Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

13.10.2018

Čekajući vetar, 14. 10. 2018.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

U epskoj teoriji smo nebeski narod, a to se baš i nije pokazalo korisnim. U praksi bismo mogli da krenemo kosmičkim putem, bez mitova i legendi – potpuno realno. Ulaganje u kosmičku industriju pomoglo bi u sprečavanju prirodnih katastrofa, a uticalo bi i na efikasnije korišćenje prirodnih resursa. Siromaštvo kao argument za neulaganje pobijaju mnoge zemlje, uključujući i Nigeriju. Šta je svemirsko pravo, koji su potencijali nove trke u svemiru i gde je tu korist za Srbiju – gost emisije je Marko Pajović iz Srpskog zaloga za svemir.

Oktobar je mesec pravilne ishrane, a 16. oktobar Svetski dan hrane, koji se od 2001. obeležava i u Srbiji. Ove godine slogan je: "Klimatske promene utiču na proizvodnju hrane". Svetsku populaciju istovremeno ubijaju glad i gojaznost. Uz svest o tome da sve manje znamo šta jedemo – raste potreba da to promenimo. Jedan od najsigurnijih izbora je organska hrana. O tome govori Aleksandra Sekulić, nutricionista-dijetetičar Idea Organic.

Akademska slikarka Slobodanka Rakić Šefer kaže da niko ne bi trebalo da ode sa ovog sveta a da nije zasadio bar jedno drvo, a ako umetnik nema sklad sa prirodom – nema ga ni sa sobom. Čitavi ciklusi slika nastali su inspirisani prirodom: medeni vajati – pčele i rajske ptice – paunovi. Slikala je i školjke, za koje kažu da mogu da im čuju šum ako se dovoljno približe slici. U Domu vojske, 17. septembra biće otvorena izložba "U slavu vinove loze".

Čućete i o nameri da se u Novom Sadu napravi katastar zelenila, kao i iskustva novinara koji je istraživao kako se troši "zeleni dinar" u gradovima Srbije.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama.

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar