SPD Radnički: Vesti, 4. 3. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 4. 3. 2020.

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCU



Vaterpolo


RADNIČKI POBEDOM UVELIČAO ŠAMPIONSKO SLAVLJE

Posle Kupa Srbije, vaterpolisti Radničkog podigli su i pehar namenjen osvajaču Regionalne A2 lige, a šampionsko slavlje uveličali su sigurnom pobedom nad ekipom Zemuna, u meču za superligaške bodove, rezultatom 9:4.

Strateg Kragujevčana, Uroš Stevanović, odmorio je najiskusnije igrače, kapitena Nikolu Tomaševića, crnogorskog beka Sergeja Lobova i Francuza Gijoma Dina, dok je golman Lazar Dobožanov utakmicu odgledao sa klupe. Sa druge strane, meč je obeležio debi kadetskog reprezentativca Srbije, Bogdana Gavrilovića, još jednog izdanka kragujevačke vaterpolo škole, koji je svoj prvi nastup začinio i pogotkom.

Domaćin se „odlepio“ na samom startu i potom rutinski odradio posao, pa se pitanje pobednika nije postavljalo ni u jednom trenutku.

U pobedničkom timu prednjačili su Luka Pljevančić i Nikola Lukić sa po dva gola.

Takmičenje u Regionalnoj A2 ligi Kragujevčani završavaju u subotu od 20 časova, gostovanjem niškom Naisu, koje se takođe boduje za superligaški šampionat, pa će posle tog duela i definitivno biti poznato da li će u borbu za titulu prvaka Srbije krenuti sa maksimalnim učinkom.

Radnički – Zemun 9:4 (4:2, 3:1, 1:1, 1:0)

BEČEJ – Bazen: „Đorđe Predin Badža“. Gledalaca: 300. Sudije: Stanijević i Virijević.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 1, Janković, Toholj 1, Frolov, Tanasijević, Stanković 1, Panić, Radovanlija 1, Lukić 2, Gavrilović 1, Todorovski, Pljevančić 2. Trener: Stevanović.

ZEMUN: Tanović, Milošević 1, Mihailović, Vasliljević 1, Perković, Ljubenović 1, Jović, Mišković, Jovanović, Maksimović, Matičević, Vukazić, Sretković, Japundžić 1. Trener: Vukotić.

Odbojka

ODBOJKAŠI RADNIČKOG PORAŽENI U NIŠU; POPRAVNI U SUBOTU PROTIV SPARTAKA

I treći ovosezonski duel odbojkaša Radničkog i Niša završen je pobedom tima sa juga Srbije. Nišlije su sinoć, posle velike borbe na parketu hale „Čair“, uspele da savladaju Kragujevčane u meču 3. kola mini-lige, sa 3:1 (28:30, 25:18, 28:26, 27:25).

Još jedan uzbudljiv i kvalitetan meč odigrali su odbojkaši Radničkog i Niša. Ponovo je sve „pucalo“ na terenu, a pobedi su se i ovoga puta radovali izabranici Dragana Svetozarevića.

Da će ovo biti još jedan neizvestan i izjednačen meč videlo se još u prvom setu, u kome su se rivali konstantno smenjivali u vođstvu. Neizvesnost je svoj vrhunac dostigla u finišu seta, kada je Radnički propustio tri, a Niš dve set lopte, da bi na kraju sve dileme razrešio Jekić, koji je iz četvrtog pokušaja uspeo Kragujevčanima da obezbedi početnu prednost u setovima.

Naredni set protekao je u potpunoj kontroli domaćeg tima. Radnički se samo jednom približio na poen zaostatka (8:7), ali su se Nišlije serijom od pet uzastopnih poena odlepile na „plus šest“ (13:7) i rutinski privele ovu deonicu kraju, za izjednačenje u setovima – 1:1.

Odlično su učenici Dragana Kobiljskog otvorili treći set i nakon asa Lopara poveli sa 4:0, ali se odbojkaši Niša nisu obeshrabrili i uspeli su da dođu najpre do izjednačenja (8:8), a nedugo zatim i do potpunog preokreta (11:10). Od tog trenutka igralo se maltene poen za poen, vođstvo je često menjalo vlasnika, da bi u uzbudljivom finišu učenici Dragana Svetozarevića pokazali veći stepen mirnoće, te su blokom Ivkovića osvojili ovaj period igre i preokrenuli rezultat u setovima – 2:1.

Ništa manje turbulentan nije bio ni četvrti set, u kome su domaći bolje startovali i poveli sa 7:4, ali je Radnički uspeo da preokrene na 15:11. Čuvali su Šumadinci stečeno vođstvo sve do same završnice ovog perioda, kada su Nišlije blokom Jelića stigle nadomak konačnog trijumfa (24:23). Prvu meč loptu domaći nisu iskoristili, kao ni naredne dve, da bi tek iz četvrtog pokušaja Numori Keita stavio tačku na ovaj uzbudljiv susret.

Upravo je reprezentativac Malija i najbolji smečer lige bio i najefikasniji akter meča u „Čairu“ sa 33 osvojena poena. Pratio ga je Libijac Ikbajri sa 27 poena.

U redovima Radničkog najefikasniji su biliSrećko Ristić i Vladimir Jekić sa po 19 osvojenih poena, dok je Nemanja Dukić zastao na 10 poena.

Kragujevčani su ovim porazom ostali prikovani za šestu poziciju mini-lige, dok se Niš učvrstio na drugom mestu, tik iza Vojvodine.

SPD Radnicki

U SUBOTU PROTIV SPARTAKA

Odbojkaši Radničkog neće imati mnogo vremena za odmor i analizu sinoćne utakmice sa Nišom, budući da ih već u subotu od 19 časova u „SBB hali Jezero“, očekuje duel 4. kola mini-lige protiv subotičkog Spartaka, koji ima dve pobede više u odnosu na Kragujevčane.

Šumadinci su u prvom meču ove sezone uspešno izašli na kraj sa subotičkim „golubovima“ u „SBB Jezeru“ (3:1), ali su se u uzvratnom susretu, odigranom u hali „Dudova šuma“, Subotičani revanširali istom merom.

Obe ekipe u subotnji meč ulaze nakon pretrpljenih poraza u prethodnom kolu, rešene da poprave utisak. Motiv više imaće svakako Kragujevčani, budući da igraju pred svojom publikom, čije prisustvo i podrška ih obavezuju da pruže maksimum svojih mogućnosti.

Ulaz će, kao i obično, biti slobodan za sve gledaoce.


Rukomet

RADNIČKI SE DOSTOJNO OPROSTIO OD KUPA

Rukometaši Radničkog su u četvrtfinalu Kupa Srbije „Prof. dr Branislav Pokrajac“ poraženi od favorizovane Metaloplastike rezultatom 24:29, poluvreme 11:14.

Počeli su Kragujevčani kao iz snova protiv najtrofejnijeg srpskog kluba. Čvrsta odbrana, brz protok lopte i raznovrsnost u napadu su dali rezultata i u 9. minutu pogotkom Kneževića, Radnički ima plus 3 na svom kontu (6:3). Šapčani su ubrzo shvatili da ispred sebe imaju raspoloženog protivnika, konsolidovali su igru i uz nesavladivog golmana Bomaštara ubrzo dolaze do izjednačenja golom reprezentativca Vorkapića (7:7, 14.min). Sledećih 5 minuta je donelo rezultatsku klackalicu, ali znatno snažniji i iskusniji gosti rešavaju prvi deo igre u svoju korist 11:14.

Na samom startu drugog poluvremena Metaloplastika prvi put dolazi do 4 gola prednosti (13:17, 38.min), no domaći rukometaši, povećanjem agresivnosti u odbrani i sa par izuzetnih rešenja u napadu, prilaze na samo gol zaostatka (20:21, 48.min). Nošeni podrškom sa tribina, nekoliko puta su došli nadomak izjednačenja, ali nikako nisu uspevali da zadaju završni udarac. Presudna su bila poslednja 3 minuta kada je reprezentativni golman Jandrić „skinuo“ dva zicera i tako praktično rešio utakmicu. Krajnji rezultat 24:29 nije pravo merilo odnosa snaga na terenu. Ovom pobedom šabačka Metaloplstika se plasirala na završni turnir kupa Srbije.

Najefikasniji igrači utakmice su Dušan Medić iz redova Radničkog i Aleksa Kljajić iz Metaloplastike sa po 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Milan Bomaštar (Metaloplastika)

RK Radnički – RK Metaloplastika: 24:29 (11:14)

Kragujevac: SBB Hala “Jezero”. Gledalaca: 1000
Sudije: Milenko Alimpić, Zdravko Crnjanski
Sedmerci: Radnički 3 (3), Metaloplastika 3 (2)
Isključenja: Radnički 2 min, Metaloplastika 14 min

Radnički: Đerić, Stošić, V.Stevanović 1, Mutavdžić 2, Lekić , Dobrosavljević 2, Medić 5, Kasalović, Antelj (11 odbrana), Knežević 4, M.Stevanović, Stanojev 3, Bogdanović 3, Jovanović, Tomić 1, Prodanović 3.

Metaloplastika: Vorkapić 2, Pisarić 2, Čagalj, Bomaštar (11 odbrana), Aziz 4, Jandrić (2odbrane), Đukić 4, Mićić, Matičić 4, Todorović, Petrović, Milić 4, Kljajić 5, Trkulja, Babić 4, Ivanić.

U narednom, 13. kolu SBRL za muškarce, Radnički će gostovati u Priboju istoimenoj ekipi.

Košarka

KOŠARKAŠI RADNIČKOG PROTIV SPARTAKA ZA PRODUŽETAK NIZA

Košarkaše Radničkog u petak od 19 časova na parketu „SBB hale Jezero“ očekuje duel 21. kola Druge lige Srbije protiv subotičkog Spartaka. Kragujevčani će u ovoj utakmici pokušati da nastave niz od sedam uzastopnih pobeda i naprave još jedan značajan korak ka potvrdi plasmana u KLS.

Šest kola pre kraja takmičenja u Drugoj ligi Srbije košarkaši Radničkog čvrsto drže lidersku poziciju na tabeli sa učinkom od osamnaest pobeda i samo dva poraza. Iako još uvek nisu i teoretski osigurali plasman u viši rang takmičenja, već sada je jasno da će se od naredne jeseni kragujevački klub nadmetati u Košarkaškoj ligi Srbije.

I pored toga što su već jednom nogom u višem stepenu takmičenja, učenici Igora Todorovića se ne opuštaju, već, naprotiv, u svaku novu utakmicu ulaze sa onim identičnim entuzijazmom i energijom kao što je to bio slučaj na početku sezone. Zbog toga i ne čudi niz od sedam uzastopnih trijumfa, koji bi mogao biti produžen već u petak, kada će Šumadinci u „SBB Jezeru“ ugostiti subotički Spartak, ekipu iz sredine drugoligaške tabele.

Subotičani već godinama unazad važe za vrlo neugodnog rivala, koji je mnogim favoritima znao da „pomrsi račune“. Slična situacija je i ove sezone, o čemu najbolje govori gostovanje popularnih „golubova“ u Pirotu prethodnog vikenda. Iako sa svega sedam igrača u rotaciji, košarkaši Spartaka uspeli su da nadigraju domaćina i nanesu mu poraz koji ga je u izvesnoj meri odaljio od borbe za plasman u KLS.

To je jasan znak da se Subotičani nipošto ne smeju potceniti, jer bi to u suprotnom moglo dovesti do neželjenih posledica.

Ekipa Spartaka je trenutno u usponu forme. Dobili su dve ekipe iz vrha tabele, Zemun i Pirot, i sigurno je da u „SBB Jezero“ neće doći sa belom zastavom. Sa druge strane, mi smo u odličnoj formi, bez poraza smo u drugom delu takmičenja, tako da u ovaj meč ulazimo sa željom da ubeležimo novi trijumf. Par igrača koji su imali problema sa sitnijim povredama polako se oporavljaju, što nam je dosta značajno za rotaciju. Pozvao bih sve naše navijače da dođu u što većem broju u petak uveče i da nas podrže u pohodu na novi trijumf, koji bi nas dodatno približio ostvarenju našeg konačnog cilja, a to je povratak Kragujevca na košarkašku mapu Srbije, poručio je Nemanja Stanković, mladi plejmejker kragujevačkog tima.

Šumadinci su na gostovanju u Subotici u prvom delu sezone ubedljivo trijumfovali sa više od dvadeset poena razlike – 86:62. Za očekivati je da košarkaši Radničkog i u petak uveče budu na očekivanom nivou i da novom pobedom još jednom obraduju svoje verne pristalice.

Igramo protiv mlade i poletne ekipe Spartaka, koja je ove sezone pobedila nekoliko favorita na gostujućem terenu, ali mislim da generalno sve zavisi od nas samih. U dobrom smo ritmu, vezali smo sedam uzastopnih pobeda, tako da ukoliko ponovimo pristup iz većine prethodnih utakmica, ne bi trebalo da bude problema, smatra Ivica Vukotić, prvi asistent trenera Radničkog Igora Todorovića.

Kragujevčani su sjajnim rezultatima u dosadašnjem delu sezone na najbolji mogući način ispisali pozivnicu svojim navijačima, od kojih se očekuje da i u petak uveče svojim hukom sa tribina „SBB Jezera“ vode ekipu ka novom trijumfu.

Ulaz na utakmicu biće slobodan.


Sledeće utakmice Radničkog

  • Košarka: KK Radnički - KK Spartak Subotica, 06. 03. (19:00) SBB hala Jezero
  • Odbojka: OK Radnički - OK Spartak Subotica, 07. 03. (19:00) SBB hala Jezero
  • Vaterpolo: VK Nais - VK Radnički, 07. 03. Niš
  • Košarka (Ž): KK Radnički - Novosadska ŽKA, 08. 03. (18:30), hala Goca Bogojević

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip


KG VODIČ: AKCIJE
PRILOZI ZA MAJKU NASTRADALOG BICIKLISTE ’PEJKE’


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html