SPD Radnički: Vesti, 27. 1. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 27. 1. 2020.

PPNS - KG VODIČ



Odbojka

PORAZ ODBOJKAŠA RADNIČKOG U ZAVRŠNICI ZA INFARKT

Još jedan „tesan“ poraz pretrpeli su odbojkaši Radničkog u BPŠ Super ligi Srbije. Baš kao i u susretima sa Vojvodinom i Novim Pazarom, Kragujevčani su i na gostovanju Mladom radniku u Požarevcu izgubili bitku u taj-brejku – 2:3 (17:25, 25:21, 25:21, 28:30, 17:19).

Sjajna odbojkaška predstava, puna preokreta i uzbuđenja, viđena je na parketu Sportskog centra „Požarevac“. Domaćin je poveo, Kragujevčani preokrenuli rezultat i došli nadomak trijumfa u četvrtom setu, da bi konačan rasplet usledio u taj-brejku, u kome su Požarevljani posle velike drame došli do velikog trijumfa.

Dugo je trebalo odbojkašima Radničkog da dođu do svoje prepoznatljive igre. Prvi set je maltene „bačen niz vetar“, budući da je ekipa Mladog radnika bez većih rezultatskih trzavica rešila ovaj period igre u svoju korist – 25:17.

Drugi set doneo je veću neizvesnost. Požarevljani su u ovoj deonici bili prilično neprecizni sa servis linije, a ovi „poklon“ poeni u znatnoj meri su olakšali posao Kragujevčanima na putu ka izjednačenju u setovima – 25:21 (1:1).

Velika borba vodila se i u trećem periodu, a opet su na kraju uspešniji bili učenici Ivana Blagojevića (25:21), koji su tako došli do potpunog preokreta i prilike da osvajanjem narednog seta dođu do celog plena.

I zaista, Kragujevčani su maltene tokom čitavog četvrtog seta bili u rezultatskoj prednosti, koju je domaćin uspeo da sustigne tek u samoj završnici. Usledio je uzbudljiv finiš u kome je Radnički ispustio tri meč lopte, tako da je na kraju ekipa Mladog radnika dobila ovaj set sa 30:28 i izborila taj-brejk.

A onda se odbojkašima Radničkog ponovio scenario iz prethodne dve prvenstvene utakmice protiv Vojvodine i Novog Pazara. U jednoj dramatičnoj završnici, koja definitivno nije bila za one gledaoce sa slabijim srcem, Požarevljani su isplivali kao konačni pobednici – 19:17 (3:2).

Najzapaženiji akteri u pobedničkom timu bili su Tomo Micić sa 21 i Kubanac Herardo Kala sa 17 poena.

Ako je za utehu, korektoru Radničkog Vladimiru Jekiću pripao je epitet najefikasnijeg aktera susreta sa 27 osvojenih poena. Stevanović je dodao 14, Lopar 13, a Goić 11 poena.

Kragujevčani su nakon sedmog poraza u sezoni „skliznuli“ na šesto mesto superligaške tabele, tik ispred beogradske Crvene zvezde, koju će ugostiti u narednom, šesnaestom kolu.

Ova utakmica igra se u četvrtak, 30. januara, od 17 časova na parketu „SBB hale Jezero“.

MLADI RADNIK – RADNIČKI 3:2 (25:17, 21:25, 21:25, 30:28, 19:17)

POŽAREVAC
Dvorana: SC „Požarevac“
Gledalaca: 300
Sudije: P. Balandžić, S. Savić

MLADI RADNIK: Popović 10 (1 as), Pantić 9 (2 blk), Savić 7 (4 blk), Vulikić 1, Kostić 7 (2 asa, 2 blk), Micić 21 (3 blk), Medurić 7 (2 blk), Zvicer, Stević (libero), Ubiparip, Lečić 10 (4 blk), Ilić (libero), Kala 17 (2 blk). Trener: Ivica Jevtić.

RADNIČKI: Goić 11 (2 asa, 1 blk), Pantović (libero), Ristić 1, Petrović 5 (3 asa, 1 blk), Lopar 13 (1 as, 5 blk), Jekić 27 (1 as, 1 blk), Perović 6 ( 2 asa), Stevanović 14 (2 blk), Krstić. Nisu igrali: Antić, Vidović i Matić. Trener: Ivan Blagojević.

Košarka

NOVAJLIJA IZ ŽITIŠTA NAMUČIO KRAGUJEVČANE

Teže nego što se to očekivalo košarkaši kragujevačkog Radničkog došli su do trijumfa u susretu sa novajlijom u ligi, ekipom Svetog Đorđa iz Žitišta. U susretu odigranom pred oko 400 gledalaca u „SBB hali Jezero“, Kragujevčani su slavili rezultatom 87:73 (14:29, 22:15, 21:12, 30:17) i tako sačuvali čelnu poziciju na tabeli Druge lige Srbije.

Da su najteže one unapred dobijene utakmice, uverili su se košarkaši Radničkog u susretu sa ekipom Svetog Đorđa iz Žitišta. Posle vrlo lake i ubedljive pobede nad istim rivalom na startu sezone, Kragujevčani su pomislili da će lako doći do trijumfa u uzvratnom duelu pred svojim navijačima. Međutim, ekipa iz Žitišta se pokazala kao „tvrd orah“, pa su izabranici Igora Todorovića morali dobro da se pomuče kako bi se domogli novih bodova.

Bilo je ovo bez sumnje jedno od najslabijih izdanja ekipe Radničkog u „SBB Jezeru“ ove sezone, naročito u prvom poluvremenu kada je malo toga „štimalo“ u igri kragujevačkog tima. Sa druge strane, gosti su prezentovali svoje najjače oružje – šut za tri poena, koji ih je izuzetno služio u prvom delu susreta.

Već u prva dva minuta utakmice ekipa Svetog Đorđa ubacila je tri trojke iz isto toliko pokušaja za početno vođstvo od 9:2. Radnički je preko Katića i Stevanovića uspeo da odgovori i izjednači na 12:12, ali je potom usledila nova „kanonada“ gostiju van linije 6,75 metara, tako da je prvi desetominutni period okončan ubedljivom prednošću ekipe iz Žitišta – 29:14.

Shvatili su domaći da je vrag odneo šalu, pa su na startu druge deonice dodatno podigli nivo agresivnosti u odbrani, naročito na prenosu lopte, i iznudili nekoliko vezanih grešaka gostujuće ekipe. Ipak, ono što bi uradili u odbrani, Kragujevčani su brzo prosipali u napadu, gde su bespotrebno isforisirali nekoliko nerezonskih šuteva.

Gosti su tako uspevali da odolevaju i čuvaju stečenu prednost, koja je do odlaska na veliki odmor svedena u jednocifrene okvire – 44:36.

U trećoj deonici gosti su vrlo brzo ušli u problem sa faulovima, tako da su bili primorani da smanje agresivnost u odbrani. Pri tom je prestao da ih služi šut za tri poena, što su domaći obilato iskoristili i serijom 12:2 u finišu ovog perioda preokrenuli rezultat u svoju korist – 57:56.

Bila je to samo uvertira u ono što je usledilo na startu završne deonice, kada je Radnički serijom 14:0 došao do dvocifrene prednosti (71:56) i maltene prelomio utakmicu u svoju korist. Ipak, borbeni gosti nisu imali nameru da tako lako istaknu „belu zastavu“ i na tri minuta do kraja prišli su na 78:71.

Međutim, vremenski cajtnot učinio je svoje, ekipa iz Žitišta je počela da brza i greši, propustivši priliku da sam finiš utakmice učini znatno neizvesnijim. Trojka Jokića šezdeset sekundi pre kraja susreta za 85:73 raspršila je i poslednju nadu gostujućeg tima.

Raško Katić je sa 29 poena i 11 skokova bio ubedljivo najbolji akter večerašnjeg susreta. Andreja Stevanović ubacio je 18 poena, a dvocifreni u kragujevačkom sastavu bili su još i Pavle Jokić sa 15 i Nikola Šućov sa 10 poena.

U ekipi Svetog Đorđa najraspoloženiji za igru bio je Marko Tomić sa 15 poena i 10 skokova. Vladimir Gombar zastao je na 13, a Filip Latinović na 10 postignutih poena.

Uprkos upisanoj pobedi, strateg Radničkog Igor Todorović imao je mnogo toga da zameri svojim učenicima, posebno kada je u pitanju odnos prema igri.

Upozoravao sam moje igrače da ova utakmica može biti potencijalna „mina“. Srećom smo je preskočili, pre svega zahvaljujući dobroj defanzivnoj igri u drugom poluvremenu, u kome smo primili manje od trideset poena. Ekipa Svetog Đorđa je pokazala da je jako nezgodna šuterska ekipa, naročito u prvom poluvremenu kada su šutirali 7/10 za tri poena. Sa druge strane, mi smo bili daleko ispod svog standarda, ali smo pokazali da kvalitetne i dobre ekipe mogu pobeđivati i kada igraju loše, ocenio je Todorović.

Gosti iz Žitišta su se kragujevačkoj publici predstavili u najboljem mogućem svetlu. Ovaj mali klub, koji se od ove sezone po prvi put takmiči u drugoligaškom rangu, pokazao je da nikako ne sme biti potcenjen od bilo kog rivala u ligi.

Iskoristio bih priliku da čestitam ekipi Radničkog na pobedi. Smatram da svojim kvalitetom zaslužuje da uđe u KLS. Mi smo odigrali odlično prvo poluvreme, naročito prvu četvrtinu koju smo ubedljivo dobili. U nastavku susreta nismo uspeli da izdržimo pritisak domaćina, psihički smo pali, što je iskusna ekipa Radničkog iskoristila i napravila seriju 14:0, nakon čega je bilo jako teško vratiti se u meč. I pored poraza mislim da smo pokazali da znamo da igramo košarku i da bi bila velika šteta ukoliko ispadnemo iz lige, izjavio je Boba Grujić, predstavnik ekipe Svetog Đorđa.

Radnički je večerašnjom pobedom, trinaestom u sezoni, zadržao lidersku poziciju na tabeli, dok je ekipa Svetog Đorđa ostala u donjem domu sa skorom 3-12.

Izabranike trenera Igora Todorovića u narednom kolu očekuje jedno od najtežih gostovanja u drugom delu sezone, ekipi Zdravlja u Leskovcu.

KK RADNIČKI – KK SVETI ĐORĐE 87:73 (14:29, 22:15, 21:12, 30:17)

KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB Jezero“
Gledalaca: 400 Sudije: J. Kovačević, S. Stanić, M. Štetin

KK RADNIČKI: Stanković, Jokić 15, Stevanović 18 (6 sk, 6 as), Nedeljković 8, Šućov 10 (7 as), Živanović 4 (5 sk), Marković 3 (7 sk), Katić 29 (11 sk, 6 as). Nisu igrali: Veljović, Ilić i Glišović. Trener: Igor Todorović.

KK SVETI ĐORĐE: Đokić 6 (7 as), Krstanović 8, Latinović 10, Škripac 5, Vulin 2, Stanić 8, Tomić 15 (10 sk), Gombar 13, Pavlović 6 (7 sk). Trener: Nenad Vignjević.

„CRVENO-BELE“ NA DVOCIFRENOJ DISTANCI

Košarkašice Radničkog nisu uspele da iznenade šampiona Srbije, beogradsku Crvenu zvezdu, u utakmici 14. kola Prve ženske lige Srbije. Po drugi put u ovoj sezoni „crveno-bele“ su bile uspešnije od Kragujevčanki, ovoga puta na parketu hale „Gordana Goca Bogojević“ – 83:66 (23:15, 15:14, 28:21, 17:16).

Beograđanke su već početkom druge deonice stekle solidan rezultatski kapital, koji su domaće bezuspešno pokušavale da sustignu u nastavku utakmice. U par navrata delovalo je da su „crvene“ na dobrom putu da anuliraju zaostatak, ali je kao po običaju dolazilo do „praznih minuta“ u njihovoj igri, što su košarkašice šampiona Srbije koristile da vrate razliku u dvocifrene okvire.

Konačan slom Kragujevčanki usledio je krajem treće i početkom poslednje četvrtine, kada su gošće iz Beograda „pobegle“ na „plus 20“, što je bio jasan signal da će bodovi završiti na kontu branioca titule.

Treba reći da su košarkašice Radničkog imale dosta problema sa zonskom odbranom rivala, za koju su rešenje pokušavale da pronađu u šutu sa distance. Ipak, od 28 „ispaljenih“ trojki, samo sedam je prošlo kroz protivnički obruč. Očekivano, „crveno-bele“ su ostvarile dominaciju u skokovima (47:38), a imale su i nešto manji broj izgubljenih lopti (15:22).

Najistaknutija akterka susreta u hali „Gordana Goca Bogojević“ bila je kapiten Crvene zvezde Ivana Katanić sa tripl-dabl učinkom – 11 poena, 11 skokova, 15 asistencija. Košgeterski najraspoloženija bila je Nadežda Nedeljkov sa 17 poena, Milina Mišeljić ubacila je poen manje i dodala 9 skokova, a dvocifrene u pobedničkom sastavu bile su još Marta Vulović sa 13 i Marta Mitrović sa 10 poena.

Najbolji utisak u redovima kragujevačkog tima ostavile su Jelena Prvulović sa 20 i Snežana Čolić sa 13 poena i 10 asistencija.

Radnički je tako produžio seriju poraza na tri utakmice u nizu, ali i dalje drži solidnu petu poziciju na tabeli sa 20 bodova.

Sledi reprezentativna pauza, a takmičenje u Prvoj ženskoj ligi Srbije nastavlja se 15. februara, kada Kragujevčanke očekuje još jedan težak ispit na gostovanju prošlogodišnjem vicešampionu, ekipi 021 iz Novog Sada.

Rukomet

RADNIČKI DRUGI NA SVETOSAVSKOM TURNIRU U NOVOM SADU

Rukometašice Radničkog uzele su učešće na “Svetosavskom turniru – Novi sad” u društvu ekipa iz superligaške elite, domaće Vojvodine, šabačkog Medicinara i Vrbasa u sklopu priprema za drugi deo prvenstva koji startuje poslednje nedelje februara, a u kom čvrsto drže prvo mesto.

U prvoj utakmici turnira Kragujevčanke su svojom prepoznatljivom igrom, agresivnom odbranom i maštovitim rešenjima u napadu savladale ekipu Vojvodine rezultatom 17-15, domaćina turnira i plasirale se u finale, gde su čekale pobednika drugog duela, a to je bila ekipa Medicinara iz Šapca, bivšeg prvaka Srbije.

Celim tokom finalne utakmice znatno mlađe rukometašice Radničkog, lišene pomoći Mileve Knežević, zbog lakše povrede igrale su u egalu sa snažnijim i iskusnijim protivnicama, koje su tek u finišu uspele da slome otpor Kragujevčanki i zasluženo slave rezultatom 27-23. Utisak prisutnih je da se Radnički predstavio novosadskoj publici u odličnom svetlu i da će biti tvrd orah za sve superligaše.

Kragujevčanke su tako zauzele drugo mesto a Amina Hasanović je ponela laskavu titulu najboljeg golmana turnira.

Mogu reći da sam zadovoljan pruženim igrama, pogotovo u ovoj fazi priprema kad su devojkama još uvek “teške” noge, obzirom da smo igrali sa eminentnim superligaškim ekipama, koje su u završnoj fazi priprema. Finale smo odigrali bez lakše povređene Mileve Knežević jer nismo hteli ništa da rizikujemo. Raduje povratak Natalije Mikić, koja će kada se priključi naša najiskusnija igračica Jasmina Kolak predstavljati jedan od stubova odbrane i novu dimenziju u napadu. Čestitao bih svim igračicama na odličnoj igri i frenetičnoj borbenosti do samog kraja – izneo je svoje viđenje šef struke Radničkog Rodoljub Kurandić.

Vaterpolo

RUSKA BALTIKA REDOVAN GOST RADNIČKOG

Nakon dobrog prošlogodišnjeg iskustva, vaterpolisti Baltike iz Sankt Peterburga ponovo su se vratili u Kragujevac, gde su kao gosti Radničkog odradili dvanaestodnevne pripreme.

Ni ovoga puta Rusi nisu krili zadovoljstvo. Dočekali su ih sjajni uslovi na bazenu SPD Radnički, dobri domaćini i kvalitetni sparing partneri.

– Imamo jako dobru saradnju sa trenerom Radničkog, Urošem Stevanovićem i rukovodstvom kragujevačkog kluba. Prezadovoljni smo uslovima na bazenu, smeštajem, hranom… Grad je mali i miran, idealan za pripreme, jako volimo da budemo ovde. Radnički je veoma dobra ekipa i obostrano pomažemo jedni drugima na podizanju nivoa igre pred nastavak takmičenja. Sve je zaista na vrhunskom nivou – istakao je Dmitri Irišičev, trener Baltike.

Baltika je trenutno petoplasirani tim ruskog šampionata, ali se nada plasmanu među četiri najbolje ekipe, kako u Prvenstvu, tako i u Kupu.

– Uspostavljanjem saradnje sa Radničkim smo mnogo dobili. Naši igrači vidno napreduju susrećući se sa srpskom školom vaterpola. Pripreme su protekle u odličnom ritmu i spremni dočekujemo četvrtfinale Kupa Rusije i nastavak Šampionata. Uveren sam da će naša saradnja potrajati – zaključio je Irišičev.

Sa druge strane, sparinzi sa kvalitetnim protivnikom dobro su došli i igračima Radničkog, koje u subotu, 1. februara, od 19.30 časova, očekuje nastavak takmičenja u Regionalnoj A2 ligi, protiv splitskog POŠK-a, u Kragujevcu.

DEBITOVALI PETLIĆI, UPIS NOVIH ČLANOVA

Petlići Radničkog debitovali su na kvalifikacionom turniru Kupa regiona centralne, zapadne i južne Srbije, čiji su domaćini bili ovog vikenda u Kragujevcu.

Rezultat je od početka bio u drugom planu, a dečacima je ovo predstavljalo značajno iskustvo za nasavak karijere. Zabeležena je i jedna pobeda, pa će malim Šumadincima ovaj prvi korak biti i lepa životna uspomena.

U toku je i upis mlađih selekcija, a svi dečaci, rođeni 2008. godine i mlađi, mogu da se prijave na broj 064/2951990. Prva dva meseca članarina je besplatna.

* * *

SNAGA VERE JAČA OD HLADNOĆE

Mlada plivačica kragujevačkog Radničkog, petnaestogodišnja Marta Dunjić, zadivila je ovdašnju javnost pobedom na tradicionalnom Bogojavljenskom plivanju za Časni krst na Šumaričkom jezeru. Uprkos izuzetno niskoj temperaturi vode, mlada Kragujevčanka uspela je da prva dopliva do Časnog krsta, pokazavši da je snagom vere moguće prevazići sve nepovoljne okolnosti i doći do željenog cilja. Sportsko privredno društvo „Radnički“ je tim povodom rešilo da prigodnim poklonima oda Marti priznanje za iskazanu hrabrost.

Tradicionalno, svakog 19. januara, kada Srpska pravoslavna crkva obeležava Bogojavljenje, praznik posvećen Krštenju Gospoda Isusa Hrista u reci Jordan, na Šumaričkom jezeru organizuje se plivanje za Časni krst. Usled velikog broja prijavljenih takmičara, ove godine je žrebom u Skupštini grada Kragujevca određeno 33 plivača, koji su stekli pravo da se nadmeću za vitešku titulu „Nosilac Bogojavljenskog krsta Šumadije 2020“.

Među odabranim učesnicima našla se i Marta Dunjić, učenica prvog razreda Prve kragujevačke gimnazije, koja se već devet godina aktivno bavi plivanjem u Plivačkom klubu „Radnički“. Kako sama ističe, na ovaj potez odlučila se na nagovor jednog od svojih drugova, mada je već duže vreme razmišljala o tome da se oproba na ovoj duhovno-sportskoj manifestaciji.

Izuzetno mi je drago što sam plivala za Časni krst. To mi je bila želja već dugi niz godina. U suštini, nije bilo toliko teško što se tiče samog plivanja, koliko je voda bila hladna, ističe Marta i dodaje da ju je ovaj podvig dodatno motivisao da se ozbiljnije posveti plivanju.

U Plivačkom klubu „Radnički“ izuzetno su ponosni na uspeh svoje takmičarke. Prema rečima prvog čoveka kluba Aleksandra Petrovića, bila je potrebna velika hrabrost da se jedna petnaestogodišnjakinja usudi na jedan ovakav potez.

Marta je jedno sjajno, lepo vaspitano dete. Redovna je na treninzima i u poslednje dve godine postiže sve bolje rezulutate, tako da se sa punim pravom nadamo da će nas u narednom periodu obradovati nekom od medalja sa značajnijih takmičenja, kaže Petrović, uz opasku da ovaj Martin uspeh značajno doprinosi i većoj popularizaciji plivanja među mlađom populacijom u Kragujevcu.

Odvažan podvig mlade Kragujevčanke nije ostavio imunim ni ljude iz Sportskog privrednog društva „Radnički“, koji su poželeli da Marti odaju priznanje prigodnim poklonima.

Sportsko privredno društvo „Radnički“ želelo je da pokaže kako ovaj hrabar čin naše mlade sugrađanke nije prošao nezapaženo i da joj prigodnim poklonom oda priznanje za iskazanu hrabrost. Takođe, naša želja je da pokažemo kako Sportsko privredno društvo „Radnički“ ne brine samo o sportistima u okviru svoje organizacije, već i o svim sportistima grada Kragujevca, koji dostojno reprezentuju ovaj grad, izjavio je Ivan Milošević, generalni sekretar Sportskog privrednog društva „Radnički“, koji je Marti uručio prigodne poklone, dar Sportskog privrednog društva „Radnički“ i kompanije „Arena“.

OSNOVAN OGRANAK BIBLIOTEKE U „ISKRI“

U znak sećanja na prerano preminulog kolegu sa invaliditetom Aleksandra Markovića Saleta, Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“ u saradnji sa Centrom za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“, osnovala je ogranak biblioteke koji je prilagođen osobama sa invaliditetom.

Za potrebe realizacije ovog projekta SPD „Radnički” je opredelio prostor u multifunkcionalnj sali SC „Iskra”, dok će Narodna biblioteka „Vuk Karadžić” obezbediti neophodan knjižni fond i koordinatora projekta.

U prostorijama Iskre, direktor Sportskog privrednog društva „Radnički“, Bojan Ilić i koordinator i volonter u „Iskri“ Vesna Lečić Milovanović, potpisali su Protokol o saradnji Sportskog centra „Iskra“ i Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“.

Ovo je pravi način da zajednički sačuvamo sećanje na mladog entuzijastu koji je i pored visokog stepena telesnog invaliditeta davao pun doprinos na radnom mestu, bio svestrani sportista a svojim idejama i kreativnošću služio kao primer i potpuno zdravim ljudima, rečeno je nakon današnjeg potpisivanja, kome je prisustvovala i Gordana Damnjanović, član Gradskog veća.

Nakon potpisivanja organizovano je i veče sećanja, a prisutni su imali priliku da čuju stihove koji najbolje opisuju Saleta, kao i lirske crtice kolega posvećenih njemu.

Osobama sa invaliditetom knjige će biti maksimalno dostupne, jer će se na ovom mestu naći i knjige za slepe i slabovide na Brajevom pismu i u zvučnoj tehnici. Osobe sa telesnim invaliditetom će imati optimalne uslove u pristupu biblioteci i za vreme boravka u njoj zbog maksimalno prilagođenih sadržaja u ovom jedinstvenom multifuncionalnom prostoru.

Usluge biblioteke prilagođene osobama sa invaliditetom koristiće i žitelji Mesne zajednice Vašarište, koja nema ogranak Narodne biblioteke čiji je strateški cilj uspostavljanje mreže ogranaka na gradskom i seoskom području.

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRILOZI ZA MAJKU NASTRADALOG BICIKLISTE ’PEJKE’


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html