SPD Radnički: Vesti, 26. 2. 2021.

SPD Radnički: Vesti, 26. 2. 2021.

Vaterpolo

Kragujevčani protiv Francuza za nastavak evropskog puta

Kragujevčani protiv Francuza za nastavak evropskog puta | KVK Radnički

U prvom meču osmine finala Kupa Evrope, vaterpolisti Radničkog ugostiće francuski Strazbur u subotu od 19.30 časova na zatvorenom bazenu u Kragujevcu.

Ovim duelom Kragujevčani otvaraju drugi deo sezone i vraćaju se u bazen posle mesec i po dana, od kako su na turniru Regionalne A1 lige u Dubrovniku, izborili plasman na „fajnal-for“ tog takmičenja, kao jedini srpski tim u društvu tri hrvatska.

Zanimljivo je da će ovo biti prva evropska vaterpolo utakmica u Kragujevcu posle skoro šest godina, od kako je grčki Olimpijakos u pretposlednjem kolu Lige šampiona slavio sa 8:7, 18. aprila 2015. godine. Nažalost, zbog aktuelnih protivepidemioloških mera u Srbiji, ovaj meč igraće se bez prisustva publike, ali će ljubitelji vaterpola moći da ga prate u direktnom prenosu televizije Nova sport.

Detaljnije


Odbojka

Novi okršaj sa Novosađanima

Novi okršaj sa Novosađanima | OK Radnički Kragujevac

Poslednji meč ligaškog dela takmičenja u BPŠ Superligi Srbije, odbojkaši kragujevačkog Radničkog odigraće u subotu od 18 časova, u novosadskoj dvorani „SPENS“, protiv aktuelnog prvaka države i lidera na tabeli, ekipe Vojvodine NS seme.

Biće to četvrti duel Kragujevčana i Novosađana ove sezone. Šumadinci imaju bolji međusobni skor, s obzirom da su slavili u dva navrata, poslednji put pre nedelju dana u revanš meču polufinala Kupa Srbije, kada su pobedom od maksimalnih 3:0 u setovima izbacili popularne „lale“ iz najmasovnijeg klupskog takmičenja.

Bez obzira na ishod duela u Novom Sadu, već sada je jasno da će Kragujevčani ligaški deo takmičenja završiti među prve četiri ekipe na tabeli, što im ujedno donosi prednost domaćeg terena u četvrtfinalu plej-ofa.

Detaljnije


Košarka

Rasterećeno put „Srpske Atine“

Kostić presudio bivšem klubu | KKK Radnički Kragujevac

Pred košarkašima Radničkog je drugo uzastopno gostovanje u Košarkaškoj ligi Srbije ove sedmice, ovoga puta u novosadskoj dvorani „SPENS“, gde će u nedelju od 17.30 časova odmeriti snage sa domaćom Vojvodinom.

Imali su Kragujevčani lepu priliku da pobedom nad poslednjeplasiranom Slogom u Kraljevu načine iskorak ka sredini tabele, ali je ona otišla u nepovrat. Učenici Ivice Vukotića nisu uspeli da izađu na kraj sa veoma motivisanom ekipom Sloge, koja je na parketu kraljevačke Nove hale sportova slavila rezultatom 86:81 (29:15, 17:17, 14:29, 26:20).

Kragujevčani put „Srpske Atine“ kreću rasterećeni, svesni da nemaju šta da izgube u duelu sa jednom od najboljih ekipa u ligi. Možda će upravo taj izostanak rezultatskog imperativa omogućiti Šumadincima da malo „opuste ruku“ i pruže dobru napadačku partiju, a onda je već sve moguće.

Detaljnije

Košarkašice Radničkog protiv Kraljeva potvrđuju opstanak u ligi

Košarkašice Radničkog protiv Kraljeva potvrđuju opstanak u ligi

Priliku da i teoretski osiguraju opstanak u najvišem rangu takmičenja, košarkašice Radničkog imaće u subotu 27. februara, kada će u svom „SBB Jezeru“ ugostiti ekipu Kraljeva u utakmici pretposlednjeg, 21. kola Prve ženske lige Srbije.

Dva kola pre kraja ligaškog dela takmičenja, Kragujevčanke se nalaze u više nego povoljnoj poziciji kada je u pitanju borba za očuvanje prvoligaškog statusa. Ekipa trenera Nenada Milovanovića ima pobedu više i bolji međusobni skor od Novosadske ŽKA, koja je trenutno najbliža ispadanju u niži rang takmičenja, uz već otpisani Spartak.

Početak meča predviđen je za 16.30 časova, a u skladu sa propisanim epidemiološkim merama, publici neće biti dozvoljeno prisustvo ovoj utakmici.

Detaljnije

Rukomet

Radnički putuje u Pančevo po prve plej-of bodove

Radnički putuje u Pančevo po prve plej-of bodove | Rukometni klub Radnički

Rukometaši Radničkog su započeli takmičenje u plej-ofu Arkus lige minimalnim porazom na svom terenu od šabačke Metaloplastike. Priliku da poprave utisak imaće u subotu 27. februara u pančevačkoj hali „Strelište“, gde će ih ugostiti domaćin Dinamo, ekipa koja se godinama nalazi u vrhu srpskog rukometa.

Početak utakmice je zakazan u 18 časova, a za navijače Radničkog i ljubitelje rukometa je obezbeđen video-link sa direktnim prenosom utakmice:

Punom snagom do prve prolećne pobede

Punom snagom do prve prolećne pobede | Rukometni klub Radnički

Kragujevačke rukometašice su prolećni deo šampionata započele tesnim porazom u Nišu protiv Naise, jednog od glavnog favorita za osvajanje naslova prvaka. Priliku da poprave utisak i upišu prvu pobedu u drugom delu prvenstva imaće u subotu 27. februara u hali OŠ „Rastko Nemanjič“ u Novoj Pazovi, gde će ih ugostiti ekipa Mladosti u okviru 13. kola Superlige za žene. Podsećamo da je Radnički u prvom delu prvenstva savladao istog protivnika na svom terenu rezultatom 33:22.

Početak utakmice je zakazan za 19:30 časova, a takođe je obezbeđen prenos onlajn:

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html