Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

15.03.2020

Čekajući vetar, 15. 3. 2020.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Na teži način učimo da je na planeti sve povezano

Odnos prema životnoj sredini je pokazatelj stanja u društvu. Od drugih živih bića čovek se ekološki razlikuje po tri osnovne stvari: ima ga svuda, koristi sve i njegova populacija raste. On je ultra mega predator, a prema prirodi ima nipodaštavajući odnos. Za sada mu je servis iz prirode besplatan, ali to će se promeniti.

U Srbiji se živi u uverenju da postoje stvari koje možeš da prihoduješ, a da nemaš trošak. Ovde treba reći: za svakim zvono zvoni - u ekološkoj sanaciji odnosa čoveka i prirode svi ćemo morati da platimo. Svakako plaćamo zdravljem. Broj bolesnih i umrlih od posledica aerozagađenja ne zvuči dovoljno konkretno donosiocima odluka, ne samo kod nas. Bolje razumeju kada se životi prevedu u smanjenje bruto društvenog proizvoda.

I pogrešno je reći: Planeta je na ivici opstanka. Ona nije - mi smo. Čućete biologa prof. dr Vladimira Stevanovića, ekonomistu prof. dr Miodraga Zeca, konsultanta Svetske zdravstvene organizacije dr Elizabet Paunović i geologa prof. dr Vladicu Cvetkovića.

Svoje predloge za Crni i Zeleni list daće Tamara Zjačić, urednica Energetskog portala.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS

BRNABIĆ: ŽAO MI JE ŠTO NISMO OBJAŠNJAVALI ZAŠTO NAM JE POTREBAN NOVI ZAKON O GMO (VIDEO)


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN


DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar