Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

20.01.2019

Čekajući vetar, 20. 1. 2019.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Iseljavanje porodica, odlazak mladih, spora administracija, podsmevanje dobrim, ali za ukus "struktura", pa i sugrađana, suviše revolucionarnim idejama - sve vam je ovo poznato, ali ne dešava se samo u Srbiji. Austrijski gradić Gising za dvadeset godina je prešao put od svega nabrojanog do skoro potpune energetske nezavisnosti, dobre turističke ponude i mesta gde svi rade za zajedničko dobro. Milan Radić će vam ispričati priču o Gisingu i projektu koji može da pomogne da ponešto i prepišemo.

Aplikacija "Ptice na dlanu" pomoći će vam da upoznate oko 250 vrsta ptica, koliko ih živi u Srbiji. Pritom, neće negovati vašu lenjost već će vas motivisati da bolje gledate oko sebe i više boravite u prirodi. Slobodan Knežević iz Društva za proučavanje i zaštitu ptica Srbije govori i o brojanju ptica vodenih staništa, koje je u toku, kao i o opasnostima za ptice u svetu u kome upravnik zaštićenog područja truje lasice komadićima mesa na koje je stavljen otrov.

Dnevni list Blic i Portal Žena ove zime skinuli su do pojasa mlade srpske glumce u akciji "Do pasa zbog pasa". Cilj je da se pošalje poruka da pas nije igračka, već član porodice, kao i da je besmisleno kupovati ljubimca kad širom zemlje u azilima na svoj dom čeka hiljade pasa - čućete Aleksandru Držaić, glavnu urednicu Portala Žena.

U okviru kampanje "Zaštita za sve" počinje konkurs namenjen osnovnim školama u Srbiji, sa željom da se podigne svest dece o odgovornom ponašanju na suncu i zaštiti od sunca. O tome govori Sandra Pajović iz Fonda B92.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama.

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar