Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

15.03.2019

Čekajući vetar, 10. 3. 2019.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/korona/da-li-ce-se-beskontaktni-toplomeri-koristiti-u-osnovnim-i-srednjim-skolama-kragujevca.html

Društvo fizikohemičara Srbije i Akademijski odbor SANU "Čovek i životna sredina", organizovali su raspravu na temu: Posledice NATO bombardovanja Srbije (Zloupotreba znanja za ostvarivanje ratnih i političkih ciljeva). O ekološkim i medicinskim aspektima bombardovanja, govori prof. dr Danica Grujičić, o osiromašenom uranijumu prof. dr Šćepan Miljanić, a o čišćenju terena posle bombardovanja dr Jagoš Raičević.

Poznavanje materije u vezi sa endokrinim ometačima, na primer ftalatima ili bisfenolom A, kod većine ne spada u obrazovanje i profesiju, ali čovek se uči dok je živ, posebno ako je na to primoran. O uticaju hemikalija na naš organizam i potrebi da sami tražimo odgovore o bezbednosti, govori dr Mirjana Vojinović Miloradov, profesorka Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Na Kameničkom visu kod Niša postoji kamp iz socijalističkih vremena koji je, zbog nebrige i nemara, ispustio svoju blagoslovenu dušu, a onda je, ljubavlju i entuzijazmom onih koji su ga kao Titovi pioniri posećivali, sređen i ponovo spreman da primi posetioce koji vole prirodu i ne smeta im da im domaćin bude životinjica puh. O tome govori Dejan Mitić.

Čućete i zašto je zdravo jesti ljutu papriku i da li poljoprivredni proizvođači stvarno koriste više hemijskih preparata nego što treba.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.


PREPORUKA PPNS

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar