SPD Radnički: Vesti, 19. 5. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 19. 5. 2020.

Vaterpolo

SVI ZA NASTAVAK VATERPOLO TAKMIČENJA

Na današnjem sastanku u Kući vaterpola, kom su prisustvovali čelnici Vaterpolo saveza Srbije i predstavnici klubova Super lige, analizirana je trenutna situacija i donet zaključak da su svi za nastavak takmičenja u predviđenom formatu uz naravno potpunu sigurnost kada je u pitanju zaštita od koronavirusa.

Vaterpolo savez Srbije će u narednih par nedelja doneti konkretne odluke vezane za sudbinu takmičenja, a izražena je spremnost i da se organizuju takmičenja mlađih kategorija ukoliko kompletna situacija to dozvoli, ali ostaje da se vidi u kom formatu.

Konstatovano je da postoje objektivni problemi vezani za situaciju u kojoj su klubovi ostali bez očekivanih prihoda kao i sa terminima početka rada bazena.

– Stav Radničkog je uvek da se igra i nadamo se da ćemo uspeti da završimo sezonu. Takođe, jako je bitno i da mlađe selekcije odigraju svoje mečeve, ali će i tu sve zavisiti od situacije sa bazenima i sa epidemijom koronavirusa. Uz takmičarske mečeve važna nam je i ona druga strana koja se tiče bezbednosti i zdravlja svih aktera – rekao je direktor vaterpolista Radničkog, Jugoslav Vasović.

MLADI VATERPOLISTI RADNIČKOG KRENULI SA GRUPNIM TRENINZIMA NA SUVOM



Odbojka


SREĆKO RISTIĆ I NAREDNE SEZONE U DRESU RADNIČKOG

Odbojkaški klub Radnički uveliko radi na formiranju kostura ekipe za narednu takmičarsku sezonu. Posle Vuka Milutinovića i Nemanje Dukića, nekadašnji prvak države je produžio saradnju i sa iskusnim primačem servisa Srećkom Ristićem (33).

Ristić je u Kragujevac stigao prošlog leta, i mada je u većem delu sezone imao problema sa povredama koje su ga sprečile da pruži svoj maksimum, on je svojim profesionalizmom i ogromnim iskustvom značajno doprineo dobrim rezultatima Kragujevčana.

Odlični uslovi i ozbiljne takmičarske pretenzije motivisali su 33-godišnjeg Zaječarca da parafira produžetak saradnje sa kragujevačkim klubom na još jednu sezonu.

Organizacija kluba je na više nego zavidnom nivou i konstantno se unapređuje. Velika stvar je što je sačuvan kostur ekipe, na čelu sa trenerom Kobiljskim i njegovim saradnicima iz stručnog štaba, što će nam u znatnoj meri olakšati pripreme za narednu takmičarsku sezonu. Mislim da uz još par kvalitetnih pojačanja možemo da napravimo dobru priču i umešamo se u borbu za oba domaća trofeja. Svesni smo da to neće biti lako, ali spremni smo na „krvavi“ rad, u nadi da će sav taj naš trud na kraju doneti željene rezultate – poručio je Ristić.

Inače, odbojkaši Radničkog su od 11. maja krenuli sa treninzima na otvorenom u Šumaricama, a već od naredne sedmice očekuje ih povratak u „SBB halu Jezero“, gde će nastaviti da bruse formu za novu takmičarsku sezonu.

RADOM, ENERGIJOM I KVALITETOM DO ŽELJENOG CILJA

Dušan Petković odbojkaški reprezentativac Srbije, koji je odbojku počeo da igra u rodnom Nišu, nosio je dres kragujevačkog Radničkog, Crvene zvezde, francuskog Kana i katarskog Al Rajana. Posle dve sjajne sezone u italijanskoj Sori, trenutno brani boje poljskog Skra Belhatova.

Srpski korektor, koji je sa Odbojkaškim klubom Radnički iz Kragujevca osvojio prvu titulu u karijeri, odgovarao je na naša pitanja.

SPD Radnički: Igrao si za Radnički 2009/2010. godine kada je kragujevački klub beležio najveće uspehe. Kako pamtiš taj period, kakva je bila ekipa?

Dušan Petković: Da, došao sam u Radnički u sezoni 2009/2010. na nagovor tadašnjeg trenera Slobodana Kovača. Ispostavilo se da je ekipa bila jako dobra, osvojili smo titulu te godine. Sa ove tačke gledišta bila je to dosta čudna ekipa, sastavljena sa jedne strane od vrlo iskusnih igrača i nekih mladih novih igrača u koje sam i ja spadao. Svakako da je to na kraju donelo dosta dobar rezultat. U nastavku karijere nisam imao priliku da imam takav sklop igrača u ekipi, tako energičnih momaka a sa druge strane karakterno mirnijih, povučenih. Dobrim radom, energijom i kvalitetom, uspeli smo da dođemo do željenog cilja iako je konkurencija bila izuzetno jaka.

Koja je tvoja najdraža utakmica u dresu Radničkog?

Ja sam u Radnički došao sa 17 godina i to je bila moja prva i jedina sezona u kojoj sam bio na poziciji primača servisa. Nisam imao punu minutažu, ulazio sam u igru samo na servis. Nije postojala utakmica u kojoj nisam ušao na servis i to uglavnom u presudnim momentima što je za mene kao mladog igrača bilo dosta nezahvalno zbog rizika koji je situacija nosila. U dosta navrata sam i grešio ali su i trener i momci iz tima imali strpljenja za mene. Ta poslednja utakmica kada smo osvojili tutulu sigurno da je bila najdraža jer neskromno smatram da sam pomogao ekipi svojom ludačkom energijom i prevelikom željom za dostizanjem cilja u ključnim momentima igre.

Kompletan intervju na sajtu SPD Radnički.

ODBOJKAŠI I KOŠARKAŠI RADNIČKOG KRENULI SA EKIPNIM TRENINZIMA



Rukomet

RK RADNIČKI NAPADA SUPERLIGU

Nakon pauze od skoro dva meseca zbog epidemije kovid-19, sportisti se vraćaju na teren. Rukometni klub Radnički je stavio u pogon obe selekcije, koje su do 15. marta zazuzimale prve pozicije na tabeli Super B rukometne lige Srbije.

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije doneo je odluku o poništenju svih liga, kao i o proširenju Superlige za muškarce sa 14 na 16 timova i Superlige za žene sa 10 na 12 ekipa.

- Prema nezvaničnim informacijama koje imamo, u iščekivanju odluka saveza i takmičarske komisije, doneta je odluka da svi klubovi koji ispune određene uslove mogu da se prijave i konkurišu za plasman u elitu. Na osnovu broja prijavljenih će se naknadno odrediti način popune Superlige u obe konkurencije, bilo preko baraža ili Kup sistemom, objašnjava Stavro Rašković, sportski direktor RK Radnički i dodaje da će Radnički uraditi sve što je potrebno da ispuni navedene uslove.

Kako bi što spremnije dočekali dalja uputstva, čekaćemo dalje odluke, sa željom da vratimo klub na najvišu poziciju na rukometnoj mapi Srbije, kaže Rašković.

Shodno zacrtanim ciljevima sa početka sezone,obe takmičarske selekcije su uključene u trenažni proces, kako bi se proverila trenutna forma i stepen pripremljenosti nakon dvomesečne pauze i na taj način spremno dočekale odluke čelnih ljudi srpskog rukometa.

Rukometaši Radničkog, lideri na tabeli Super B lige, grupe Istok – Zapad će ove nedelje bazirati rad na kondicionom delu priprema u Šumaricama, a od sledeće nedelje će početi i rad sa loptom u svojoj dvorani.

Jesenje prvakinje jedinstvene Super B lige za žene i neprikosnovene na liderskom mestu, rukometašice Radničkog su takođe započele sa treninzima u SBB hali Jezero, gde će uporedo raditi na fizičkoj spremi i tehničko – taktičkim detaljima.

RK Radnički će blagovremeno obaveštavati javnost o svim odlukama Rukometnog saveza Srbije.

* * *

AVANTURA PARK OTVOREN ZA POSETIOCE OD 22. MAJA

Avantura park na Šumaričkom jezeru ponovo će biti otvoren za posetioce od petka 22. maja, pa će Kragujevčani moći da uživaju u dodatnim sadržajima na otvorenom.

Omiljeno izletište mnogih Kragujevčana, koje je bilo zatvoreno tokom vanrednog stanja, ponovo je na raspolagnju svim građanima od 4. maja. Iz Sportskog privrednog društva Radnički, pod čijom je ingerencijom Šumaričko jezero, poručuju da će otvaranjem Avantura parka znatno biti povećana posećenost, ali podsećaju građane da poštuju preporuke struke.

Svedoci smo da se život u Kragujevcu polako vraća i da posle vanrednog stanja i svih problema koje smo imali sa korona virusom, možemo da potvrdimo da su turizam i sport dve grane koje su najviše pogođene i da će se tek osetiti pravi gubici. SPD Radnički i Gradska turistička organizacija pozivaju građane da se polako vrate na naša šetališta, da dođu na Šumaričko jezero i uživaju u čarima Avantura parka, ali u skladu sa svim preporukama o bezbednosti i predostrožnosti i merama koje propisuje struka, istakao je Bojan Ilić, direkor SPD Radnički Kragujevac.

Avantura Park biće otvoren svakog dana tokom cele nedelje od 10 do 19 časova. Cena ulaznice je kao i prethodnih godina – 300 dinara, dok “Agility” polygon najmlađi Kragujevčani mogu da koriste besplatno, ali uz obavezan nadzor roditelja.

Ove godine počinjemo nešto ranije sa radom u Avantura parku. Raduje činjenica da je došlo do popuštanja mera koje se tiču kretanja stanovništva, tako da će svi naši sugrađani koji su proveli dosta vremena u izolaciji moći da izađu u prirodu na Šumaričko jezero i da uživaju u sportsko-rekreativnom i zabavnom sadržaju, kao i svi domaći turisti koje očekujemo u toku leta u našem gradu, istakao je Bojan Pavlović, direkor GTO Kragujevac.

Inače, planirano je da tokom leta bude postavljeno igralište za decu, neposredno iznad obale Šumaričkog jezera, pa će na jednom od najposećenijih izletišta u Šumadiji posetiocima biti omogućeno dodatno uživanje u druženju i igri u prirodi. 

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020



STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html