Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

01.12.2018

Čekajući vetar, 2. 12. 2018.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Predlog Zakona o radijacionoj i nuklearnoj sigurnosti i bezbednosti trebalo bi da zakrpi rupe koje su se pojavile u praksi devetogodišnje primene Zakona o zaštiti od jonizujućih zračenja i o nuklearnoj sigurnosti. Žurba da se ovaj zakon nađe u proceduri i još veća da se prihvati, izazvala je sumnju kod dela javnosti, iako vlast tvrdi da to ne znači ni nuklearke, ni deponije za nuklearni otpad u Srbiji. A šta znači to što nije bilo javne rasprave - gošća emisije je Aleksandra Knez Milojković iz Alijanse za zajedničko dobro.

Kod nas je ovih dana doneta prva presuda zbog ogrešenja o životnu sredinu. U Evropi je to bilo još 1868. godine. Koliko se u svetu i sa kakvim uspehom koriste popularne tužbe, a šta nedostaje da bi se pokretale i ovde?

Neko je računao ovako: Zemlja je stara 4,6 milijardi godina. Ako to pretvorimo u 46 godina - ljudi su na Zemlji četiri sata. Industrijska revolucija počela je pre jednog minuta i to je bilo dovoljno da uništimo više od polovine svih šuma na Planeti. Dokle smo to došli kada u Kolumbiji šumskim područjima daju status pravnog lica, ne bi li ih bar donekle zaštitili? Gošća emisije je Tijana Ležaić, autorka projekta Šume i klima.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJČekajući vetar
 је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama.

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar