Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

17.02.2019

Čekajući vetar, 17. 2. 2019.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/internacionalni-festival-kamerne-muzike-convivium-musicum-kragujevac-2020.html

Životnoj sredini u Srbiji više nije dovoljna zaštita - treba joj odbrana. Tako bi i krovna institucija mogla da se zove Ministarstvo odbrane životne sredine. Ovo nisu rekli ekološki aktivisti, iako upravo to žive, rekao je ministar Goran Trivan. Na skupu u Sremskim Karlovcima predstavnici zelenih udruženja iz čitave Srbije izneli su probleme, predloge i sugestije. Zagađenje vazduha, nedostatak inspektora, uniformisana lica kao "pomoć prijatelja" krivolovcima, donacije u vidu stabala bez korena, odsustvo biologa u zaštićenim područjima, lažirani izveštaji sa lokala o (ne)ulaganju u zaštitu životne sredine, reke koje su "popile" cevi mini hidroelektrana... Bar je rečeno.

U akciji Tražimo zagađivača i zaštitnike životne sredine, svoje predloge za Crni i Zeleni list daće Nenad Bumbić iz Zaštite potrošača i Edib Honić, dopisnik iz Sjenice. Govorićemo i o naplati kesa, od koje životna sredina svakako ima koristi, ali trgovinski lanci mogli bi da učine i više - da od dela zarade zaštite i svoje zaposlene i kupce ulaganjem u papir za fiskalne račune sa smanjenim procentom izuzetno štetnog bisfenola A.

Autorka Ekološkog kalendara Ljiljana Đurović govori o istoimenoj aplikaciji za mobilne telefone, koja svakodnevno može da vas inspiriše, motiviše, oraspoloži i nauči nečemu - danas je, na primer, Dan mačaka.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama.

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar