Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

20.11.2018

Čekajući vetar, 18. 11. 2018.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Plastična kesa je rođena u Švedskoj 1965.godine. Danas ih ima toliko da svakog sata mogu da obmotaju Planetu sedam puta. Plastika je smišljena da olakša i pojeftini život. Uspela je i jedno i drugo, ali - ispostavilo se da je kamata ogromna i sad, kad stiže na naplatu, plaća se životima ljudi, životinja i biljaka. Šta je čini toliko opasnom i koja su moguća rešenja - o tome se govorilo na panel diskusiji "Plastika nije igračka. Promeni igru", koja je održana na Green Festu.

Slovenija i Hrvatska, kao članice Evropske unije, iz naše perspektive mašu sa druge obale - sređenije, bogatije i srećnije. Da li je baš tako? I u Hrvatskoj se dešava da komunalna policija ne reaguje na evidentan ekološki prekršaj, jer "neće da se zamera", a u Sloveniji investitori planiraju izgradnju mini hidroelektrana na reci Muri, koja ima status zaštićenog područja biosfere. O sličnostima i razlikama, Smaragdnom Eko Festivalu i izložbi "Podmorničarke" govore Marko Volf, Daniel Pavlić i Robert Jurak.

Najbolji srpski film na devetom Green Festu, po oceni žirija, je film "Crna senka zelene energije", autora Dragana Gmizića. U vremenu koje neguje egocentrizam - jer takav pojedinac je željeni i potrošač i podanik, iskonsko ljudsko zajedništvo, pokrenuto odbranom prava na vodu, pokazuje da je moguće izboriti se za promenu u neravnopravnoj borbi sa kapitalom.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJČekajući vetar
 је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama.

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar