Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

10.05.2020

Čekajući vetar, 10. 5. 2020.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Šuma bi da blista, pa će onda i da peva

Taman smo, onako ljudski, zbili redove i do sada najozbiljnije postavili pitanje: šta dišemo, a onda je korona ukrala šou. Bilo je i stranih stručnjaka koji su doveli u vezu brzinu i lakoću širenja virusa sa zagađenošću vazduha u gradovima, ali to je jedna od tema kojom će se medicina tek baviti.

Da se vratimo mi na ono osnovno i za početak shvatimo da se plastični otpad nikako i nikada ne spaljuje na svoju ruku.

U vojvođanskom budžetu nema para za pošumljavanje, ali ima za šumske puteve. Njih je sve više, a šuma - zbog sečenja, sve manje. Ako šumski put ne vodi kroz šumu, da li je bezbedno ići njime - može da nas dovede tamo gde ne bismo voleli da budemo, a Vojvodini, po stručnim procenama, već fali oko sto sedamdeset hiljada hektara novih šuma i zaštitnih zasada. Čućete Slobodana Kneževića iz Mreže "Pošumimo Vojvodinu".

Onomad je jedno od predizbornih obećanja bilo ukidanje ekološke takse za motorna vozila, čime je cena registracije smanjena za hiljadu dinara. To je u prvom momentu bilo: "Juhu!", a onda su most i ćuprija odradili svoje. Rezultat je nedostatak zaštite životne sredine, ali koga briga kad su poskupele druge stvari. Hronologiju, takoreći elegiju finansiranja zaštite životne sredine poslednje decenije, izložiće Dejan Maksimović iz EC Stanište iz Vršca.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS

BRNABIĆ: ŽAO MI JE ŠTO NISMO OBJAŠNJAVALI ZAŠTO NAM JE POTREBAN NOVI ZAKON O GMO (VIDEO)


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN


DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar