SPD Radnički: Vesti, 20. 1. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 20. 1. 2020.

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCU



Odbojka

PAZARCI IZNENADILI RADNIČKI U „SBB JEZERU“

Izuzetno dinamičan i rezultatski neizvestan meč odigrali su Radnički i Novi Pazar u 14. kolu BPŠ Super lige Srbije. Na kraju su se pobedi radovali Pazarci, koji su na parketu „SBB Jezera“ slavili rezultatom 3:2 (22:25, 25:18, 18:25, 25:23, 15:12).

Znalo se i pre ove utakmice da Kragujevčane čeka izuzetno neugodan rival koji je u usponu forme. Na drugoj strani, dve teške utakmice sa Vojvodinom očigledno su ostavile traga na ekipu Ivana Blagojevića, a kada se na sve to doda izostanak standardnih primača servisa, Nemanje Stevanovića zbog bolesti i Srećka Ristića zbog povrede lakta, jasno je zbog čega Radnički nije imao snage da iz ove prvenstvene bitke izađe kao pobednik.

Početak meča nije nagoveštavao ovakav epilog. Radnički je sigurno držao vođstvo u prvoj polovini uvodnog seta, ali je vremenom počeo da posustaje, pa su gosti iz Novog Pazara polako topili zaostatak, sve dok nisu stigli do rezultatskog egala (18:18). Nije pomogao ni tajm-aut zatražen od strane Ivana Blagojevića, tako da se ušlo u neizvesnu završnicu seta. Da ova deonica bude okončana „hepi-endom“ za Kragujevčane pobrinuo se Dušan Lopar, koji je sa dva svoja poena doneo Radničkom dve set lopte, da bi Perović raspršio i poslednju nadu Pazaraca u ovom setu – 25:22.

Za razliku od prvog, učenici Ivana Blagojevića su totalno podbacili u drugom setu. Mlaki servisi i manjak koncentracije na prijemu omogućili su vrlo motivisanim Pazarcima da osvoje ovu deonicu (25:18) i dođu do izjednačenja u setovima.

U pauzi između drugog i trećeg seta, Blagojević je sugerisao svojim izabranicima da podignu voljni momenat i zaigraju sa mnogo više žara. I zaista, Radnički je sa dosta boljom energijom ušao u treći set, što je rezultovalo vođstvom od 7:3, koje je u drugom delu seta dodatno uvećano, tako da je domaćin bez većih problema vratio prednost u setovima – 25:18 (2:1).

Ovaj period dobre igre Kragujevčani nisu uspeli da „preslikaju“ na naredni set. Od samog starta „škripalo“ je na prijemu, pa su Pazarci rano stekli pet poena prednosti (7:2). U nastavku seta domaći su bili prinuđeni da jure rezultatski zaostatak, što po običaju donosi i veću nervozu i česte oscilacije u kvalitetu igre. Doduše, uspeli su Šumadinci u par navrata da priđu na dva poena zaostatka, ali su gosti sa Jošanice po običaju silovito uzvraćali.

Ipak, Kragujevčani nisu imali nameru da se lako predaju i u samom finišu seta su opasno zapretili, spustivši se na samo poen zaostatka (23:22). Međutim, tada im je ponestalo snage i koncentracije, što su Pazarci iskoristili i dijagonalom Didovića rešili ovaj set u svoju korist sa 25:23.

Pitanje pobednika, dakle, trebao je da odluči taj-brejk. Bila je to svojevrsna kulminacija svega viđenog u prethodna četiri seta. Od samog starta igralo se poen za poen, igrači obe ekipe su se bacali po terenu i spašavali gotovo nemoguće situacije, pa je publika zaista imala priliku da uživa. Pazarci su činili sve što je u njihovoj moći da steknu osetniju prednost, ali nisu imali rešenja za maestralnog Jekića, koji je igrao maltene simultanku sa gostima i držao svoj tim u igri. Ipak, u ključnom trenutku, pri rezultatu 12:12, proradio je blok Pazaraca, koji im je na kraju i doneo konačan trijumf – 15:12.

Alen Didović je dirigovao pobedom Novog Pazara sa 26 osvojenih poena, uključujući tu i dva ključna bloka u završnici taj-brejka. Odličan utisak ostavio je i novi korektor tima sa Jošanice, mađarski reprezentativac David Sabo, koji je ubeležio 21 poen, a značajan doprinos trijumfu svog tima pružili su i Benjamin Daca sa 16 i Vanja Eremić sa 12 osvojenih poena.

Vladimir Jekić bio je centralna figura u taboru Kragujevčana sa 36 osvojenih poena. Nikola Goić osvojio je 13, mladi Ognjen Vidović 12, a Dušan Lopar 10 poena.

Radnički se nakon ovog poraza spustio za stepenicu niže na tabeli i trenutno je peti sa 25 osvojenih bodova. U narednom kolu Kragujevčane očekuje gostovanje četvrtoplasiranom Mladom radniku u Požarevcu.

RADNIČKI – NOVI PAZAR 2:3 (25:22, 18:25, 25:18, 23:25, 12:15)

KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB hala Jezero“
Gledalaca: 300
Sudije: A. Balandžić, G. Gradinski

RADNIČKI: Milutinović, Goić 13 (3 asa, 2 blk), Vidović 12 (1 as, 1 blk), Pantović (libero), Petrović 4 (2 asa), Lopar 10 (5 blk), Jekić 36 (1 as, 2 blk), Matić 2 ( 2 asa), Pantelić (libero), Perović 9 (1 as), Krstić. Nisu igrali: Antić i Ristić. Trener: Ivan Blagojević.

NOVI PAZAR: Zoranić, Sabo 21 (1 as, 3 blk), Eremić 12 (1 blk), Daca 16 (3 asa, 2 blk), Koničanin 1, Bekrić, Zuković (libero), Božović 6 (2 blk), Didović 26 (3 asa, 3 blk), Čubrilo 5 (3 blk). Nisu igrali: Kurtanović i Halilović. Trener: Dragan Bonić.

PRILOZI ZA MAJKU NASTRADALOG BICIKLISTE ’PEJKE’



Košarka

KOŠARKAŠI RADNIČKOG OTVORILI GODINU POBEDOM U BEOGRADU

Ako se po jutru dan poznaje, košarkaše Radničkog čeka veoma uspešna 2020. godina. Kragujevčani su prvi takmičarski ispit u novoj kalendarskoj godini položili sa odličnim uspehom, savladavši u Beogradu ekipu Beovuka 72 sa ubedljivih 90:72 (21:18, 28:17, 22:19, 19:18).

Po drugi put ove sezone ekipa trenera Igora Todorovića bila je uspešnija od Beograđana. Predvođeni udarnim tandemom Stevanović-Katić, Kragujevčani nisu domaćinu dozvolili ni tračak nade u večerašnjem susretu.

Rezultatske neizvesnosti bilo je samo u prvih pet-šest minuta susreta. Već u drugom delu uvodne deonice Radnički je preuzeo kontrolu nad rezultatom i nije je ispuštao do poslednjeg zvuka sirene.

Tokom druge deonice prednost Kragujevčana dosegla je dvocifrene razmere, da bi u trećem periodu Radnički izbio na „plus 20“, čime su otklonjene i poslednje nedoumice u pogledu konačnog ishoda. Izabranici Igora Todorovića su u nastavku susreta mogli da spuste malo gas i sačuvaju snagu za naredne takmičarske izazove.

Andreja Stevanović sa 23 i Raško Katić sa 22 poena bili su nerešiva enigma za odbranu Beograđana. Pavle Jokić dodao je 12 poena, uz 9 skokova, a Ivan Nedeljković 11 poena.

Kod domaćina dvocifreni su bili Ljubo Popović sa 14, Ognjen Miculović sa 13 i Petar Panić sa 11 poena.

Radnički je ovom pobedom zadržao čelnu poziciju na tabeli sa 26 bodova, koliko ima i drugoplasirana Zemun Fitofarmacija.

Narednog vikenda četa Igora Todorovića imaće, čini se, lak zadatak da dođe do novog trijumfa, budući da joj u goste dolazi novajlija u ligi, ekipa Svetog Đorđa iz Žitišta.

BEOVUK 72 – RADNIČKI 72:90 (18:21, 17:28, 19:22, 18:19)

BEOGRAD
Dvorana: „Šumice“
Gledalaca: 150
Sudije: I. Ilić, S. Zdravković, S. Milošević

BEOVUK 72: Kremić 8, Miculović 13 (6 sk, 5 izl), Hinić 6, Drljan 5, Stokić 4, Lalević, Čubra (7 sk), Popović 14 (8 sk), Stevanović 4, Panić 11, Krtolina 7 (3 ul), Ivošević. Trener: Nikola Stanić.

RADNIČKI: Stanković 5, Jokić 12 (9 sk), Veljović, Stevanović 23 (8 sk, 5 as, Nedeljković 11, Šućov 3 (10 as, 4 ukl, 5 izl), Živanović 5, Ilić 4, Glišović, Marković 5 (7 sk), Katić 22 (9 sk). Trener: Igor Todorović.

„CRVENE“ ZASTALE NA KORAK OD TRIJUMFA

Košarkašice kragujevačkog Radničkog nisu uspele da zabeleže trijumf na gostovanju Vrbas Medeli u 13. kolu Prve ženske lige Srbije. Iako su u poslednja dva minuta utakmice ušle sa šest poena prednosti, učenice Nenada Milovanovića dozvolile su svom rivalu da režira preokret i dođe do pobede rezultatom 75:71 (18:16, 15:15, 19:22, 23:18).

Imaće „crvene“ za čim da žale nakon gostovanja u Vrbasu. Umesto da proslave sedmu pobedu u sezoni, Kragujevčanke se sa osećajem gorčine vraćaju kući, svesne da su prokockale sjajnu šansu da upišu novi trijumf.

Bila je ovo utakmica koja je od samog starta odisala neizvesnošću. U prve tri četvrtine vođstvo je češće bilo na strani domaćeg tima, da bi sredinom završne deonice kragujevački sastav preokrenuo rezultat u svoju korist i poveo sa 67:63.

Kada je na dva minuta pre kraja susreta Bojana Stevanović pogodila trojku za 71:65, delovalo je da će dva boda završiti u srcu Šumadije. Međutim, nije bilo tako. Prvo je Dunja Gvero pogodila pod faulom za „dva plus jedan“, da bi nakon promašaja Kristine Jančić, Anastasija Podunavac ubacila trojku iz „step-beka“ za izjednačenje 71:71.

Na semaforu je ostalo još 63 sekunde, ali je ekipa Radničkog nakon ovog povratka popularnih „štrudlica“ bila u potpunom „nok-daunu“. Izgubljenu loptu Snežane Čolić kaznila je Čarna Prokić, a ista igračica je par sekundi kasnije sa linije penala „overila“ pobedu domaćeg tima.

Najzapaženija u pobedničkom sastavu bila je Žaklina Jovanović sa 21 poenom i 11 uhvaćenih lopti. Dunja Gvero ubacila je 19 poena, a Anastasija Podunavac je brojci od 13 postignutih poena pridodala i 8 skokova.

Snežana Čolić bila je najefikasnija u Radničkom sa 19 poena. Bojana Stevanović postigla je 13, a Jelena Jozić i Jelena Prvulović po 10 poena.

I pored ovog poraza, Radnički i dalje drži peto mesto na tabeli sa 19 bodova. Narednog vikenda Kragujevčanke će u hali „Gordana Goca Bogojević“ ugostiti aktuelne šampionke Srbije, košarkašice Crvene zvezde.


Rukomet

SVETOSAVSKI TURNIR U KRAGUJEVCU ZAVRŠEN POBEDOM VARDARA I METALOPLASTIKE

Pobednik Svetosavskog rukometnog turnira za generaciju 2005. godište u ženskoj konkurenciji je Vardar. Druplasirane su bile Šapčanke iz ekipe Medicinara. Treće mesto osvojila je ekipa Beograda, a četvrto domaćin Radnički. U muškoj konkurenciji pobedila je Metaloplastika, koja je u šlageru večeri savladala Vardar. Treće mesto je, kao i u ženskoj konkurenciji, pripalo ekipi Beograda, a četvrto rukometašima Radničkog.

Rukometni klub Radnički je ove godine organizovao treći Svetosavski turnir „Kragujevac 2020“, u nešto izmenjenom formatu. Turnir je po prvi put trajao dva dana i takmičenje se odvijalo samo u rukometu, u kragujevačkoj SBB hali Jezero.

Svetosavski turnir je zvanično otvorio pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, Nikola Urošević, i tom prilikom istakao značaj ovog takmičenja i druženja.

Pre svega bih se zahvalio ekipama koje su prevalile dug put da učestvuju na ovom turniru koji pretenduje da postane jedan od zaštitnih brendova ne samo na sportskj mapi Kragujevca, već i šire. Posebnu zahvalanost dugujem našim prijateljima iz Skoplja koji su svojim dolaskom dali svojevrsni pečat i značaj ovom takmičenju, rekao je Urošević i svim ekipama poželeo dobre rezultate, fer borbu, sticanje novih prijateljstava, sa ciljem da na kraju pobedi rukomet.

Na kraju izuzetno kvalitetnog turnira, na kome je prikazano vrhunsko rukometno umeće, proglašeni su osvajači medalja i najbolji pojedinci, a turnir je zvanično zatvoren obraćanjem direktora Sportkog privrednog društva Radnički, Bojana Ilića, koji se zahvalio ekipama i pozvao učesnike da i sledeće godine u isto vreme budu u Kragujevcu.

U ženskoj ekipi laskavu titulu najbolje igračice je ponela Bojana Koceva iz ekipe Vardara, a kod muškaraca je to priznanje odneo Dušan Dukić iz Metaloplastike.


SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html