Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

18.08.2018

Čekajući vetar, 19. 8. 2018.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/internacionalni-festival-kamerne-muzike-convivium-musicum-kragujevac-2020.html

U Izraelu je održano takmičenje u posmatranju i beleženju što više vrsta ptica. Među brojnim ekipama iz čitavog sveta, prvi put su učestvovali i poznavaoci ptica sa naših prostora. Zajedničku srpsko-hrvatsku ekipu činilo je pet članova, a jedan od njih bio je i Aleksa Vukićević. Svake godine prikupljaju se sredstva za neku od zemalja, a ovoga puta novac dele Srbija i Hrvatska za borbu protiv krivolova.

Milivoj Mile Vučanović je rendžer parka prirode Vršački breg. Za život u prirodi i brigu o divljim životinjama opredelio se još kao dečak. Izuzetnom posvećenošću zaslužio je i Zeleni list, priznanje koje dodeljuju naš program i Pokret gorana Vojvodine.

Vinova loza je doneta u Sremske Karlovce iz Italije pre hiljadu i osam stotina godina. Danas stručnjaci Instituta za vinovu lozu u ovom gradu stvaraju nove sorte, od kojih su neke autohtone, kao na primer sila, a neke i potpuno ekološke - ne zahtevaju ni minimum zaštite. Čućete priču o bermetu, simbolu Sremskih Karlovaca, kao i predanje o prvom marketinškom potezu u kome su glavnu ulogu imali studenti.

Mašinski inženjer Mile Stanković patentirao je izum kojim bi problem pepela na odlagalištima pored rudnika bio rešen brzo i jeftino. Siromašne zemlje uvek više vole sporo i skupo, pa gospodin Mile i dalje čeka zainteresovane.

Kroz lepote, turističku ponudu i istorijat Nacionalnog parka Tara provešće vas rukovodilac Službe čuvara prirode Ranko Milanović.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ


Čekajući vetar
је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 


ARHIVA PPNS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar