SPD Radnički: Vesti, 6. 3. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 6. 3. 2020.

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCU


Vaterpolo

KRAGUJEVČANI U NIŠU ZA MAKSIMUM PRED SUPER LIGU

U poslednjem kolu Regionalne A2 lige, šampioni tog takmičenja, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca, gostuju ekipi Naisa u subotu 7. marta od 20 časova na niškom „Čairu“.

Šumadinci su imali sezonu iz snova na „Jadranu“, neporaženi su sa 14 pobeda i jednim remijem i sigurno je da žele da je okončaju još jednim trijumfom.

Uprkos tome što su Kragujevčani u pretposlednjem kolu otklonili sve dileme oko prvog mesta i plasmana u viši rang, a trenutno četvrtoplasirane Nišlije nemaju šanse da dođu do baraža, ovaj meč će i te kako imati takmičarski značaj.

Naime, međusobni dueli tri najbolja srpska tima u Regionalnoj A2 ligi prenose se u Super ligu, a kako su Šumadinci posle osvajanja Kupa Srbije i A2 lige najavili i napad na titulu šampiona države, nema sumnje da će i u ovaj duel ući maksimalno motivisani.

Trenutno imaju sve pobede protiv srpskih rivala, a ako žele da prenesu maksimalnih 12 bodova, moraće da pobede i u Nišu.

Sa druge strane, Nišlije još uvek nisu osigurale plasman u Superligu, jer u mini tabeli srpskih timova A2 lige imaju četiri boda, tri više od Zemuna, kome gostuju 21. marta.

Tabela mini lige za plasman u Super ligu: Radnički 15 bodova (5 utakmica), Vojvodina 6 (5), Nais 4 (4), Zemun 1 (4).


Košarka

GENERALNA PROBA ZA PLEJ-OF

Košarkašice Radničkog regularni deo takmičenja u Prvoj ženskoj ligi Srbije završavaju u nedelju 8. marta od 18 časova i 30 minuta, kada će u hali „Gordana Goca Bogojević“ ugostiti ekipu Novosadske ŽKA.

I dok Kragujevčanke u ovu utakmicu ulaze bez rezultatskog pritiska, budući da su već osigurale peto mesto na tabeli i ulazak u plej-of, za Novosađanke je predstojeći meč presudan za očuvanje prvoligaškog statusa.

Naime, ekipa Novosadske ŽKA se uoči poslednjeg kola nalazi tik iznad opasne zone, sa samo bodom prednosti u odnosu na niški Student. Ukoliko Novosađanke izgube u srcu Šumadije, a Student savlada ekipu 021 u Nišu, onda će Nišlijke preteći novosadski tim na tabeli i poslati ga u niži rang takmičenja.

Prema tome, učenice Nenada Milovanovića u nedelju očekuje izuzetno motivisan rival, koji će sigurno „gristi“ tokom svih četrdeset minuta u želji da dođe do bodova spasa. U kragujevačkom timu nemaju nameru da se opuste, već će dati sve od sebe da vežu i treću uzastopnu pobedu i ujedno se revanširaju Novosađankama za eliminaciju iz Kupa Srbije.

U nedelju nas očekuje poslednja utakmica regularnog dela takmičenja, u kojoj ćemo dočekati Novosadsku ŽKA, ekipu koju smo dobili u prvom delu sezone. U usponu smo forme, vezali smo dve uzastopne pobede, tako da se nadam da ćemo produžiti ovaj niz i ujedno se revanširati Novosađankama za poraz u Kupu Srbije. Pozvala bih naše navijače da dođu u što većem broju i pomognu nam da na najbolji mogući način zaokružimo ligaški deo takmičenja, poručila je Neda Bezarević.

Ulaz će biti slobodan za sve posetioce.


Rukomet

MOTIVISANI KRAGUJEVČANI IDU NA MEGDAN U PRIBOJ

Rukometaši Radničkog, pobedom su otvorili drugi deo šampionata Super B lige i zadržali minimalni zaostatak za vodećim Hajduk Veljkom. U narednom 13. kolu ih čeka duel na tradicionalno teškom gostovanju ekipi Priboja u subotu 7. marta od 18 časova.

Nakon odlične partije u četvrtfinalu Kupa Srbije, očekuje nas nastavak borbe u šampionatu i uvek neugodni domaćin, ekipa Priboja. Pribojčani važe za domaćinsku ekipu, a pored dobre bekovske linije, u sastavu imaju dva izuzetno brza i iskusna krila na koja moramo da obratimo pažnju. Od ovog trenutka fokus smo stavili samo na ligu i potrudićemo se da se sa još jednom pobedom približimo krajnjem cilju. Ekipa je motivisana, puna sampouzdanja i smatram da smo maksimalno spremni za utakmicu koja nam predstoji, najavio je subotnji meč novajlija u redovima Radničkog Marko Antelj.

Pravdu će deliti sudijski par Bojan Jevremović i Vukašin Radosavljević iz Valjeva.

RUKOMETAŠICE NA VRUĆEM TERENU U PANČEVU

Rukometašice Radničkog su uspešno startovale u drugom delu prvenstva Super B rukometne lige za žene. Osvojena dva boda treba valorizovati na uvek nezgodnom gostovanju ekipi Pančeva u subotu 7. marta od 18 časova i 30 minuta, u okviru 13. kola, gde će Kragujevčanke pokušati da sačuvaju prvo mesto.

Nakon izvojevane pobede u prvom kolu, sledi novi izazov, a to je svakako gostovanje u Pančevu. Odlično ukomponovana ekipa, koju krasi prepoznatljiva igra u odbrani iz koje razvijaju brze kontranapade. Smatram da ćemo nastaviti u istom pobedonosnom ritmu, i uz pametnu igru u napadu i agresivnom i jakom odbranom, osvojiti bodove i napraviti iskorak ka konačnom cilju, plasmanu u Super ligu Srbije, istakla je kadetska reprezentativka na golu Radničkog Amina Hasanović.

Sudijski par čine Bojan Dauti i Uroš Minić iz Beograda.

Za sve navijače Radničkog i ljubitelje rukometa obezbeđen je video-link sa direktnim prenosom meča.

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip


KG VODIČ: AKCIJE
PRILOZI ZA MAJKU NASTRADALOG BICIKLISTE ’PEJKE’


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html