na „plus pet“ (22:17) i mada je Radnički na servis Dukića opet na trenutak uhvatio rezultatski priključak, prvi set je okončan u korist niškog tima – 25:21.

Šumadinci su uzvratili u drugom setu. Gosti su se dobro držali sve do finiša seta, kada je Radnički izbio na „plus pet“ (21:16), što je bila dovoljna zaliha za miran finiš i izjednačenje u setovima – 25:20 (1:1).

Treći set obeležio je fantastični Keita za čije smečeve Kragujevčani nisu imali rešenja. Nanizao je internacionalac iz Malija deset poena samo u ovom periodu igre, te je bio i najzaslužniji što je Niš osvojio ovaj set, upkos žestokom otporu izabranika Dragana Kobiljskog, koji se nisu predavali sve do same završnice, kada su konačno ostali bez snage – 25:23.

Gubitak trećeg seta nije demotivisao Šumadince, već ih je, naprotiv, naterao da još jače i odlučnije krenu u četvrti set. I zaista, Radnički je fenomenalno otvorio ovu deonicu, poveo sa 7:2, a onda i sa 12:5, pa je delovalo da će bez većih problema izboriti taj-brejk. Međutim, tada su izabranici Dragana Kobiljskog počeli da greše, tako da je stečena prednost počela polako da se topi, da bi nekoliko trenutaka kasnije na semaforu stajalo 18:18. I dok je kragujevačka publika bila u neverici, Nišlije su maksimalno iskoristile momentum i preokrenule na 20:18.

Delovalo je da su Kragujevčani krenuli na put bez povratka, ali su ipak smogli snage najpre da izjednače rezultat (20:20), a zatim i da dođu na korak do osvajanja ovog seta (24:23). Međutim, kako je poslednji korak kao po pravilu najteži, odbojkaši Radničkog nisu uspeli da ga načine, za razliku od gostiju koji su na kraju dobili ovaj set sa 26:24 i tako odneli sva tri boda iz „SBB Jezera“.

U duelu dva najbolja smečera lige Vladimira Jekića i Numorija Keite, uspešniji je bio reprezentativac Malija, koji je sa 34 poena izrastao u najboljeg aktera utakmice. Jekić je zastao na 22 poena, a dvocifreni u kragujevačkom timu bili su još Nemanja Stevanović sa 12 i Dušan Lopar sa 10 poena.

Pored Keite, u niškom timu istakao se i korektor iz Libije Ahmed Ikbari sa 18 poena, dok je srednji bloker Nemanja Čubrilo meč okončao sa 11 osvojenih poena.

Gosti iz Niša imali su razloga za zadovoljstvo večeras. Nadigrali su još jednog kvalitetnog rivala, i to u gostima, i ujedno napravili odličnu uvertiru za predstojeću mini-ligu.

Bila je ovo vrlo zanimljiva utakmica sa dosta uspona i padova. Mi smo u četvrtom setu gubili sa sedam poena razlike, ali nismo psihički pali, borili smo se i ispoštovali savete našeg trenera, tako da smo uspeli da ovaj regularni deo sezone zatvorimo pobedom. Sada nas očekuje mini-liga, u kojoj nas mnogi svrstavaju u red favorita, ali se mi time ne opterećujemo, već idemo korak po korak, pa ćemo videti gde ćemo stići, ocenio je Nemanja Čubrilo.

Trener Nišlija Dragan Svetozarević posebno je zadovoljan činjenicom što je njegova ekipa, i pored ogromnog zaostatka u četvrtom setu, pokazala karakter i uspela da dođe do preokreta i pobede.

Lepa utakmica u kojoj su obe ekipe imale visok procenat realizacije napada, naročito u prva dva seta. Radnički je iskoristio neke naše greške, pre svega na servisu, da se vrati u igru i preuzme kontrolu na početku četvrtog seta. Mislim da je nešto najbolje što smo na ovoj utakmici uradili, to što smo uspeli da sustignemo taj veliki zaostatak u četvrtom setu. Mojim momcima svaka čast na tome što su nakon utakmice sa Vojvodinom u Kupu Srbije i prvenstvenog duela sa Spartakom u ponedeljak smogli snage da zabeleže pobedu na jednom ovako teškom gostovanju, ponosan je na svoju ekipu Svetozarević.

I pored velike borbe odbojkaši Radničkog nisu pronašli ključ za pobedu nad izuzetno kvalitetnom ekipom Niša, koja je po drugi put ove sezone „uzela meru“ Kragujevčanima.

Dobro smo selektirali rivala uoči ove utakmice. Znali smo da ekipa Niša zaista ima veliki individualni i ekipni kvalitet i da će nam biti veoma teško da im pariramo. Na kraju su nijanse odlučile o pobedniku. Svesni smo da nam se na poslednjih par utakmica dešavaju padovi u igri, kao što je to bio slučaj i večeras u četvrtom setu. To je nešto što moramo definitivno da promenimo u nastavku sezone. Na nama je da ovaj poraz ostavimo iza sebe i da se sada maksimalno fokusiramo na mini-ligu, konstatuje Dušan Lopar, srednji bloker kragujevačkog tima.

Dragan Kobiljski je teško doživeo večerašnji poraz, ali i pored toga smatra da je njegova ekipa pokazala da ima kapacitet za visoke domete.

Mislim da je ovo naša najbolja utakmica kada je u pitanju kvalitet igre, mada je rezultat izostao, a on je ipak najvažniji. Loše smo otvorili utakmicu i izgubili prvi set, da bi tek u drugom došli do neke naše prepoznatljive igre. U trećem i četvrtom setu nismo imali dovoljno mirnoće u ključnim momentima, za razliku od ekipe Niša koja je pokazala veliku hrabrost kada je to bilo najpotrebnije. Mislim da upravo tu leži ključ njihove pobede. U svakom slučaju, ja sam nakon ove utakmice još više ubeđen u to da će ova ekipa Radničkog uspeti da napravi dobar rezultat ove sezone, kategoričan je trener Radničkog.

Radnički je regularni deo sezone u BPŠ Super ligi Srbije okončao na šestoj poziciji sa 29 osvojenih bodova, koje prenosi u narednu fazu takmičenja mini-ligu, kroz koju će se šest najbolje plasiranih klubova boriti za plasman u plej-of.

Pored Radničkog i Niša, to su još i aktuelni šampion Vojvodina NS Seme, Partizan, Mladi radnik i Spartak iz Subotice.

OK RADNIČKI – OK NIŠ 1:3 (21:25, 25:20, 23:25, 24:26)

KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB Jezero“
Gledalaca: 300
Sudije: A. Petrović, J. Jovanović

OK RADNIČKI: Milutinović 6 (2 blk), Goić, Pantović (libero), Ristić, Petrović 2, Lopar 10 (3 asa, 1 blk), Jekić 22, Matić, Dukić 9, Stevanović 12 (2 asa, 1 blk). Nisu igrali: Antić, Vidović, Perović i Krstić. Trener: Dragan Kobiljski.

OK NIŠ: Pejčić, Nikić, Jović (libero), Milovanović, Keita 34 (1 as), Ivković 4 (2 asa, 1 bk), Stojković 8 (3 blk), Ikbari 18 (1 as, 3 blk), Čubrilo 11 (1 as, 5 blk), Jelić 1. Nisu igrali: Živanović i Jovanović. Trener: Dragan Svetozarević.

Košarka

KOŠARKAŠICE RADNIČKOG BEZ REŠENJA ZA JOVANU ADAMOVIĆ

Košarkašice Radničkog nastavile su niz poraza u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Ovoga puta Kragujevčanke su poklekle na gostovanju vicešampionu države, ekipi 021 iz Novog Sada, u utakmici 15. kola – 79:89 (21:22, 15:27, 17:23, 25:18).

„Crvene“ su dostojno parirale Novosađankama u prvoj četvrtini, koju su završile u rezultatskom plusu – 22:21. Međutim, već u narednoj deonici ekipa Aleksandra Jovanovića stekla je dvocifrenu prednost sa kojom je otišla na poluvreme – 48:37.

Tokom treće četvrtine rezultatski zaostatak Kragujevčanki poprimio je još drastičnije razmere, naročito kada je domaćin izbio na maksimalnih „plus 20“ – 70:50. U tom trenutku već se mogao naslutiti pobednik, pa je trener vicešampiona Srbije malo „promešao karte“ u poslednjoj četvrtini, što je ekipa Radničkog iskoristila da ublaži poraz.

Kapiten ekipe 021 i najbolji strelac lige Jovana Adamović nemilice je „terorisala“ odbranu kragujevačkog tima, pa je utakmicu završila sa 34 poena i 16 skokova (indeks 42). Zapažena je bila i Marijana Čorto, kojoj je „za dlaku“ izmakao tripl-dabl, pošto je ubacila 17 poena, uz 9 skokova i isto toliko asistencija. Listu dvocifrenih u taboru vicešampiona države zaključila je Ana Ilić sa 11 poena.

Među izabranicama Nenada Milovanovića najraspoloženija za igru bila je Snežana Čolić sa 32 poena. Društvo joj je pravila Bojana Stevanović sa 21 poenom, a treća po efikasnosti u kragujevačkom timu bila je Jelena Jozić sa 11 poena.

Kragujevčanke su ovim porazom konačno ispustile petu poziciju na tabeli, koja sada pripada beogradskom Partizanu 1953, doduše, sa istim brojem bodova kao i kragujevački tim – 21, ali sa boljim međusobnim skorom.

Upravo će beogradske „crno-bele“ biti rivalke košarkašicama Radničkog sledećeg vikenda u hali „Gordana Goca Bogojević“.

Rukomet

Osmina finala Kupa Srbije
Sreda 19 februar

  • 18:00 RK Radnički-RK Obilić
  • 20:00 ŽRK Radnički-ŽRK Mladost

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip


SUGRAĐANSKI APEL
PRILOZI ZA MAJKU NASTRADALOG BICIKLISTE ’PEJKE’


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html