SPD Radnički: Vesti, 22. 1. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 22. 1. 2020.

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCU



Košarka

KOŠARKAŠI REŠENI DA OPRAVDAJU ULOGU FAVORITA

Prvu utakmicu pred svojim navijačima u novoj kalendarskoj godini košarkaši Radničkog odigraće u petak od 19 časova u „SBB Jezeru“, kada će u okviru 15. kola Druge lige Srbije ugostiti Sveti Đorđe iz Žitišta.

Ekipa trenera Igora Todorovića u ovaj meč ulazi kao apsolutni favorit. Jednostavno, Radnički je za klasu jači tim u odnosu na simpatičnu ekipu iz Žitišta, što je uostalom pokazao i u prvoj utakmici ove sezone, u kojoj je slavio sa ubedljivih 115:82.

Sveti Đorđe se trenutno nalazi u donjem delu tabele sa samo tri ostvarene pobede u prethodnih četrnaest kola. Radi se o ekipi koja uglavnom „živi“ od šuta za tri poena, pa je za Kragujevčane ključno da dobrom odbranom na perimetru onesposobe najjače oružje svog rivala.

Radnički je drugi deo sezone otvorio trijumfom na gostovanju beogradskom Beouvuku 72, pa se očekuje da bez većih problema izađe na kraj sa ekipom iz Žitišta i ujedno napravi najbolji mogući šlagvort za predstojeće gostovanje Zdravlju u Leskovcu.

Mi smo pobedom protiv Beovuka 72 na najbolji mogući način otvorili drugi deo sezone. Sada nas očekuje susret sa ekipom Svetog Đorđa iz Žitišta koja je prilično neugodan rival, mada njihovi rezultati i mesto na tabeli to ne pokazuju, tako da moramo maksimalno jako i angažovano ući u utakmicu. U svakom slučaju, mi ne gledamo preterano protivnike, već nam je cilj da igramo našu prepoznatljivu igru sa što više poena i lepih poteza. Dobro radimo i spremamo se za ovu utakmicu i ukoliko ponovimo igru iz prvog dela sezone, pobeda ne bi trebala da dođe u pitanje. Pozvao bih ovom prilikom sve naše navijače da dođu u „SBB Jezero“ i da nam pruže podršku u petak uveče, poručio je krilni centar Kragujevčana Pavle Jokić.

KOŠARKAŠICE ODLUČNE U NAMERI DA IZNENADE ŠAMPIONA

U 14. kolu Prve ženske lige Srbije, košarkašice Radničkog ugostiće u petak od 16 časova, u hali „Gordana Goca Bogojević“, aktuelnog šampiona Srbije, beogradsku Crvenu zvezdu Kombank. Kragujevčanke u ovaj susret ulaze rasterećene, ali sa podsvesnom željom da na svom terenu iznenade crveno-bele.

Ekipi trenera Nenada Milovanovića ne cvetaju ruže u poslednje vreme. Dva uzastopna poraza u prvenstvu i eliminacija iz Kupa Srbije sigurno odudaraju od planova i očekivanja kragujevačkog tima.

Otežavajuća okolnost je i to što „crvene“ očekuje period izuzetno teških utakmica protiv ekipa iz vrha tabele, a prva u nizu na programu je u petak, kada u halu „Gordana Goca Bogojević“ stiže Crvena zvezda, koja ima četiri pobede više i nalazi se dve pozicije iznad Kragujevčanki na tabeli.

Branilac titule u srce Šumadije dolazi vođen željom da prekine niz od dva uzastopna poraza na gostovanjima u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Beograđanke su nakon eliminacije od ekipe Kraljeva u četvrtfinalu Kupa Srbije podigle formu i pobedama protiv Partizana 1953 u WABA ligi i zrenjaninskog Proletera 023 u domaćem prvenstvu najavile uspon forme.

U prvom međusobnom odmeravanju snaga ove sezone Beograđanke su slavile sa ubedljivih 104:66. Kragujevčanke se nadaju da će uz podršku svojih simpatizera ovoga puta uspeti da pruže znatno jači otpor renomiranom rivalu.

Očekuje nas veoma teška i rezultatski neizvesna utakmica protiv aktuelnog šampiona, ekipe Crvene zvezde. Igramo na domaćem terenu, pred svojom publikom, i ja verujem da moj tim može ostvariti pozitivan rezultat. Ovim putem bih pozvala sve ljubitelje košarke da u petak dođu u halu „Gordana Goca Bogojević“ i podrže nas u nameri da dođemo do velike pobede, optimistična je Jelena Jožić, zimsko pojačanje kragujevačkog tima.

Ulaz na obe utakmice je slobodan za sve posetioce.


Vaterpolo

JUNIORI RADNIČKOG OSVOJILI SREBRO U KUPU

Juniori Vaterpolo kluba Radnički iz Kragujevca (2001. godište), osvojili su srebro na Kupu Srbije, pošto su u finalu završnog turnira u Šapcu poraženi od istoimenog domaćeg tima, rezultatom 10:8.

Prethodno su i Kragujevčani i Šapčani ostvarili sve pobede u grupnoj fazi izborivši se tako za finale. Šapčani su bili uspešniji od Banjice (11:9), Novobeogradskih vukova (18:11) i Proletera (22:8), dok je Radnički lako nadigrao Zemun (15:9) i Vojvodinu (16:8), a odlučujući duel odigrao je sa Crvenom zvezdom. „Crveno-beli“ su vodili od samog starta, u jednom trenutku bilo je i 5:1, ali se Kragujevčani nisu predavali, pa su u finišu došli do važne pobede – 8:7.

Taj iscrpljujući duel ostavio je traga na izabranike Uroša Stevanovića, pošto je završen sedam sati pre početka finala, dok su Šapčani u prepodnevnom terminu odradili rutinski posao sa Proleterom i znatno svežiji dočekali meč za zlato. Ipak, Kragujevčani su skupo prodali kožu. Poveli su sa 2:0 na startu, zatim napravili i preokret za gol vođstva u poslednjoj četvrtini, ali su Šapčani na krilima šestostrukog strelca, mladog hrvatskog reprezentativca Marka Radulovića, na kraju ipak slavili.

Pobedničko postolje upotpunila je Crvena zvezda, trijumfom nad Novobegradskim vukovima u meču za bronzu. Peto mesto osvojila je Banjica u meču sa Vojvodinom – 16:6, a sedmo Proleter protiv Zemuna – 5:4.

REZULTATI:

“A” grupa: Zemun – Radnički 9:15, Vojvodina – Crvena zvezda 3:9, Zemun – Crvena zvezda 2:15, Radnički – Vojvodina 16:8, Vojvodina – Zemun 9:3, Crvena zvezda – Radnički 8:9.
Plasman: Radnički 9, Crvena zvezda 6, Vojvodina 3, Zemun bez bodova.

“B” grupa: Banjica – Šabac 9:11, NBG Vukovi – Proleter 9:6, Proleter – Banjica 7:12, NBG Vukovi – Šabac 11:18,NBG Vukovi – Banjica 8:17, Šabac – Proleter 23:8.
Plasman: Šabac 9, NBG Vukovi 6, Banjica i 3, Proleter bez bodova

Utakmice za plasman, za prvo mesto: Šabac – Radničlo 10:8, za treće: Crvena zvezda – NBG Vukovi 12:3, za peto: Banjica – Vojvodina 16:6, za sedmo: Proleter – Zemun 5:4.


PRILOZI ZA MAJKU NASTRADALOG BICIKLISTE ’PEJKE’

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html