Čekajući vetar, 15. 9. 2019.

Čekajući vetar, 15. 9. 2019.

PRVI PRVI NA SKALI KRAGUJEVAC
RADION: ČEKAJUĆI VETAR

 

Glas Snežane Jandrlić i priroda mogu da se opišu zajedničkim pridevom - moćno. Od muzičke scene se udaljila, a sklad sa prirodom postao je način života. Bavi se makrobiotikom, radi makro-vege ketering i drži seminare na temu kvalitetnijeg življenja i samoosvešćivanja. Aktivna je i u građanskom otporu i borbi protiv ekoloških problema i njihovih izvora. Ona je gošća današnje emisije.

Ovog leta na Zlatiboru je održana prva Akademija "Saradnici sunca" , sedmodnevni stvaralački kamp namenjen mladim talentovanim pesnicima iz čitave Srbije. To je projekat novoosnovane Fondacije "Ršum", čiji je osnivač i predsednik omiljeni dečji pesnik Ljubivoje Ršumović. Čućete kako lepota prirode utiče na poeziju, koji su izazovi "iskakanja" iz urbanih okvira i ko je doneo prvu šargarepu u Ljubiš, pesnikovo rodno mesto.

Udruženje Animal Rescue Srbija, koje se bavi spasavanjem životinja iz kritičnih situacija, održalo je na Opštini Vračar praktičnu obuku za volontere. Jedan od glavnih ciljeva je da svaka opština u Srbiji ima spasilačke timove koji će u svojoj sredini spasavati životinje, ali ako zatreba i ljude. Opština Vračar, koja je i pet friendly, prva se odazvala pozivu na saradnju.

U organizaciji Petkom za budućnost i Zelene omladine Srbije, u petak će biti održan Klimatski štrajk u Beogradu, pod sloganom "Mladi zahtevaju promene". Njihovi zahtevi su: informacije o stanju životne sredine u Srbiji, hitna klimatska akcija i uvođenje ekološkog obrazovanja.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.


PREPORUKA PPNS


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM
 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html