SPD Radnički: Vesti, 27. 2. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 27. 2. 2020.

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCU



Košarka

„ZAHUKTALI“ RADNIČKI GOSTUJE „POSRNULOM“ ZEMUNU

Seriju od šest uzastopnih trijumfa u Drugoj ligi Srbije košarkaši Radničkog pokušaće da produže na gostovanju ekipi Zemuna u subotu 29. februara od 19 časova.

Kragujevčani put Zemuna odlaze sa namerom da potvrde dobru formu i dođu do još jedne pobede koja bi ih dodatno približila ostvarenju zacrtanog cilja, a to je plasman u Košarkašku ligi Srbije.

Naspram sebe imaće ekipu koja je nakon sjajnih rezultata u prvom delu sezone upala u rezultatsku krizu, oličenu u tri uzastopna poraza. U međuvremenu je KK Zemun ostao i bez generalnog sponzora, firme „Galenika Fitofarmacija“, što je bez sumnje veliki udarac za samo funkcionisanje kluba.

Sve ovo nikako ne sme da zavara košarkaše Radničkog, koji sigurno neće imati lak posao da na ovom gostovanju dođu do novih bodova. Kragujevčani su ubedljivim trijumfom u prvom ovosezonskom odmeravanju snaga (83:62) pokazali da znaju pravi recept kako da izađu na kraj sa Zemuncima i definitivno će pokušati da ga „prepišu“ i u uzvratnom susretu.

Zemun ima prilično mladu ekipu, koja manjak iskustva nadomešćuje borbenošću i velikom željom. Na nama je da se dobro taktički pripremimo za ovu utakmicu i što je najvažnije da budemo zdravi, budući da smo u poslednje vreme imali dosta problema sa povredama. U svakom slučaju, očekujem još jednu pobedu kojom bismo produžili ovaj niz dobrih rezultata, izneo je svoja očekivanja Andreja Stevanović, najefikasniji igrač Radničkog u dosadašnjem delu sezone.

Utakmica se igra na parketu Kulturno sportskog centra „Pinki“ u Zemunu.

„CRVENE“ REŠENE DA NAMUČE BIVŠEG ŠAMPIONA

Košarkašice Radničkog u subotu 29. februara od 18 časova očekuje poslednje gostovanje u regularnom delu Prve ženske lige Srbije. Rival će im biti beogradski Radivoj Korać, klub koji u svojim vitrinama ima tri titule prvaka države, jedan trofej namenjen pobedniku nacionalnog kupa, kao i zvanje šampiona Međunarodne regionalne lige.

Još dva kola ostalo je do početka plej-ofa, u kome će osam najbolje plasiranih ekipa nastaviti trku za titulu. Radnički i Radivoj Korać su sigurni učesnici naredne faze takmičenja, jedino što ostaje da se vidi sa koje pozicije će startovati u plej-ofu.

Trenutno, Radnički zauzima petu poziciju, dok je Radivoj Korać za jedno mesto bolje plasiran, takoda će, ukoliko do kraja takmičenja ne bude promena na tabeli, ova dva kluba odmeriti snage na startu plej-ofa.

Upravo zbog toga će predstojeći duel Kragujevčanki i Beograđanki biti pod posebnom lupom. Bodovi su svakako potrebniji ekipi Nenada Milovanovića, koja nastoji da zadrži petu poziciju na tabeli, mada će sigurno treneri obe ekipe sakriti određene adute za potencijalni duel u plej-ofu.

Radnički na ovo gostovanje odlazi nakon velike pobede nad Partizanom. „Crvene“ su u tom meču pokazale da neće biti slučajan putnik u plej-ofu i da zaista imaju kapacitet da se suprotstave najkvalitetnijim ekipama u ligi.

Uostalom, to pokazuje i prvi ovosezonski meč sa ekipom Radivoja Koraća, u kome su Kragujevčanke posle velike borbe i jednog produžetka ostvarile trijumf nad bivšim šampionom. Upravo je to jedan od razloga na kome košarkašice Radničkog temelje optimizam uoči predstojećeg gostovanja u Beogradu.

Ekipa Radivoja Koraća je osigurala mesto među prve četiri ekipe na tabeli, a samim tim i prednost domaćeg terena u plej-ofu. Beograđanke su u poslednjih pet mečeva upisale četiri trijumfa, što je znak da su u dobroj formi, koju će neminovno želeti da potvrde u susretu sa Kragujevčankama.

Na košarkašicama Radničkog je da ponove pristup iz utakmice sa Partizanom i pokušaju da po drugi put u sezoni „sruše“ nekadašnjeg šampiona.

Utakmica se igra u hali „Radivoj Korać“.

Rukomet

ČVRSTOM ODBRANOM DO PRVIH BODOVA

Rukometaši Radničkog su na startu sezone 2019/2020 postavili najviši cilj, a to je prvo mesto na tabeli i plasman u elitni rang takmičenja. Nakon jesenjeg dela sezone, Kragujevčani se nalaze na drugom mestu, sa bodom zaostatka za vodećim Hajduk Veljkom iz Negotina. Prva prepreka koja ih očekuje u ovoj godini je ekipa Topličanina iz Prokuplja, koju su Kragujevčani ubedljivo savladali u prvom delu prvenstva, rezultatom 30:21.

Nakon dugih i iscrpljujućih priprema, konačno smo dočekali start drugog dela sezone. Spremni smo da nastavimo tamo gde smo stali u prvom delu. U Kragujevac dolazi Topličanin, neugodan protivnik, ekipa sačinjena od iskusnih ali i mladih talentovanih igrača. Krasi ih čvrsta i jaka odbrana. Mislim da ćemo čvrstom odbranom i brzom tranzicijom uspeti da ih “slomimo” i tako uknjižimo prve ovosezonske bodove. Ovom prilikom bih pozvao sve ljubitelje rukometa i navijače da nas podrže na putu uspeha ovog proleća, istakao je pivot Radničkog, Ilija Bogdanović.

Utakmica 12. kola Super B lige za rukometaše, između kragujevačkog Radničkog i Topličanina iz Prokuplja, na programu je u subotu, 29. februara u SBB hali Jezero. Početak utakmice zakazan je za 18 časova.

KRAGUJEVČANI DOČEKUJU METALOPLASTIKU U ČETVRTFINALU KUPA

U prostorijama Rukometnog saveza Srbije održan je žreb za četvrtfinale Kupa prof. dr Branislav Pokrajac 2020. U prisustvu predstavnika klubova, Rukometnom klubu Radnički pripala je čast da ugosti ekipu Metaloplastike iz Šapca, dvostrukog prvaka Evrope i višestrukog osvajača domaćeg kupa i državnih prvenstava.

Pred nama je najteži mogući zadatak. Metaloplastika je ekipa sa najvećom tradicijom u srpskom rukometu, ekipa koja je ove godine predstavljala našu zemlju u prestižnom takmičenju kao što je SEHA Liga. Znamo o kakvom se protivniku radi, izuzetno su jaki na svim pozicijama, predvođeni trofejnim trenerom i legendom rukometa Veselinom Vukovićem. Daćemo sve od sebe da im se dostojno suprotstavimo, da odigramo jednu čvrstu utakmicu i da nošeni našim navijačima probamo da nemoguće učinimo mogućim i plasiramo se na završni turnir Kupa Srbije, realan je u oceni pomoćni trener Radničkog Miloš Sretenović.

Četvrtfinalna utakmica Kupa Srbije odigraće se u utorak 3.marta u SBB hali Jezero sa početkom u 19 časova.

U ostalim četvrtfinalnim susretima, sastaće se RK Kikinda Grindex – RK Dinamo (Pančevo), RK Partizan će na Banjici dočekati niški Železničar 1949, dok će sedmostruki šampion, ekipa Vojvodine gostovati u Novom Pazaru.

Vaterpolo

OSTVAREN KRAGUJEVAČKI SAN: RADNIČKI IZNEDRIO SENIORSKOG REPREZENTATIVCA

Prilikom osnivanja vaterpolo tima u Kragujevcu, kao jedan od glavnih ciljeva zacrtan je rasadnik talenata za reprezentaciju Srbije, a taj san se danas i ostvario pošto je dete Radničkog, Nemanja Stanojević, dobio poziv selektora Dejana Savića da se priključi seniorskoj reprezentaciji Srbije.

Na Savićevom spisku putnika za Atinu, gde će Srbija odraditi pripreme od 12. do 15. marta, našao se i Nikola Lukić. U prethodnim akcijama Srbije učestvovali su i Nebojša Toholj i Lazar Dobožanov, a potonji je čak čuvao mrežu i na minulom Svetskom prvenstvu. Bilo je i ranije članova nacionalnog tima iz redova Radničkog, ali svi oni su u Šumadiju stizali sa već stečenim seniorskim ili juniorskim reprezentativnim statusom. Stanojević je iz rodnog Leskovca u Kragujevac došao 2014. godine kao trinaestogodišnjak, i postao prvi reprezentativac koji je stasao u Radničkom.

– Ponosni smo što je dete iz našeg kluba uvršteno na širi spisak seniorske reprezentacije. To je za nas najveća čast i još jedna potvrda kvalitetnog rada. Mislim da je Nemanja zaslužio poziv i radom i igrama. On je vredan i radan, uvek se pošteno odnosio prema obavezama i to mu se isplatilo. Ovo je samo jedno priznanje za njega u odnosu na ono što bi tek trebalo da ostvari u karijeri, jer je još uvek jako mlad. U klubu ima još mnogo talentovanih dečaka koji bi mogli da pođu njegovim stopama, ali sve u svoje vreme – smatra direktor vaterpolista Radničkog, Jugoslav Vasović.

Kako će tek sredinom marta napuniti 19 godina, Stanojević nije očekivao poziv, pogotovo što je stigao u sred olimpijskog ciklusa, posle kog je najavljena smena generacija. Ipak, nadmetanje na seniorskom nivou mu svakako nije nepoznanica, jer je igrač sa najviše nastupa za prvi tim u istoriji Radničkog (89).

– Poziv u reprezentaciju mi izuzetno mnogo znači. Bio sam jako srećan i uzbuđen kada sam saznao da me je selektor uvrstio na spisak i iskreno nisam to očekivao, jer sam još uvek mlad igrač. Ovo sam priželjkivao još kada sam počinjao da se bavim vaterpolom i zbog ovoga sam i trenirao. Nadam se da ću opravdati poverenje selektora i da ću u budućnosti igrati za reprezentaciju na najjačim takmičenjima. Poziv će mi biti dodatni podstrek da i dalje budem uporan i da vredno radim – kaže Stanojević.

Paralelno sa klupskom, Nemanja je razvijao i reprezentativnu karijeru. Za kadetsku reprezentaciju Srbije debitovao je 2015. godine, i osvojio bronzu na turniru „Darko Čukić“, nezvaničnom Prvenstvu Sveta, a već sledeće godine je kao kapiten predvodio tim do srebra na istom takmičenju. Pre dva meseca bio je deo juniorske reprezentacije Srbije koja se okitila naslovom vicešampiona Sveta i imaće pravo nastupa za naše juniore i na narednim takmičenjima.

– Iz Leskovca sam stigao kao talentovani klinac, a u Radničkom sam se praktično oformio kao igrač. Sve što znam o vaterpolu naučio sam u Radničkom, od raznih dobrih trenera sa kojima sam sarađivao, počevši od Nemanje Andrića, preko Nenada Vasilovskog i Dragana Kozomore, do Uroša Stevanovića. Radnički je zaista odlična sredina za mlade igrače kao što sam ja, jer nam poklanja veliku pažnju. Pored prvog tima koji se takmiči na vrhunskom nivou, i mlađe selekcije rade dobro, pa su uvek na završnim državnim turnirima. Mislim da svi perspektivni igrači u Srbiji žele da igraju u ovakvom klubu – zaključio je Stanojević.

PROMENA TERMINA NA ZATVORENOM BAZENU 29. FEBRUARA

Zbog održavanja drugog dela Prvenstva centralne Srbije u plivanju 29. februara, doći će do izmene termina za kupače na zatvorenom bazenu Sportskog privrednog društva Radnički u Kragujevcu.

U subotu 29. februara neće biti popodnevnog termina za građanstvo, a tokom prvenstva termini za kupače su ujutru od 7 do 9:30 i uveče od 21 čas do ponoći.

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip


KG VODIČ: AKCIJE
PRILOZI ZA MAJKU NASTRADALOG BICIKLISTE ’PEJKE’


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html