Čekajući vetar, 19. 5. 2019.

Čekajući vetar, 19. 5. 2019.

Novac za životnu sredinu na lokalu često se nenamenski troši, a za to može da bude podignuta i krivična prijava. Ministarstvo zaštite životne sredine poziva organizacije civilnog društva da pomognu u ovom poslu, jer iako je vlast - teško dolazi do informacija. Lokalne samouprave ili do sada niko nije tužio ili nisu imale razloga da mogućnost krivične prijave shvate ozbiljno.

Ministar Goran Trivan najavljuje promenu zakonske regulative nacionalnih parkova i postavlja pitanje: da li je Kopaonik nacionalni park? Ako jeste - šta mu je ono na vrhu?

Nekoliko gradova Srbije i ove godine se pridružilo globalnom maršu protiv GMO, a građani su pozvali Državu na poštovanje domaćeg zakona, koji je jedan od najrestriktivnijiih na svetu.

Ako vas u ovom periodu napadaju sive vrane - to rade samo zato što su brižne majke. Možda imate utisak da neka preteći grakće na vas jer ste je prethodnog dana naljutili - u pravu ste, vrane pamte. Čućete Slobodana Kneževića iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i Beograđanku Larisu koja je pokušala da pomogne ptiću, a što je njegova majka pogrešno shvatila.

Više od hiljadu dece iz novosadskih vrtića i osnovnih škola od 3. do 7. juna učestvovaće u jedinstvenom programu posvećenom očuvanju i zaštiti životne sredine. Na Zeleni festival poziva vas Marija Caran Pavlović, koordinatorka Dečje ekološke akademije.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Foto: Ivan Stojanović/Prviprvinaskali.com

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.


PREPORUKA PPNS

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html