Čekajući vetar, 14. 3. 2021.

Čekajući vetar, 14. 3. 2021.

Ko je oživeo rimu: zlato - blato?

Ekološki inspektor je osmotrio zamućeni Pek, pitao zatečene ribolovce da li je reka zagađena, a oni su rekli: nije. U zvaničnom izveštaju, dostavljenom zabrinutim ekološkim aktivistima, piše da su nepoželjnu boju vode izazvale padavine, a pozvali su se i na slobodnu procenu pecaroša. Analiza uzoraka se radi na dve strane: jednu će potpisati Zavod za javno zdravlje Požarevca, a drugu nezavisna laboratorija. O stanju reke Pek iz koje je nekad pio, a sada ne može ni da joj priđe, govori Nebojša Joksić iz Kučeva.

Beograd je na poklon dobio mural oslikan bojama koje upijaju zagađenje i čiste vazduh. Glavni grad Srbije tako je postao deo međunarodnog projekta koji šalje humanističke poruke i širi ekološku svest. Čućete street - art umetnicu Janu Danilović.

Svoje predloge za Crni i Zeleni list daće Nataša Raketić, novinarka Prvog programa Radio Beograda i Nenad Bumbić, autor Potrošačkog savetnika.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati.

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS

SRBIJA BEZ GMO - DVA ZAKONA, 20 GODINA (TV REZIME PROJEKTA, 26:57)

GALERIJA PPNS

ZAŠTITNICI ŽIVOTNE SREDINE 2019

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari