Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

12.05.2018

Čekajući vetar, 13. 5. 2018.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Belgija još nema zdravstveno osiguranje za kućne ljubimce, kao što ga imaju skandinavske zemlje, ali ide se ka tome. Mnogo mladih ljudi završava veterinu - više nego što su potrebe Belgije, ali je manjak onih koji žele da rade težak posao sa krupnim životinjama. O tome govori Ingrid Gilen, šef Katedre za imadžin dijagnostiku Veterinarskog fakulteta u Gentu, a o stanju u Srbiji prof.dr Danijela Kirovska, prodekan na Veterinarskom fakultetu u Beogradu. Neformalnu Zelenu poslaničku grupu u Skupštini Srbije čine poslanice i poslanici iz različitih stranaka, posvećeni temama zaštite životne sredine i održivog razvoja. Kako to funkcioniše u praksi, čućete od poslanice Nade Lazić.

Organizacije civilnog društva često paralelno sa institucijama rade iste poslove - i rezultati se razlikuju. Zvezdan Kalmar iz CEKORa, u čijem fokusu je energetika, govori o kvalitetu vazduha i neodlučnosti Srbije da pređe na čistije izvore. Krajem godine u našem zakonodavstvu trebalo bi da se nađe odredba "ocena prihvatljivosti", koja bi pomogla da zaštićena dobra (p)ostanu zaštićena. Koliko i kada je to moguće kod nas, govori Tanja Petrović iz Mladih istraživača Srbije.

Arhitektonski tim kompanije Stattwerk predstavio je idejno rešenje za budući eko centar na Zelenom vencu - prvu energetski efikasnu zgradu sa zelenim fasadama u Srbiji, javnim vidikovcem na krovu, građevinu koja podseća na živu, pulsirajuću planinu.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ


Čekajući vetar
је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 


ARHIVA PPNS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar