Vaterpolisti Srbije u finalu Olimpijskih igara (FOTO, VIDEO)

Vaterpolisti Srbije u finalu Olimpijskih igara (FOTO, VIDEO)

Srbija je u nezaboravnoj utakmici, onoj koja će biti u istoriji ove reprezentacije, pobedila Španiju 10:9 i plasirtala se u finale Igara.



Finalni susret sa Grcima igra se u nedelju. Grčka je pobedila Mađarsku 9:6.

Veliko srce je imala srpska ekipa, nije odustajala ni kada je gubila sa tri gola razlike, kada su sudijske odluke bile uperene protiv nje i kada je ostala bez petorice igrača zbog tri lične greške.

Odlična prva četvrtina donela je prednost 2:0. U nastavku je bilo slabije, posebno u odbrani, Španija je povela 5:3, pa 7:4 u trećem delu. Ali jako bitne golove su postigli Jakšić dve sekunde pre kraja druge za 4:5 i Rašović u istom momentu pri kraju treće za 5:7.

U poslednjem delu je Srbija smanjila na 7:6 preko Jakšića, a onda je Aleksandresku na var snimku jedini video da je Mitrović savladan. Bilo je 8:6 4,25 do kraja za Španiju.

I onda je počela da igra Srbija. Mandić, pa Stefan Mitrović za 8:8. Dva minuta pre kraja je Taul doneo Španiji još jedno vođstvo 9:8. Fenomenalni Mandić je 78 sekundi pre kraja ponovo izjednačio. Blokiranje zatim udarac Granadosa, a 26 sekundi do sirene Filipović je iz daljine ugasio Špance. Imali su tajm aut, krenuli u napad, napravili kontra faul i pobeda je bila srpska.

IZJAVE

Vidno uzbuđeni su bili srpski igrači posle velike utakmice i pobede protiv Španije:

- Ima Boga, on sve vidi. Bili smo protiv svih. Najbolji smo, idemo u finale - u dahu je pričao Dušan Mandić.

Strahinja Rašović je dodao:

- Pobedii je timski duh, on nas je održao. Gubili smo, vraćali se i sve smo izdržali. Neću o spoljnim stvarima, hoću samo da čestitam ekipi koja je bila sjajna,držala se zajedno do kraja i pobedila. ovo zaboravljamo idemo u finale.

Andrija Prlainović:

- Bilo je teško gledati sa strane. Čestitke ekipe što su sve izdržali, posebno golmanu Mitroviću koji nas je spasao. Impresivno je bilo kako smo izdržali do kraja, svaka čast momcima.

Duško Pijetlović:

- Neverovatna sreća. Opet smo malo padali, ali smo se digli i sve smo završili kako treba.

Filip Filipović:

- Kad proradi srpski inat. Bilo je mnogo onih koji su protiv nas, čestitke momcima, ponosan sam šta su sve izdržali. Nije bilo lako. Okrećemo se finalu. Nismo došli ovde da bismo bili samo učesnici meča za tron.

Srbija - Španija 10:9 (2:0, 2:5, 1:2, 5:2)

Bazen Tacuni
Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Zvart (Holandija)

SRBIJA: Mandić 3, Dedović, Ranđelović, Lazić, Pijetlović, Rašović 2, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 1, S. Mitrović 1, B.Mitrović (10 odbrana)

ŠPANIJA: Lopez Pinedo (8 odbrana), Munariz 2, Granados 1, Sanahuja, De Toro, Larumbe, Fernandez, Famera, Taul 2, Perone 1, Malarač 2, Bustos 1

Foto: Orangepictures
Izvor: VSS 


Član stručnog štaba

Photo of Vladimir  Radović

Vladimir Radović
9. 8. 1983.

Fizioterapeut u reprezentaciji od 2014. godine. Saradnik većeg broja klubova, radio i sa našim istaknutim sportistima.


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html