Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

14.07.2018

Čekajući vetar, 15. 7. 2018.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Mini hidroelektrane grade se u čitavom svetu, razlika je u tome da li se poštuju državni ili "burazerski" zakoni. Šta u zaštiti reka mogu da urade građani, a šta pozivanje na zakon - čućete konsultanta Mirka Popovića i advokata Sretena Đorđevića.

Guranje reka u cevi, do poslednjeg osušenog kamena sa dna, popularan je način izgradnje mini hidroelektrana na Balkanu. Građani i mediji ih gadljivo nazivaju derivacionim, ali Ratko Bajčetić, potpredsednik Zelene stranke i stručnjak za upravljanje vodnim resursima, kaže da su to, ipak, poprečne mini hidroekektrane. Derivacione i ne bi bile toliko loše - one reku seku na dva dela, pa bar nešto vode ostane.

Udruženje za brigu o životinjama Timočke krajine Beta bavi se rešavanjem problema vezanim za vlasničke i napuštene životinje. Zvuči sređeno i moćno, ali u praksi ovi, uglavnom, mladi ljudi, od svega što im je potrebno, često imaju samo entuzijazam. Nemaju azil, nedostaje novca za ishranu životinja, za sterilizacije, a građani im ispred vrata ostavljaju kuce i mace, pa neka vide šta će sa njima. Ipak, situacija je malo bolja u odnosu na pre osam godina, kada su počeli. Gost emisije je Miloš Đuričić.

Forum civilnog društva Zapadnog Balkana i kancelarije Fondacije Hajnrih Bel u Sarajevu i Beogradu izdali su dokument koji se tiče zelenih tema, kao reakciju na to što se na upravo završenom samitu u Londonu nije govorilo o zaštiti životne sredine i energetskoj tranziciji, a to su teme koje najviše utiču na egzistenciju ljudi sa ovih prostora. O tome govori Vedad Suljić.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ


Čekajući vetar
је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 


ARHIVA PPNS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar