Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

16.06.2018

Čekajući vetar, 17. 6. 2018.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/internacionalni-festival-kamerne-muzike-convivium-musicum-kragujevac-2020.html

Nekadašnji beogradski klinci mogli su da dobiju besplatnu kartu za zoološki vrt u zamenu za kesu kestenja. Zvali su ga "konjski kesten" jer se njime hrane papkari. Zovu ga i "balkanski lepotan" zbog raskošne krošnje i divnih cvetova. Gradsko drveće deli skučeni prostor sa ljudima, pa im proredjuju drvorede, zalivaju ih betonom, oštećuju mašinama i automobilima. U svetu arbori hirurgija ustupa mesto arbori kulturi. Mi smo, pogađate, nehajni prema onome što imamo. Priču o drveću ispričaće vam Ljubomir Popara, koji je već pola veka u Pokretu gorana Srbije.

Kantonalni sud u Novom Travniku poništio je dozvolu za izgradnju mini hidroelektrane na reci Kruščici. Žene istoimenog bosanskog naselja u Opštini Vitez protestovale su više od 300 dana, 24 sata dnevno, po kiši i suncu, pored mosta koji se sada simbolično zove Most hrabrih žena Kruščice. Često su se sukobljavale sa policijom koja je pokušavala da spreči protest. Sada su spremne da pruže podršku i drugima koji imaju isti problem. Čućete Tahiru Tibold, predsednicu Mesne zajednice Kruščica.

Građani Vinče i Ivanova fotografisali su ambalaže različitih agrohemijskih preparata kod skelskog prelaza Marijino polje, nadomak plavnih područja Dunava ka Vinči, evidentiranog staništa strogo zaštićenih vrsta biljaka i životinja. Gotovo svi preparati nose oznaku da su toksični po živi svet u vodi, a nekoliko ima i akutno toksično dejstvo na pčele i ptice. O tome govori Aleksandar Dobrić iz Omladinskog udruženja UNU.

U organizaciji Jedriličarskog kluba Ada, u subotu će biti održana treća po redu regata Belgrade Cruiser Cup 2018. Osnovna ideja ovogodišnje trke je popularizacija sportskog jedrenja u prestonici, kao i ekološki odgovornog života na vodi. Gosti emisije su Ivana Srdanović i Miloš Dobrosavljević.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ


Čekajući vetar
је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 


ARHIVA PPNS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar